Dodaj do ulubionych

Nadciśnienie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.03, 22:20
Od jakiegoś czasu przyjmuję zgodnie z zaleceniem lekarza ENARENAL.
Ciśnienie spadło tylko że od pewnego czasu czuję się skapcaniały i pojawił się
suchy kaszel.
Czy słusznie kojarzę te fakty.
Czy są jakieś lepsze środki na nadciśnienie.
W moim przypadku nie było ono zbyt wielkie.
dolne max 105
PZDR
Obserwuj wątek
    • Gość: B Re: Nadciśnienie IP: *.icpnet.pl 30.12.03, 23:06
      Działania niepożądane: do najcześciej zgłaszanych działań niepożądanych
      inhibitorów konwertazy zalicza się suchy, uciążliwy kaszel wywołany
      zwiększeniem stężenia bradykininy we krwi,bóle
      głowy,niedociśnienie,wysypka,uczucie zmęczenia.

Więcej na :: www.Kardiologia.prv.pl/aceinibitory.htm

• Gość: kris Re: Nadciśnienie IP: *.nas46.somerville1.ma.us.da.qwest.net 31.12.03, 04:45
      Leczę się na nadciśnienie tętnicze od wielu lat i w tym czasie przyjmowałem
      wiele różnych leków obniżających ciśnienie. Nie brałem nigdy Enarenalu ale
      conajmniej dwa inne leki które kiedyś brałem powodowały u mnie właśnie taki
      suchy bardzo męczący kaszel, co było zresztą opisane jako działanie uboczne w
      ulotce towarzyszącej lekowi którą załączyła apteka. W związku z tym kaszlem
      poprosiłem lekarza o zmianę leku. Obecnie biorę Avapro czyli Irbesartan i
      Minoxidil którego działaniem ubocznym jest przyspieszony porost owłosienia oraz
      Metoprolol obniżający tętno, raz na tydzień naklejam na cialo plasterki
      Catapress zawierajace lek Clonidine także obniżający ciśnienie. Pozatym biorę
      jeszcze Lipitor na obniżenie poziomu cholesteolu i Furosemide na pozbycie się
      nadmiaru wapnia i potasu oraz na odwodnienie. Wszystkie te leki obniżają mi
      ciśnienie krwi tylko nieznacznie i wciąż waha się ono w okolicy 160/90.
      Życzę wszystkiego najlepszego w Nowym Roku 2004.
    • Gość: GF Re: Nadciśnienie IP: *.chelm.sdi.tpnet.pl 31.12.03, 09:21
      A jednak leki na nadciśnienia wpływają na sex!
      Moja żona też bierze Enarenal tak jak ja i o sexie mogę zapomnieć.
      • andre_234 Re: Nadciśnienie 04.01.04, 21:23
        Gość portalu: GF napisał(a):

> A jednak leki na nadciśnienia wpływają na sex!
        > Moja żona też bierze Enarenal tak jak ja i o sexie mogę zapomnieć.
        • andre_234 Re: Nadciśnienie 04.01.04, 21:24
          Tylko lekarz.
          Niekoniecznie seksuolog.
          ;-)
        • kujawski2 Re: Nadciśnienie 14.01.04, 14:01
          andre_234 napisał:

> Gość portalu: GF napisał(a):
          >
          > > A jednak leki na nadciśnienia wpływają na sex!
          > > Moja żona też bierze Enarenal tak jak ja i o sexie mogę zapomnieć.
          Witam - tez to już przerobiłem, beta-blokery obnizają erekcje , a często
          powoduja jej zanik, konieczna jest zmiana lekow na inhibitory i antadonistow
          wapnia w połączeniu z lekami odwadniajacymi dzialaja bardzo skutecznie. Po
          prostu powiedz lekarzowi o tym problemie - zmieni lek i bedzie ok.
          powodzenia
    • Gość: Jasio Re: Nadciśnienie IP: *.ipt.aol.com 05.01.04, 09:19
      > Dlaczego nie leczycie sie sami? Chocby czosnkiem i chudym bialym serem z
      olejem lnianym?

> Wygraliscie zdrowie na loterii aby starcic je w grze hazardowej z lekarzem?
      • Gość: kris Re: Nadciśnienie IP: *.nas46.somerville1.ma.us.da.qwest.net 10.01.04, 06:51
        Dlatego że ani czosnek ani olej lniany ani żadne inne naturalne sposoby nie są
        skuteczne w większości przypadków.
        • Gość: Jasio Re: Nadciśnienie IP: *.ipt.aol.com 10.01.04, 17:25
          > Jak dlugo stosowales czosnek? Jaka proporcja chudego bialego sera do oleju
          lnianego? Jaki olej lniany?
          • Gość: kris Re: Nadciśnienie IP: *.nas46.somerville1.ma.us.da.qwest.net 11.01.04, 05:25
            Czosnek jadłem przez pół roku i poza smrodem z gęby i w końcu z całego mojego
            ciała nie było żadnych efektów. Olej lniany i ser biały próbowałem w rożnych
            proporcjach także bez skutku. Eksperymentowałem z tymi proporcjami ponad rok
            czasu procentowo i wagowo z różnymi olejami lnianymi i innymi oraz rozmaitymi
            serami we wszystkich możliwych proporcjach. Wszystkie moje próby miały tylko
            jedną wspólną cechę ... ich efekt był zerowy !!!
            Od tamtej pory przestałem wierzyć w jakiekolwiek naturalne metody leczenia
            czegokolwiek. Te wszystkie zioła, produkty pszczele, żywe wody, mumio, żeńszeń,
            maści tygrysie, rożdżki, wahadełka, akupunktury, akupresury, bioenergoterapie,
            energie kosmiczne i inne czary, to jest jedna wielka bzdura !!!
            Medycyna konwencjonalna w większości przypadków też jest bezsilna ale
            przynajmniej pokrywa ją choć częściowo ubezpieczenie i pozatym daje ona
            poczucie, że coś sie robi w kierunku ochrony własnego zdrowia. Innymi słowami
            oczyszcza conieco sumienie i przez to pozytywnie oddziaływuje na psychikę
            chorego.
    • Gość: Orald Re: Nadciśnienie IP: *.zory.msk.pl 10.01.04, 10:53
      Biorę to samo od 8 lat. Mam również niewielkie nadciśnienie a enarenal dobrze
      działa w moim przypadku.
      Zmęczenie? Być może, ale jest to absolutnie do opanowania. Sex? Nie
      stwierdziłem pogorszenia (chociaż z żoną wychodzi - jak to zwykle w małżeństwie
      bywa - kiepsko)
    • Gość: Doc. Re: Nadciśnienie tetnicze, objawy uboczne IP: *.ma.dial.de.ignite.net 12.01.04, 06:47

Porada: Suchy, meczacy kaszel jest klasycznym objawem ubocznym lekow z grupy
      ACE-Hemmer, do ktorej to nalezy przepisany Panu/Pani lek. Ten lek nalezy
      bezwlocznie odstawic. Jaki stopien nadcisnienia zdiagnozowano u Pana/Pani?
      Pytam, gdyz zalezy to od wielu czynnikow ,nie tylko od wysokosci samego
      cisnienia tetniczego.
      Doc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka