09.02.09, 23:05
Hej. Pol roku temu urodzilam synka. Po kontrolnym badaniu ginekologicznym(we wrzesniu) lekarz wykryl u mnie nadzerke 2stopnia(nie mialam robionej cytologii). Powiedzial, ze nic z tym nie trzeba robic. W pazdzierniku i listopadzie bralam tabletki antykoncepcyjne(przestalam, bo zaczelam po nich tyc),a w grudniu mialam ostatni okres. Dzis bylam u ginekologa i powiedzial, ze nadzerka nie jest przyczyna spozniajacego sie okresu. To pradwa? Moge miec jeszcze rozregulowany okres prze tabletki? Dodam, ze zawsze mialam nieregularny okres. I co do tej nadzerki znowu powiedzial, ze nie trzeba jej leczyc, ze jestem za mloda(mam 20lat). Tyle o tym czytalam, ze nie daje mi to spokoju. No i coraz czesciej boli mnie podczas stosunku. Zamierzam zmienic lekarza. Poradzcie mi cos, chcialabym miec jeszcze dzieci. Pzdr.
Obserwuj wątek
    • green_land Re: Nadżerka 11.02.09, 08:41
      Zmień ginekologa i zrób porządną cytologię /nie z wynikiem I czy II, ale
      szczególowym - zapytaj o to lekarza/.
      Spóźniający sie okres rzeczywiście od nadżerki raczej nie jest, możliwe, że masz
      rozregulowany cykl po hormonach, to dosyć częste.
      O dzieci się nie martw:) Chyba każda kobieta miała lub ma nadżerkę i nie było to
      przeszkodą w rodzeniu dzieci. Ale trzeba trochę sie przyjrzeć hormonom, może uda
      sie znaleźć przyczynę nieregularnych okresów. ALe nawet przy nieregularnym
      miesiaczkowaniu nie jest powiedziane, zę zajście w ciążę jest problemem -
      trudniej tylko obliczyć dni płodne. Owszem, czasem wiąże sie to z jakimś
      schorzeniem, ale po co zamartwiać się na zapas? Ból podczas stosunku także może
      mieć wiele przyczyn, od prozaicznych do poważniejszych,. Ale jeżeli badanie
      ginekologiczne nie wykazało niczego niepokojacego, to przyczyną moze być tzw.
      sucha pochwa. Zapytaj dokłądnie o to gina, powinien odpowiedzić wyczerpująco na
      wszystkie Twoje wątpliwści - nie daj się zbyć!:)
      • grazyna1989 Re: Nadżerka 11.02.09, 20:39
        No ja mam od zawsze nieregularny okres, pierwszy raz tabletki anty bralam po urodzeniu dziecka. o dziecko staralismy sie poltora roku, a na pytanie lekarza co moze byc odpowiedzial: ja swiety nie jestem, nie moze pani ode mnie wymagac zebym to wiedzial. Chodzilam do roznych ginekologow, chcieli zapisac tabletki anty na wyregulowanie, ale sie nie zgodzilam, az wkoncu sie udalo. Pojde jeszcze do innego, slyszalam o jednym ze jest dobry i zobacze co powie. Cytologie mialam robiona jakies dwa lata temu, ale w tym czasie moglo sie duzo zmienic. Pzdr. i dzieki za odp.:))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka