karo369 04.06.09, 11:33 Wczoraj zaczęły mnie swędziić powieki.Dziś są opuchnięte, nachodzą na oczy i jeszcze swędzą.Co to może być? Żadnych innych objawów nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
artur737 Re: Swędzące powieki 04.06.09, 21:47 Alergia na kosmetyk? Uczulenie na jakies pylki co sie wlasnie rozpylily? Zapalenie spojowek? No i jeszcze pare innych rzeczy mniej czestych. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9717 Re: Swędzące powieki 05.06.09, 20:52 U mnie to pierwszy sygnał uczuleniowy na kosmetyk: krem, tusz, perfumy, nawet dezodorant. Natychmiast odstawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
karo369 Re: Swędzące powieki 05.06.09, 23:24 Kosmetyki wciąż te same, tylko jadłam truskawki, robiłam oprysk drzewa i właściwie to tylko to z "nowości" w ostatnim czsie...Czyżby coś z tego mogło mnie uczulić? Nie jestem tzn. nie byłam do tej pory alergikiem Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9717 Re: Swędzące powieki 06.06.09, 19:53 Mogło. A to że kosmetyki te same, wcale nie świadczy,że własnie któryś z nich cię nie uczula. Ja byłam "normalna", a raptem z dnia na dzień, ba, z minuty na minutę tak mnie uczulił używany od dawna dezodorant (i to nie nowy pojemnik!, cd. już używanego!, że musiałam się leczyć u alergologa. No i od tamtej pory mam przechlapane ;-( Może jednak masz szczęście i to tylko reakcja na chemikalia od oprysków lub efekt truskawkowy. Odpowiedz Link Zgłoś