Dodaj do ulubionych

mam problem ! doradźcie proszę

24.01.09, 21:47
Witam mam problem , postaram się krótko rozwinąć . Mój mąż jak małe dziecko nie zabardzo dba o zdrowie już zaczynam . Ma gorączkę od 22 gródnia 2008 do dnia dzisiejszego podejżewano u niego grypę , anginę , zapalenie oskrzeli , zapalenie płóc , nawet pokrzywkę i nic seria za serią antybiotyki i nic Objawy jego choroby to - Gorączka nieustanna przy tym dreszcze oraz zasinienie tważy rąk i stóp temperatura wacha się od 37 i 7 do 39 i 6 ma katar kaszel kiedy go odksztusza boli go w okolicy mostka , ból gardła , karku , ogólnie mięśni , problem z otwożeniem szeroko ust , noi dziwna wysypka podobna do pokrzywki na całym ciele ale czasem znika . A jeśli zbijemy gorączkę kilkoma tabletkami to w ciągu godziny taka silna wraca że zwala go z nóg . A on jak małe dziecko czeka ale nie wiem na co ???! Proszę jeśli cokolwiek wam to mówi napiszcie będę wdzięczna i zaraz będę go straszyć by zgodził się na szpital ....
Obserwuj wątek
    • eciepecie8 Re: mam problem ! doradźcie proszę 24.01.09, 21:57
      to ma być dowcip? mam na myśli ortografię

A on jak małe dziecko czeka ale nie wiem n
      > a co ???!

no, a dostał jakieś propozycje od lekarzy? chociażby tego szpitala?
      • seterkowo Re: mam problem ! doradźcie proszę 24.01.09, 22:02
        Nie to nie jest dowcip nie dziecko pisze , może nie wiesz o istnieniu ludzi po ciężkich wypadkach samochodowych którzy uczą się latami na nowo żyć nawet i pisać . Jeśli uważasz że nie warto już takim ludziom pomagać to nie musisz pisać takich komentarzy ! a z pisaniem staram się i jestem dumna że mogę pisać .
        • seterkowo Re: mam problem ! doradźcie proszę 24.01.09, 22:03
          a tak pytania - to nie dostał żadnego skierowania na szpital leczą go ciągle antybiotykami
    • 1memorka Re: mam problem ! doradźcie proszę 24.01.09, 22:23
      Jak wygląda ta wysypka? czy są to jakby czerwonawe wypukłe GUZKI? są
      bolesne i cieplejsze od reszty ciała? mozesz je dokładniej opisać ?
      Czy pobolewają go inne stawy? Czy mąż był badany przez pulmonologa?
      • seterkowo Re: mam problem ! doradźcie proszę 24.01.09, 22:30
        Nie sama wysypka go nie boli trochę czasami swędzi i popiekuje , nie był badany przez pulmologa . Wysypka jest cieplejsza od reszty ciała i jest lekko zaróżowiona w niektórych miejscach zlewa się w jedną dużą plame a na nodze jedna z plam ma średnicę 10cm na 20 cm i ma kolor lekko fioletowy i nie jest opuchnięta . cała ta wysypka podobna jest do wysypki pokrzywkowej ale to tylko moja sugestia czytałam sporo w necie . Stawy to fakt bolą go wszystkie czasami ma tak sztywne że ciężko mu z łóżka wstać najbardziej bolą go całe nogi jak i stawy dłoni .
        • 1memorka Re: mam problem ! doradźcie proszę 24.01.09, 22:59
          Podejrzewam sarkoidoze, ale to musza potwierdzić badania bo na
          odległość to nic nie można powiedzieć. Poproś rodzinnego o Rtg płuc
          i o skierowanie do pulmonologa, a jak już tam będziecie to
          dyskretnie zasugeruj sarkoidoze. Albo Was wyśmieje albo się
          zastanowi :)
          • seterkowo Re: mam problem ! doradźcie proszę 24.01.09, 23:06
            I tak zrobie w poniedziałek będę się starać go pozapisywać , rtg to od ręki w poniedziałek a pulmonolog nie wiem pewnie będziemy musieli poczekać , dziękuję zawsze to jakiś krok do przodu . A czy sarkoidoza jest niebezpieczna ??
            • 1memorka Re: mam problem ! doradźcie proszę 24.01.09, 23:14
              Ja nie postawiłam diagnozy!! to tylko przypuszczenie, bo ta wysypka
              na nodze jest zbyt płaska. Ale jak pisałam wyżej nie widzę jej, więc
              trudno coś powiedzieć. Objawy tej choroby są różne, u jednych
              bardziej widoczne u innych mniej. Generalnie chory jest bardzo
              zmęczony, kaszle i ma zmiany skórne.
              • seterkowo Re: mam problem ! doradźcie proszę 24.01.09, 23:19
                nie , nie , ja nic nie sugeruje tak tylko zapytałam przepraszam . Jeśli mogę jeszcze dodać to plama na nodze nie znika wogule , a za to wysypka raz jest a raz jej nie ma . I zapomniałam wcześniej dodać że mąż się okropnie poci , ale temperatura mu nie spada podczas pocenia . Najbardziej poty występują w nocy
                • 1memorka Re: mam problem ! doradźcie proszę 24.01.09, 23:27
                  skoro plama na nodze nie znika tym bardziej potwierdza to sarkoidoze
    • seterkowo Re: mam problem ! doradźcie proszę 24.01.09, 23:34
      ostatnie pytanie i nie przeszkadzam już dzisiaj , czy jeśli ewentualnie np. będzie ta choroba to jest potrzebne leczenie szpitalne ?? chce go ewentualnie nastawić na pobyt ponieważ jest trochę uparty jak to większość mężczyzn ;)
      • cortyzol Re: mam problem ! doradźcie proszę 25.01.09, 11:54
        Jaka większość mężczyzn. Masz chłopa tumana i tyle.Mogę Ci tylko współczuć.Ale
        nie pisz o innych. Bo ja w innym wątku napisze tak o kobietach.To będzie nie prawda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka