Gość: zoś IP: *.parkowe.pol / *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.04, 22:47 guz 4 cm u 30 letniego mężczyzny, wycięty, czekamy na wyniki histopatologii, jakie rokowania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Mariusz Re: rak jądra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.04, 18:09 Wycięto guz czy usunięte jądro? Rozumiem, że jesteś(cie) zdenerwowany(ni). Poczekajcie na wynik badania histopatologicznego (może to tylko torbiel) i porozmawiajcie z lekarzem prowadzącym. Snucie rozważań nad rokowaniem bez rozpoznania, stanu zaawansowania choroby i wiedzy o stanie ogólnym pacjenta mija sie oczywiście z celem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zagrabek Re: rak jądra IP: *.hipernet.ras.pl 03.01.04, 23:56 Spokojnie, jestem 3 lata po usunięciu jądra i zapomniałem co to "rakowski". Rak jądra jest wyleczalny w ponad 90 % przypadkach. Czekajcie na wynik hist- pat, czy mieliście robione markery? Odpowiedz Link Zgłoś
martapieprzyk90 Re: rak jądra 25.06.14, 11:08 Kochani, potrzebuję Waszej pomocy! Jestem studentką V roku pielęgniarstwa, piszę pracę magisterską o wzroście potraumatycznym po diagnozie choroby nowotworowej. Chcę sprawdzić, czy faktycznie istnieje coś takiego czy to tylko wymysł psychologów i służby zdrowia. Jeśli chcielibyście mi w tym pomóc, proszę o wypełnienie ankiety znajdującej się pod adresem: docs.google.com/spreadsheet/viewform?fromEmail=true&formkey=dDRzQXVucTRHMVZkTVUxYXAyRy1EM0E6MA . Ankieta jest bardzo krótka, jej wypełnienie zajmie do 5 minut. Z góry dziękuję bardzo, ściskam Was wszystkich i życzę dużo zdrówka. SZCZEGÓLNIE ZALEŻY MI NA RELACJACH MĘŻCZYZN WALCZĄCYCH Z NOWOTWORAMI, KTÓRZY ZDAJĄ SIĘ BYĆ MNIEJ "WYLEWNI" W SWOICH UCZUCIACH! Odpowiedz Link Zgłoś