Dodaj do ulubionych

Ospa u 3,5 latka

IP: *.gdynia.mm.pl 25.12.03, 17:52
Witam wszystkich,
zauważyłem objawy ospy u mojego 3,5 letniego synka.
Czy znacie może jakieś sposoby złagodzenia jej objawów (maści, etc.)?
Obserwuj wątek
    • asia.su Re: Ospa u 3,5 latka 25.12.03, 20:03
      lekarze zapisują jakiś puder w płynie - tak przynajmniej było 4 lata temu,
      kiedy mój wtedy 3 latek miał ospę. Niestety nie wiem co to jest.
      Pozdrawiam świątecznie
      • bonzo7 Re: Ospa u 3,5 latka 26.12.03, 09:39
        Daj sobie spokój z tym pudrem , nazywa śię to Pudroderm . Moja córka
        zachorowała rok temu na ospę i lekarz polecił ten puder, dziecko nie mogło
        spać w nocy tak ją swędziało wszystko , mało tego pęcherze robią się wtedy
        strasznie duże .
        Po dwóch dniach żona delikatnie zmyła ten puder i zaczeliśmy używać gęcjanę ,
        dopiero to zadziałało i pęcherze zaczeły przysychać .
        • svetomir Nie tylko Pudroderm 26.12.03, 14:35
          pudrów jest więcej, należy wybrać taki , który zawiera sporo anestezyny i
          mentolu, mozna prosić lekarza o receptę na robiony puder z większa ilością
          tych skaładników. nie widze sensu używania gencjany. W cięzkich przypadkach
          lekarz powinien przepisać Heviran wewnetrznie
    • Gość: kama Re: Ospa u 3,5 latka IP: *.chello.pl 26.12.03, 14:46
      Najlepiej wybrać się do lekarza. Moje córki 2 lata temu smarowałam Pudrodrmem
      i nie było żadnych problemów. Starsza dostała Herviran,Świętnie się czuły, nie
      mają żadnych śladów. A koleżnka z przedszkola córek była smarowana gencjaną i
      zostały ślady. u znajomych było odwrotnie. Więc zalezy od dziecka i ospy.
      Kama
      • Gość: Cronos Re: Ospa u 3,5 latka IP: *.gdynia.mm.pl 26.12.03, 18:08
        Dziękuję wszystkim za rady. Dziś pojechałem kupić coś małemu w dyżurnej aptece,
        a tam pani mgr miała do zaoferowanie jedynie Pudroderm. Tak więc spróbujemy
        dzisiaj tego, zaraz po kąpieli. Młody wygląda już coraz gorzej i coraz gorzej
        też go swędzi.
        Co do genicjany - używlaliśmy tego, jak maluchy miały tak do 1,5 roku. Pomagało,
        ale strasznie wszystko było zapaćkane. Wiadomo zresztą.
        W poniedziałek idziemy z nim do lekarza. Albo prędzej, jeśli będzie już na
        prawdę źle.
        • Gość: ania s. Re: Ospa u 3,5 latka IP: *.chello.pl 26.12.03, 19:28
          Mojego synka pani doktor kazała kąpać w roztworze nadmanganianu potasu. Już nie
          pamiętam w jakich proporcjach, ale wiem, że wsypywałam troszkę proszku do
          wanny, tak żeby się woda zrobiła rózowa. Ten proszek kupowałam w aptece(fakt,
          że to nie było w Polsce). Zapytaj lekarza, albo farmaceutę, mojemu dziecku te
          kąpiele bardzo pomagały.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka