Dodaj do ulubionych

Ból ucha:(

28.10.08, 17:26
Witam

Ostatnim czasy przytrawialo mi sie ciagle zapalenia prawgo i lewego ucha. Ale
boli tylko prawe. Teraz tez zaczyna ale bylem juz nawet nie tak dawno z
miesiac albo poltora, na kolejnej kontroli, chodze co i raz do rodzinnej zeby
popatrzyla mi. Byelem tez u laryngologa ktory tez stwierdzil ze wszystko ok.
Teraz zanowu mnie boli, nie wiem od czego. Nie myje uszu woda. Raczej mam
domowy tryb zycia. Muzyka gra u mnie nie malze caly czas, ale nie glosno tak
zeby redukowac szumy uszne. Juz sam nie wiem co mam robic:/ w zasadzie nie
zauwazylem jakiegos zbytniego uszczerbka sluchu. Slusze jak slysze (jestem
aparatowany, ale od ponad roku nie nosze, ze wzg na te przewlekle problemu z
uszami). Ehh juz nie mam sily, czy takie bole moga byc np. od zeba ?? Moze
jestem po prostu,przewrazliwony na tym pkt.

dzeiki za wszelkie odp
Obserwuj wątek
    • pawpatii Re: Ból ucha:( 28.10.08, 20:24
      Z Twojej wypowiedzi wynika,że tylko twój lekarz rodzinny a potem laryngolog
      badania twojego słuchu "kończyli" tak szybko jak szybko zaczęli lub jedynym
      badaniem było popatrzenie w ucho za pomocą "średniowiecznego" urządzenia.Omijaj
      takich lekarzy szerokim łukiem-lub domagaj się badań np.audiogram albo TK.Tylko
      takie badania pozwalają na wstępną diagnozę.Proces świadczący o niedosłuchu i
      dolegliwościach z tego co piszesz zaczął się dawno temu bo nosisz aparat.Już
      wówczas powinna być postawiona konkretna diagnoza by np.starać się to wyleczyć a
      nie zaprotezować.Opisujesz objawy które mogą być ogólnie
      niepokojące-szczególnie,że nikt ci nie badał ani ucha wewnętrznego ani
      środkowego.Z uszami żartów nie ma-każde zaniedbanie nawet wydawałoby się
      prozaiczne przewianie,lub zapalenie ucha-później w konsekwencji wywołują poważne
      schorzenia ucha i nie tylko ucha.Postawienie diagnozy za pomocą
      internetu-przyznasz jest rzeczą niemożliwą.Jak zerkniesz na temat wyżej-też
      zmagam się z chorobą.Początki były identyczne-lekarz rodzinny-specjalista
      laryngolog w miejscowej przychodni-stwarzali tylko pozory,że leczą dolegliwość
      bólu ucha za pomocą tabletek i....płukania ucha.Nikomu nawet do głowy nie
      przyszło,że mamy XXI w.,że jest specjalistyczny sprzęt do diagnozowania na miarę
      właśnie XXI w.Gdybym tak to pozostawił-zapewne bym cierpiał jeszcze
      długo.Postanowiłem jednak nie pozostawic tego tak-w prywatnej filii leczenia
      słuchu i mowy za niewielką kwotę przeszedłem wszystkie mozliwe badania-a
      następnie wstępnie zdiagnozowany.Efekt tego jest taki,że od maja czekałem na
      termin operacji w Instytucie słuchu i mowy w Warszawie ( termin zbliza się tuż
      tuż-7 listopada )-rozpoznanie-Otoskleroza.Tak więc za parę dni mam nadzieję w
      jakiś sposób moje problemy zostaną zniwelowane lub ustąpią.Jestem w wielkim
      stresie z tego powodu-ale cóż chęć dania sobie szansy i pomocy szczęściu jest
      silniejsze i mogę powiedzieć,że jestem na nią gotowy bez względu na to co się
      stanie-nie mam na to żadnego wpływu.Pozdrawiam i namawiam Cię do działania-nie
      poddawaj się-walcz
      • polek86 Re: Ból ucha:( 29.10.08, 17:12
        Nie pisalem o tym w jakim stanie jest moj sluch do konca. Bylem juz na takich
        badaniach jakies 4 lata temu wszystko zostalo mi zrobione - diagnoza uszkodzenia
        nerwow. Nie do wyleczenia, jedyna metoda aprat sluchowy. Ty masz szczescie, ja
        juz musze zyc z tym ubytkiem, ktory poglebia sie do konca zycia:(

Bylem hospitalizowany w Instytucie Patologii i Fizjologii Sluchu w Warszawie.
        • nastolatka919 Re: Ból ucha:( 29.10.08, 21:27
          nie bój nic będzie dobrze. Mój słuch też z dnia na dzień się pograsza, ale ja
          jestem dobrej myśli. Słuch mam bardziej jak już starsza osoba, choć mam zaledwie
          18 lat ;/.
          • polek86 Re: Ból ucha:( 29.10.08, 22:00
            :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka