kami-danielito 28.06.06, 02:19 moj synek ma lekko zaczerwieniona pupe, uzywam Balmex, dzis zmienilam na Aveeno, ale czy znacie jakies dobre kremiki sprawdzone przez was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bella41 Re: Krem na odparzenia 28.06.06, 02:43 ja tez uzywam balmex, u mnie sie super sprawdza, ale trzeba przy kazdym przewijaniu stosowac, w innym wypadku kuracja moze dluzej potrwac jesli zdarzylo sie nam zaczerwienienie, zdejmowalam malemu pieluszki i 'przewietrzalam' patrykowa pupe prawdziwe odparzenie przydarzylo sie niedawno w wyniku kilkudniowego rozwolnienia, maly b. cierpial, balmex pomogl-- napisal mi w lisciku, kocham cie promyku Odpowiedz Link Zgłoś
kami-danielito Re: Krem na odparzenia 28.06.06, 04:26 kremujemy przy kazdej zmianie pieluszki, problem sie pojawil jak oddalam malego do daycare, tubka Aveeno dwa tyg nie otworzona, pytam dlaczego, mowia ze maja swoje, wiec skad odparzenie ??? Wczesniej nie mielismy zadnych problemow! Nie jest zle, ale nie chce aby bylo gorzej dzieki za rady usciski Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: Krem na odparzenia 28.06.06, 04:18 co pupa to krem ;) my przeszlismy przez wszystkie ale chyba najlepiej wspominam A+D z dozownikiem oraz zwykla wazeline Odpowiedz Link Zgłoś
doris-ek Re: Krem na odparzenia 28.06.06, 04:33 edytkus napisała: > co pupa to krem ;) my przeszlismy przez wszystkie ale chyba najlepiej wspominam > A+D z dozownikiem > oraz zwykla wazeline Second this! Mustela to jak A+D ale 4 razy drozsza. Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: Krem na odparzenia 28.06.06, 04:54 ano co dupeczka to krem ;) u nas najlepiej sie sprawdzil sudocrem made in PL Odpowiedz Link Zgłoś
doris-ek Aniutek podaj nazwe polskiego kremu, siostra rodzi 28.06.06, 04:58 w sierpniu to jej poradze co kupowac. Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: Aniutek podaj nazwe polskiego kremu, siostra 28.06.06, 05:46 nazywa sie Sudocrem, jest jeszcze w PL cos fajnego pt Penaten. to juz siostra prawie gotowa, alez czas szybko leci, pozdrow ja prosze :) Odpowiedz Link Zgłoś
netmarta Re: Krem na odparzenia 28.06.06, 05:00 ja probowalam rozne, min. desitin, balmex, Niunio nigdy nie mial zadnych odparzen, czy nawet zaczerwienienia; ale najbardziej bylam zadowolona z A+D - i teraz tylko tego uzywam. balmex czy desitin gorzej sie wchlaniaja, gorzej zmywaja, gorzej rozsmarowuja. A+D nie ma wad. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kashunda Re: Krem na odparzenia 28.06.06, 05:14 U nas na szczescie nie bylo powazniejszych odparzen,czasami tylo lekkie zaczerwienienie.Uzywamy balmex ale ten na bazie wazeliny w stojacej ,blekitnej tubie i desitin creamy. Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: Krem na odparzenia 28.06.06, 05:40 aniutek napisała: > u nas najlepiej sie sprawdzil sudocrem made in PL a ja dla odmiany ten wspominam jako najgorszy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marcysiaw1 Re: Krem na odparzenia 28.06.06, 15:35 Sudokrem albo TRIPLE PASTE dostepne w aptekach i CVS> Rewelacja! My nie czekamy az sie pupa odparzy ale stosujemy po kazdej kupce zapobiegawczo! Pozdrawiam MArta Odpowiedz Link Zgłoś
jaga_nj Re: Krem na odparzenia 28.06.06, 19:28 Moje dzieci juz sie nie odparzaja:)ale zawsze rewelacyjna byla zasypka z maki ziemniaczanej. Po tych wszystkich masciach bylo znacznie gorzej, ale jak juz ktos wspominal kazda pupcia ma swoje preferencje:) Odpowiedz Link Zgłoś
kami-danielito Re: Krem na odparzenia 29.06.06, 02:19 slicznie wam wszystkim dziekuje, Aveeno chyba pomoglo, jesli bedzie nawrot A+d, a jesli to nie to sprobujemy z maka. Moze troche spanikowalam, ale nie chce dopuscic do odparzen, przede wszystkim musze pogonic opiekunki w daycare :-(((\ dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
mka16 Re: Krem na odparzenia 12.07.06, 21:15 u nas sprawdza sie desitin, ale nie uzywam codziennie Odpowiedz Link Zgłoś