Dodaj do ulubionych

ganglion leczenie laserem?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.03, 16:15
Reumatolog skierował mnie w związku z ganglionem na lewym nadgarstku na
terapię laserem. Szukam informacji na temat takiego leczenia gangliona, ale
wszędzie mowa jest tylko o nakłuwaniu i wycinaniu. Jestem po 6 wizytach,
wydaje mi się, że ganglion jakby zmalał. Czy jest szansa na to, że terapia
laserem wystarczy? Trochę się boję wycinania tego paskudztwa...
Obserwuj wątek
    • Gość: Hans Re: ganglion leczenie laserem? IP: *.telia.com 11.12.03, 20:32
      Usunolem osobiscie poprzez terapie energia ktore wydzielaja wlasne rece.trwalo
      to pol roku.Od tamtej pory minelo pona5lat i sie nie powtorzylo.Byla tak wysoka
      kula i tak straszny bol ze omalo nie stracilem przytomnosci.Nastapilo to po
      gwatownej zmianie temperatury przy dosc duzym wysilku fizycznym.
      Pierwsza pomoc udzieli klient na szczescie czlowiek majacy taka
      energie.Przylozyl reke i trzymal w odleglosci jednego centymetra od gory i od
      dolu swoje dlonie.Po okolo 2minutach zaczal bol ustepowac i ganglion sie
      chowac ,zmalal okolo 3mm.Juz wiecej tego dnia nie pracowalem.Pojechalem do
      domu,bylem u lekarza polecil operacje.Wiem moi koledzy mieli operacje i za
      drugim razenm szli na rente.Wystraszylem sie i podziekowalenm
      lekarzowi.zaczelem robic to co robil ten czlowiek.Byl to starszy szwed
      powoiedzial tylko ze to juz zacznie samo po czasie znikac.uzywalem rozne salwy
      ale nie pomagaly,wlasna energia tak i po pol roku byl spokoj.pzdr.Hans
      P.S udaj sie do energoterapeuty lub chinczykow jak masz w okolicy.w okolicy
      warszawy Zbyszek Nowak z Podkowy Lesnej
      • Gość: Hans Re: ganglion leczenie laserem? energoterapeuta IP: *.telia.com 11.12.03, 20:36
        www.nowak.pl
      • Gość: Sylwka Zaczynasz chyba przesadzac IP: *.univ / *.univ-orleans.fr 11.12.03, 20:43
        Masz tyle zyciowych doswiadczen i wszystko leczysz tajemnicza energia,
        chinczykami i Nowakiem. Moze nie powinnam tego komentowac, ale jakos nie moge.
        Przeraza mnie glupia wiara w cuda (choc takie oczywiscie sie zdarzaja).
        Zachowujesz sie jak zawodowy naganiacz. Niedlugo pomysle, ze jestes na etacie u
        energoterapeutow. Przepraszam innych ze moze smiece na forum ale tym razem nie
        zdzierzylam.
    • Gość: Ethlinn Re: ganglion leczenie laserem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.03, 12:53
      Hm, na razie to jest dość nieduże, i w ogóle mnie nie boli (a mam to od
      sierpnia). Do bioenergoterapeuty pewnie poszłabym, ale chyba dopiero jakby to
      była moja ostatnia deska ratunku;-) Na razie wolę oddać się w ręce lekarzy, tym
      bardziej że ta terapia laserem trochę jakby pomagała. Tylko nie wiem nadal czy
      to wystarczy by ten gaglion całkiem znikł.
    • Gość: starlette Re: ganglion leczenie laserem? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 12.12.03, 13:41
      Kilka lat temu miałam ganglion na stopie, dostałam skierowanie na wycięcie,
      tuż przed wizytą lekarską ganglion zniknął , chyba pękł i już więcej się nie
      pojawił. Dlaczego boisz się usuwania? ganglion to nic poważnego.
      • Gość: Hans Re: ganglion leczenie laserem? IP: *.telia.com 12.12.03, 17:08
        Starlette,
        moj ganglion byl na nadgarstku,w dosc czulym miejscu.
        Cale zycie ciezko pracowalem w Szwecji naleze dzisiaj do ludzi zamoznych i
        sobie wypraszam ze jestem jakims naganiaczem.Ten czlowiek mi pomogl i dlatego
        tak pisze.Przechodze juz na emeryture i Bogu dziekowac zyjac w zgodzie przez
        cale zycie z natura nigdy nie chodzac prawie do lekarza poza wypadkami,nie
        przyjmowalem nigdy zadnych lekarstw i mam badanie w tym wieku jak czlowiek 30
        letni.To jest wlasnie zasluga medycyny naturalnej.Pewno stanie sie cos
        powaznego odrazu sie udam,ale najpierw uzywam sposobow naturalnych.Zaleta nie
        niszcza organizmu i niema dzialan ubocznych.
        Pzdr.Hans
        P.S patrzac na Wasz kraj i te tysiace chorych ludzi raki spowodowane
        zaniedbanym srodowiskiem zle odzywianie ,ponoc jestescie najlepiej wyksztalcona
        kasta na swiecie , cos chyba nie wtym kierunku to poszlo.
        • ethlin Re: ganglion leczenie laserem? 12.12.03, 17:20
          Podobno jak sam pęknie, tudzież jak sie go przekłuje, jest duża szansa na to że
          pojawi się znowu (np. za parę miesięcy). A boję się wycinania, bo na stronie
          www.poradnikmedyczny.pl przeczytałam, że "Zabieg operacyjny przebiega zwykle
          bez powikłań, lecz gdy w obrębie ganglionu biegnie drobne naczynie tetnicze,
          istnieje ryzyko jego uszkodzenia." Nawet nie wiem czym to grozi...
          • Gość: Hans Re: ganglion leczenie laserem? IP: *.telia.com 12.12.03, 21:00
            Jeden z kolegow mial taki sam problem,poddal sie operacji,bylo okey.Ale po
            jakims czasie znowu wystapil ,pracowal ciezko.No i zkonczylo sie
            kalectwem,zostal wyslany na emeryture czlowiek 42lata.To sie dzieje w miescie
            uniwersyteckim gdzie jest jeden z lepszych szpitali w europie no i swietnie
            wyposazony.Pzdr.Hans
        • Gość: starlette Re: do hansa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.12.03, 00:08
          chyba coś ci sie pomyliło??
          • Gość: starlette Re: do hansa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.12.03, 00:13
            A skoro juz zacząłes; a ja jestem przekonana że to nie jest kwestia medycyny
            naturalnej tylko szeroko pojętej profilaktyki zdrowotnej,która w naszym
            pieknym kraju leży, regularnych badań kontrolnych itp, jednym słowem wiekszej
            świadomości, no i kasy oczywiście również!
            • Gość: Hans Re: do hansa IP: *.telia.com 13.12.03, 13:43
              Witaj Starlette!
              Raczej nie to zostawmy w spokoju wedlug mnie przyczyna jest gonitwa za kazdym
              groszem przecietnego czlowieka,a zatym kryje sie stres(na wszystko nie starcza)
              niepewnosc jutra,sytuacja ogolna,ludzie sie denerwuja jak widza ten nierowny
              rochod dobra.Polska nalezy do jednych juz nielicznych krajow,gdzie dobro jest
              rozdzielane wedlug zasad dzisiaj juz nie przyjetych w krajach europejskich.mam
              na mysli jakies minimum dajace spokojne przezycie.Wielu co ztego ze ma prace
              ale na nic nie starcza,to jest wlasnie ten spoleczny problem ktory sie odbija
              na zdrowiu.Ludzie slabi zaczynaja pic wpadac winne nalogi itp.
              tutaj medycyna naturalna ma duze pole do popisu.gdyby kazdy czlowiek wiedzial
              ze po dniu przezytym nalezy sie odpromieniowac,wystarczy nawet wziasc prysznic,
              wtedy organizm sam bedzie szybko sie regenerowal ,a nie zapadal na choroby.
              Czyli dzialalnosc jak najbardziej profilaktyczna.
              Najwieksza zaleta sa ,koszty prawie zerowe.nastepnie umiejetnosc zycia.Nie
              trwonienie swoich sil witalnych.Jezeli je mamy na dobrym poziomie caly
              czas ,zawsze bedziemy zdrowi.Nie naduzywaniu uzywek,tyton,alkochol,srodki
              odurzajace.
              Wiesz tak mozna pisac caly dzien.
              Sam tak zylem odchowalem gromade dzieci wszyscy zdrowi,dzieci juz na swoim
              rowniez zdrowe.Nie myslcie ze to szwecja,znam wiele polskich rodzin co ludzie
              choruja jak nieszczescie i szwedzkie rowniez.dzisiaj olbrzymim
              niebespieczenstwem
              dla nas wszystkich w zjednmoczonej europie jest i bedzie problem zdrowej
              zywnosci.Zywnosc przetworzona jest zatruta srodkami konserwujacymi,juz lekarze
              zaczynaj alarmowac ze rosnie ilos w spoleczenstwie ludzi co nie przyjmuja tego
              typu jedzenia.Co jesc jak wszystko jest zbabrane ,cel zysk,aby dluzej sie
              trzymalo.
              Tutaj Polska ma wielkie pole do popisu,niech odkryja Wasza zywnosc ze jest taka
              wspaniala bo jest zdrowa krotko sie trzymajaca ,po tym sie poznaje.To bedziecie
              najwiekszym eksporterem zywnosci.TUTAJ LEZA MILIARDY EURO DO WZIECIA.
              Obecnie widzi sie probki polskiej produkcji zywnosciowejk w sklepach,jak sie
              pokaza ludzie probuja ,apotem znika w zastarszajacym tepie.Ludzie sie nie dadza
              oszukac odrazu wyczuwaja co jest dobre.
              Glowa do gory bedzie dobrze.Zdrowie sie ludzi poprawi i bedziecie zamoznym
              krajem plynacym miodem i mlekiem taka widze przyszlosc dla polski,oczywiscie
              nie odrazu.Pzdr.Hans
    • Gość: ale56 Re: ganglion leczenie laserem? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.12.03, 18:51
      Wiele lat temu miałam ganglion na lewym nadgarstku(chyba od dżwigania siat).
      Ręka trochę mnie poboliwała zwłaszcza jak niosłam coś ciężkiego lub przy
      niektórych ruchach .Kiedy pokazałam to lekarzowi próbował mi go rozgnieść o
      kant biurka.Oczywiście nie pozwoliłam tego zrobić bo mnie to bolało.
      Zrobiłam to po pewnym czasie w domu ,rozgniatając(raczej wgniatając) ganglion
      o brzeg wanny(oczywiście w granicach wytrzymałości).
      I co? ganglion zniknął i do dzisiaj się nie pojawił.
      • Gość: Ethlinn Re: ganglion leczenie laserem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.03, 12:34
        Mój lekarz również próbował go rozgnieść, ale nie dało rady; ten ganglion jest
        bardzo twardy, a próba "rozgniecenia" go omal nie skończyła się moim
        zemdleniem;-( Podejrzewam też że pojawił sie albo wskutek długiej jazdy na
        rowerze i złym trzymaniem kierownicy (podpieranie się na nadgarstkach), albo w
        skutek prac na wykopaliskach (rycie łopatą w lessie - koszmar;-).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka