Dodaj do ulubionych

Ból pachwiny czy jądra?

IP: 195.136.33.* 03.11.03, 09:27
Od 2 tygodni mam taki tepy bol (cmienie ) w prawej pachwinie ... nie potrafie
go umiejscowic ...czaem czuje w jadrze czasem w podbrzuszu prawym a czasem
prawe udo ... czy to mze byc zwiazane z uprawianiem amatorsko pilki? bol
pojawil sie dzien po meczu i trzyma do teraz. Do kogo sie z tym udac bo juz
sam nie wiem -ortopeda? urolog?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Magda Re: Ból pachwiny czy jądra? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.11.03, 23:21
      Moja opinia nie może tu być wiążąca, bo nie jestem lekarzem.Zresztą nawet
      lekarz nie postawiłby diagnozy przed zbadaniem Cię. Odpisuję Ci jednak, bo mój
      chłopak miał niedawno coś bardzo podobnego i to też po graniu w piłkę!Zaczęło
      go boleć po meczu w pachwinie, ale nie mógł dokładnie umiejscowić bólu.
      Zastanawialiśmy się czy iść do urologa, czy może do ortopedy.Po tygodniu ból
      jednak osłabł, więc mój chłopak znowu poszedł grać w piłkę.Wrócił ponownie z
      dużym bólem.Wtedy byliśmy już prawie pewni,że jest to uraz mechaniczny.Od tego
      czasu nie grał, ból zmniejszał się, aż w końcu zanikł.Nie skończyło się więc
      wizytą u lekarza. W trakcie gry w piłkę, zwłaszcza nożną, może dojśc do
      naderwania się ścięgna w pachwinie.U mojego chłopaka to najprawdopodobniej było
      przyczyną bólu. Być może u Ciebie również. Jeśli czujesz jednak,że ból nie mija
      powinieneś wybrać się do lekarza, chyba najpierw do ortopedy.
      Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę, żeby ból szybko minął.Odezwij się niebawem,
      żeby powiedzieć co z bólem
    • Gość: MM Re: Ból pachwiny czy jądra? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.11.03, 00:08
      Moja sugestja nie musi być wiążąca, ale mogą to być pierwsze objawy przepukliny
      pachwinowej. Wskazana wizyta u chirurga.
      • Gość: leon Re: Ból pachwiny czy jądra? IP: 195.136.33.* 04.11.03, 08:45
        O kurcze - czy to mozna usunac nieinwazyjnie?
        • Gość: MM Re: Ból pachwiny czy jądra? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.11.03, 12:32
          Gość portalu: leon napisał(a):

> O kurcze - czy to mozna usunac nieinwazyjnie?

Z tego, co obserwowałam u mojego Taty - nie. Można spowolnić jej powiększanie
          przez noszenie specjalnych pasów, stosowanie środków rozkurczowych ale to
          tylko wpływa na powiększanie przepukliny, prowadzi do coraz silniejszych
          ataków. Tata przeszedł operację, kiedy miał 87 lat; żałował, ze nie zdecydował
          się na nią wcześniej. Teraz nie ma żadnych problemów.
    • Gość: Bobi Re: Ból pachwiny czy jądra? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.03, 09:24
      Miałem to samo skończylo się przepukliną i chirurgiem.
    • Gość: ja Re: Ból pachwiny czy jądra? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 16:17
      Właśnie wróciłem od chirurga. Objawy takie jak opisujecie, tyle że ja jeżdżę na
      rowerze i chyba kiedyś naderwałem ścięgno. Chirurg nie stwierdził przepukliny,
      jutro idę umówić się z neurologiem skuli wpływu wady wrodzonej kręgosłupa na
      ból w pachwinie. A co u ciebie?
    • Gość: Mors Re: Ból pachwiny czy jądra? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 20.01.04, 22:21
      Może to być skręt jądra.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka