Gość: lilimarlene1 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.11.03, 22:40 COLON IRRITABILE.DUO DENTIS CHRONICA... mam nadzieję ,że dobrze przeczytałam.Proszę ,pomóżcie rozszyfrować.Dalszą część rozpoznania przetłumaczyłam - mam tylko problem z tym co wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lilimarlene1 Re: Co to jest? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.11.03, 22:59 Doki proszę pomóż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Co to jest? IP: 81.219.160.* 23.11.03, 09:44 Moim zdaniem to przewlekły zespół jelita drażliwego. Nie daję jednak głowy bo łacinę miałam w liceum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki Re: Co to jest? IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 23.11.03, 15:56 Zespol jelita drazliwego, ale nie bardzo wiem co zrobic z tym "duo dentis". Przypuszczalnie niewyraznie napisane. Chronica- przewlekla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilimarlene1 Re: Co to jest? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.11.03, 11:57 Dziękuję bardzo,jest to rozpoznanie jakie postawiono ośmioletniej dziewczynce po wykonanej gastroskopii i wlewie dojelitowym tzn.po wykonaniu zdjęcia. Jeszcze raz serdecznie dziękuję. Lil Odpowiedz Link Zgłoś
wedrowiec2 Re: Co to jest? 24.11.03, 22:33 Może duodenitis chronica - przewlekłe zapalenia dwunastnicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felinecaline Re: Co to jest? IP: *.dial.proxad.net 24.11.03, 23:38 Duodenitis chronica: przewlekle zapalenie dwunastnicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Co to jest? IP: *.dialup.telenergo.pl 24.11.03, 22:24 lili, a jakie były objawy??? napisz bo martwi mnie moi sześciolatek dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilimarlene1 Re: Co to jest? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.11.03, 12:55 To nie moje dziecko tylko koleżanki ,ale z tego co widzę - to duża niedowaga i (to co usłyszałam ) uporczywe zaparcia.Dziecko na badania do szpitala skierował pediatra. Pozdrawiam Lili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilimarlene1 Re: Co to jest? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.11.03, 14:38 Nie chcę być wścibska i wypytywać,ponieważ sama mam schorzenia przewodu pokarmowego i jestem poddawana różnym badaniom ( przede mną kolonoskopia i usunięcie woreczka żółciowego),to zgadało się i koleżanka poprosiła mnie abym spytała na forum - co oznacza postawiona diagnoza .Jest tak jak przypuszczałyśmy ,a dziecko z tego co wiem jest tzw.niejadkiem. Pozdrawiam Lili Odpowiedz Link Zgłoś