Dodaj do ulubionych

prosze io pomoc kamienica nerkowa

29.06.09, 23:50
witam.
30 marca mialem robione USG.
wyszlo mi na nim:

"nerka lewwa polozona typowo, o wymiarach 101mm x 51mm, w kielichu srodkowym
dwa drobne zlogi srednicy 3 i 4 mm."

lekarz nic nie mowil mi jak to leczyc itp. teraz zauzaylem ze kiedy np siedze
lub stoje i ruszam cialem to mnie boli wlasnie po lewej stronie z tylu. nie w
kazdej pozycji ale boli.

teraz moje pytanie.
co robic?
czy te kamienie moga byc duze? robic usg? czy da sie to wyleczyc np pijac duzo
wody z zurawina??

dodam ze cwicze kulturystyke i aktualnie zarzywam kreatyne.

pozdrawiam i czekam na odpowiedz
Obserwuj wątek
    • xklocux Re: prosze io pomoc kamienica nerkowa 29.06.09, 23:51
      przepraszam za bledy ale jest juz pozno. dokladnie nie wiem czy to kamienica
      nerkowa. wiem ze to zlogi
    • gogol-3 Re: prosze io pomoc kamienica nerkowa 30.06.09, 01:28
      Zrób sobie USG u urologa. Pzdr.
    • ela_anna Re: prosze io pomoc kamienica nerkowa 30.06.09, 17:55
      zlogi to kamienie.Czy da sie wyplukac z kielichow ,trudno przewidziec.jesli sa
      duze nie ma szans.Moze nie bedą szybko przyrastaly wiec mozesz z tym zyc badajac
      okresowo stan nerek.Nie wiesz z czego sa zbudowane te zlogi.Mozna sie domyslac z
      wynikow bad.moczu.Jesli sa szczawiany,wapienie to napewno twarde zlogi.Jesli
      glownie moczany to nie wiem czy lepiej ,ale ponoc latwiej je mozna rozpuscic.Ile
      w tym prawdy nie wiem.Ja mialam te pierwsze.PO wydobyciu twarde jak pumeks.Wazny
      jest tez ksztalt.Ostre krawedzie rania nerki i przewody moczowe w trakcie
      przesuwania.Jesli masz w kielichu to byc moze nie bedziesz mial atakow kolek
      nerkowych,ktore potrafia powalic na kolana.Kup sobie wode JANA w aptece.To 5
      litrowe baniaki,pij, bo to woda najlepsza przy kamicy nerkowej.Nie wiem czy
      zurawina pomoze,nie testowalam.Pilam za to duzo naparu ze ZNAMION KUKURYDZY.To
      te wąsy przy kolbach kukurydzy,mozna kupic w zielarskim.Garsc na
      wrzatek,gotowalam ok 20 min.I pilam duzo.Obniza cisnienie wiec niskocisnieniowcy
      powinni ostroznie.Wg chinskiej medycyny rozpuszczaja ponoc kamienie.Mnie zeszly
      po kuracjach w moczowod.Wielkosc kamienia spowodowala blokade i skonczylo sie
      operacja.Ale mam jeszcze w kielichu i zyje jakos normalnie.U jednych kamienie
      odnawiaja sie szybciej u unnych wolniej.To zalezy od tendencji organizmu do
      tworzenia tych zlogow.Kup sobie ROWATINEX,to tabletki na kamice nerkowa,bez
      recepty koszt ok 20 zł.I dieta,nie bede pisac ,znajdziesz napewno w internecie
      czego unikac aby przeciwdzialac tworzeniu sie kamieni.Zycze zdrowia
    • ela_anna Re: prosze io pomoc kamienica nerkowa 30.06.09, 18:00
      zapomnialam dodac.Przed piciem wiekszej ilosci plynow pol godz wczesniej bierze
      sie rozkurczowa tabl typu scopolan lub nospa.Takie mialam zalecenia urologa.
    • agat-ka33 Re: prosze io pomoc kamienica nerkowa 15.07.09, 09:01
      Czytalam ze trzeba spozywac duzo owocow i warzyw bo zawieraja potas
      ktory likwiduje i zapobiega takim problemom. Do tego magnez ( jest w
      bananach, orzechach, kaszy gryczanej, awokado) Duzo potasu jest w
      marchewce, ziemniakach, soku pomaranczowym, bananach, suszonych
      daktylach.
      • tara34 KAMICA 15.07.09, 14:48
    • 1memorka Re: prosze io pomoc kamienica nerkowa 15.07.09, 23:06
      Kamienica to stoi na rynku, Ty masz kamicę :)
      • wadera1953 Re: prosze io pomoc kamienica nerkowa 16.07.09, 09:18
        Kamienicy co prawda nie miałam .Kamice tak .Moje dwa kamienie /złogi / miały
        identyczny rozmiar i były ulokowane w miseczce . Rozpuściłam je całkowicie dwa
        razy, bo odrosły . Teraz nie mam tego problemu bo kurację przeprowadzam raz na
        2-a lata,zapobiegawczo. Jest tylko mały problem . Lek ,który stosuję musisz
        kupić w Niemczech,Francji. W Polsce nie przedłużono jakiegoś tam kontraktu i
        poszło się walić. W kraju płaciłam za trzy buteleczki w aptece 58 zł.Są to
        krople Rubia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka