balbinia 04.12.03, 23:34 home.arcor.de/balbi/raportmed.htm zapraszam do przeczytania :) Jestem rowniez ciekawa Waszych opinii. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Doki nihil novi sub sole IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 05.12.03, 07:48 To nic nowego. Te rzeczy sa znane od lat. No, moze deczko naciagane z powodu ideologii, ale znane. Odpowiedz Link Zgłoś
uve Re: nihil novi sub sole 05.12.03, 20:31 Gość portalu: Doki napisał(a): > To nic nowego. Te rzeczy sa znane od lat. No, moze deczko naciagane z powodu > ideologii, ale znane. Jak narazie nie ma zadnych wzmianek o zamiarach zakazu stosowania wszelkiego rodzaju chemikalii we wszyskich fazach produkcji zywnosci, ktore sa jedna z najwazniejszych przyczyn tak wielu chorob. Typowy belkot propagandowy. <Strach to smierc, a wiedza to zycie> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brumbak Re: świetny raport IP: *.crowley.pl 05.12.03, 20:47 - na bardzo wysokim poziomie naukowym mądry, potrzebny - szczególnie w Polsce wart poczytania bo tu ludzie nie mieli i nadal w dużej częsci nie maja dostepu do informacji o zdrowym odżywianiu - prasa , media karmią nas sensacyjkami - a polscy dietetycy żyją sprawami swego instytutu i ciepłych posad Odpowiedz Link Zgłoś
uve Re: świetny raport 05.12.03, 21:23 Gość portalu: brumbak napisał(a): > - na bardzo wysokim poziomie naukowym > mądry, potrzebny > - szczególnie w Polsce wart poczytania bo tu ludzie nie mieli i nadal w dużej > częsci nie maja dostepu do informacji o zdrowym odżywianiu > - prasa , media karmią nas sensacyjkami > - a polscy dietetycy żyją sprawami swego instytutu i ciepłych posad Jak ty to nazywasz zdrowym odzywianiem, to ci serdecznie wspolczuje. Nigdzie nie ma tyle chorych ludzi co w Ameryce, ( to jest najbardziej chore spoleczenstwo na swiecie) jednoczesnie to kraj gdzie sie wydaje najwiecej pieniedzy w przeliczeniu na jedna osobe. Okazuje sie ze komunizm w Polsce dbal o swoich obywateli daleko lepiej niz to robi amerykanska demokracja, jesli chodzi o zdrowie oczywiscie. No coz ale Polacy maja slabosc do kuzyna zza oceanu, i mysla ze tam to juz wszytko perfekt, ale niestety prawda jest inna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brumbak Re: świetny raport IP: *.crowley.pl 05.12.03, 22:26 uve napisał: >> Jak ty to nazywasz zdrowym odzywianiem, to ci serdecznie wspolczuje. Nigdzie > nie ma tyle chorych ludzi co w Ameryce, ( to jest najbardziej chore > spoleczenstwo na swiecie) jednoczesnie to kraj gdzie sie wydaje najwiecej > pieniedzy w przeliczeniu na jedna osobe. > Okazuje sie ze komunizm w Polsce dbal o swoich obywateli daleko lepiej niz to > robi amerykanska demokracja, jesli chodzi o zdrowie oczywiscie. > No coz ale Polacy maja slabosc do kuzyna zza oceanu, i mysla ze tam to juz > wszytko perfekt, ale niestety prawda jest inna. -- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: świetny raport IP: *.vf.shawcable.net 05.12.03, 22:36 Rosliny nie dostarczaja pelnego skladu aminokwasow, ktorych czlowiek potrzebuje. Pozdrowienia . Anna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brumbak Re: świetny raport IP: *.crowley.pl 06.12.03, 08:25 - Gość portalu: Anna napisał(a): > Rosliny nie dostarczaja pelnego skladu aminokwasow, ktorych czlowiek > potrzebuje. > Pozdrowienia . > Anna - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hydrogen Proponuję zachować odrobinę sceptycyzmu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.03, 22:37 ...i zgadzam się z uve. A swoją drogą skoro ta dieta jest taka dobra to dlaczego nie można nią wyleczyć miażdżycy, cukrzycy, SM, nadciśnienia i innych chorób? Co więcej choroby te są uleczalne przez dietę będącą zaprzeczeniem tego co głosi artykuł. Jak wyjaśnić ten paradoks? Wygląda na to, że "zdrowe" odżywianie jest tylko dla zdrowych ludzi. Gdy już zachorujemy musimy wrócić do "niezdrowej" diety naszych przodków z epoki przedrolniczej. Nie wgłębiałem się w szczegóły artykułu bo szkoda mi na to czasu. Moją uwagę przykuł jednak jeden drobny szczegół, który mnie strasznie wkurza. Otóż jest dla mnie niepojęte jak poważni ludzie mogą traktować wegetarianizm jako dietę, która posiada jakieś określone właściwości. Przecież wegetarianinem może być z jednej strony osoba stosująca żywienie optymalne (mi sie to całkiem często zdarza) a z drugiej ktoś kto stosuje degenerującą psychofizycznie dietę wegańską (np Brumbak -degeneracja umysłowa tego osobnika jest widoczna dla przeciętnie rozumnej osoby, która przeczyta kilka jego postów, polecam wizytę na forum vege). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
uve Re: Proponuję zachować odrobinę sceptycyzmu... 05.12.03, 23:25 Gość portalu: brumbak napisał(a): > -- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Venus Re: Proponuję zachować odrobinę sceptycyzmu... IP: 5.5R1D* / *.vc.shawcable.net 06.12.03, 00:26 Co za bzdury. Mieszkam w ameryce i nic takiego sie nie dzieje. Kazdy je co chce i jak chce a o zdrowym zywieniu trabi sie tu juz o co najmniej 20 -lat. jakby nie bylo wszelkie "cudowne " diety sa wlasnie a Ameryki - Atkins, na ten przyklad. Warzywa trzyma sie w lodowce. >>Pozatem w Polsce jak sie jest i sie patrzy na ten narod co nie zyje na diecie > to az sie oczy smieja, zgrabne to, ladnie ubrane.<< Oh, PUH-LEASE!!!!! Venus Odpowiedz Link Zgłoś
uve Re: Proponuję zachować odrobinę sceptycyzmu... 06.12.03, 01:55 Gość portalu: Venus napisał(a): > Co za bzdury. > Mieszkam w ameryce i nic takiego sie nie dzieje. > Kazdy je co chce i jak chce a o zdrowym zywieniu trabi sie tu juz o co > najmniej 20 -lat. > jakby nie bylo wszelkie "cudowne " diety sa wlasnie a Ameryki - Atkins, na ten > przyklad. > Warzywa trzyma sie w lodowce. > >>Pozatem w Polsce jak sie jest i sie patrzy na ten narod co nie zyje na > diecie > > to az sie oczy smieja, zgrabne to, ladnie ubrane.<< > Oh, PUH-LEASE!!!!! > Venus Wcale nie sa bzdury! Po pierwsze to nie mieszkasz w Ameryce tylko w Vancouver, po drugie to jest niestety prawda! Od czego masz te ciagle migreny, od zdrowego jedzenia??? Otworz oczy a zobaczysz troche wiecej Gwiazdo Polarna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Venus Re: Proponuję zachować odrobinę sceptycyzmu... IP: 5.5R1D* / *.vc.shawcable.net 06.12.03, 06:37 Vancouver to nie Ameryka??? A co, europa??? a moze azja?? rynek jest ten sam! Po drugie, migreny mam od dziecka, czyli jeszcze w Polsce!! Venus Odpowiedz Link Zgłoś
uve Re: Proponuję zachować odrobinę sceptycyzmu... 06.12.03, 07:17 Gość portalu: Venus napisał(a): > Vancouver to nie Ameryka??? > A co, europa??? > a moze azja?? > rynek jest ten sam! > Po drugie, migreny mam od dziecka, czyli jeszcze w Polsce!! > Venus He, he, he, ale Cie wzialem pod wlos!!! Jestem albo jasnowidzem, albo poprostu dobrym mysliwym (dobrze trafiam w niepewny cel). Jezeli masz problem, daj znac, zniknie, podobnie jak komus innemu. Masz racje sasiadko, Vacouver to Am. Pln. ale jak narazie pozostaje w Kanadzie. Pozdrowienia znad Frasera. Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Proponuję zachować odrobinę sceptycyzmu... 06.12.03, 07:32 No, wiesz- ja nie powiedzialam ze ja JESTEM z Vancouver, ja sie pytalam czy Vancouver to nie Ameryka-to raz. dwa sorry Uve, dziekuje, - ale ja nie wierze w ziola na moje migreny. dziekuje ale szkoda mi pieniedzy. mam wyprobowane swoje leki ktore przynosza mi jaka taka ulge, po zawodnej nieskonczonej serii roznych medykamentow tak 'stucznych' jak naturalnych. Znad Frasera? to znaczy??? V Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brumbak Re: Proponuję zachować odrobinę sceptycyzmu... IP: *.crowley.pl 06.12.03, 08:28 uve napisał: jak wyladujesz w Nowym > Jorku, pierwsze wrazenie to grubasy, tyle na szerokosc co i wzrostu. > Zapytaj przecietnego Amerykanina kiedy ostatnio zjadl on obiad, bez brania ---- Dlaczego piszesz nie na temat? Powarzam : raporto dotyczy zalecanego, najzdrowszego moidelu odzywiania, a te grubasy go nie stosuja. Co ma piernik do wiatraka? Odpowiedz Link Zgłoś
uve Re: Proponuję zachować odrobinę sceptycyzmu... 06.12.03, 10:06 venus22 napisała: > No, wiesz- ja nie powiedzialam ze ja JESTEM z Vancouver, ja sie pytalam czy > Vancouver to nie Ameryka-to raz. > dwa sorry Uve, dziekuje, - ale ja nie wierze w ziola na moje migreny. > > dziekuje ale szkoda mi pieniedzy. > mam wyprobowane swoje leki ktore przynosza mi jaka taka ulge, po zawodnej > nieskonczonej serii roznych medykamentow tak 'stucznych' jak naturalnych. > Znad Frasera? > to znaczy??? > Witaj sasiadko! No pewnie ze nie powiedzialas, ale widze to po Twoim adresie, a wiec Gwiazdko, zreszta nie ma sie co wstydzic Vancouver nalezy do trzech najpiekniejszych miast na swiecie. No zle ze nie wierzysz w lekarstwa ziolowe Gwiazdko, pamietaj tylko ze moje, sa nieporownywalne do innych, nawet tych ktore znajdziesz w Chinatown. Nie mysl o mnie zle, wcale nie pruboje Ci czegokolwiek wciskac. Pozdrowienia znad Frasera, znaczy Fraser River. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Venus Re: Proponuję zachować odrobinę sceptycyzmu... IP: 5.5R1D* / *.vc.shawcable.net 06.12.03, 21:19 hehe, widze ze mam do czynienia z home sleuth.. Nie nie jestem z Vancouver ale z BC. Jest jeszcze Fraser valley ale domyslalam sie ze chodzi o river. Anyway - kazdy mnie tak wlasnie zapewnial - MOJE TO NIE TO CO TE INNE, buh, tylko sprobuj.. trzeba pamietac jedno - i ziola maja swoje limity. w kazdym razie dziekuje za oferte, sasiedzie. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
uve Re: Proponuję zachować odrobinę sceptycyzmu... 07.12.03, 08:06 Gość portalu: Venus napisał(a): > hehe, widze ze mam do czynienia z home sleuth.. > Nie nie jestem z Vancouver ale z BC. > Jest jeszcze Fraser valley ale domyslalam sie ze chodzi o river. > Anyway - kazdy mnie tak wlasnie zapewnial - MOJE TO NIE TO CO TE INNE, buh, > tylko sprobuj.. > trzeba pamietac jedno - i ziola maja swoje limity. > w kazdym razie dziekuje za oferte, sasiedzie. > Venus Masz racje sasiadko, jezeli ktos sprobuje i sie zawiedzie kilka razy, pozniej nie chce juz probowac wiecej. Z tym iz u mnie sie nie probuje, u mnie sie leczy i to prez dluzszy okres. Ale to niewazne. Papa sasiadko. Odpowiedz Link Zgłoś