ewesti 13.08.09, 11:02 proszę o interpertację wyników moczu: glu-neg. BIL-neg KET*-TRACE SG>=1.030 BLO neg. ph 5.5 PRO*30 mg/dL URO 0.2 E.U./dL NIT neg LEU neg bardzo dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fa_gus Re: proszę o interpertację wyników moczu 13.08.09, 13:28 Ketony - ślad, nie zaprzątałabym sobie tym głowy, mogą się zdarzać np. przy przegrzaniu. Trochę za ciężki mocz, może mało pijesz /tu zgadzało by się z ketonami/. Pro, czyli białko - tu już rola lekarza. pH - ok. Nie wiem, o co chodzi w uro. No i najważniejsze - to wynik komputerowy, ja wolę gdy obok wydruku komputerowego jest też wypisane ręcznie, co i ile czego. Bo bardzo często okazuje się, ze na takim komputerowym wydruku wychodzą cuda, a w rzeczywistości mocz jest ok. Z jakich powodów robiłaś badania? Odpowiedz Link Zgłoś
ewesti Re: proszę o interpertację wyników moczu 13.08.09, 13:35 dziekuje za odpowiedz, ok 16-17 ide do lekarza z wynikami, bo robilam tez na krew.Od ok tygodnia ciagle czuje sie słabo, mdlo mi ciągle bym spała, nie mam apetytu, nawet zdarza mi sie biegunka, nie wiem co jest i bardzo sie boje.zobacze co bedzie z wynikami krwi, a jesli chodzi o picie to rzeczywiscie jak na lekarstwo-bardzo malo pije Odpowiedz Link Zgłoś
fa_gus Re: proszę o interpertację wyników moczu 13.08.09, 14:31 Pij więcej! Jakiś problem z nerkami jest, a im więcej pijesz, tym nerki szybciej wrócą do zdrowia. No i nie bój się:) Moga to być objawy zapalenia nerek słabość, brak apetytu/, a jak się bardzo boisz, to też i o biegunkę łatwo. Odpowiedz Link Zgłoś