Dodaj do ulubionych

Baby manual-pytanie do mam

17.09.06, 18:40
Witam wszystkie mamy,
Mam pytanie praktyczne, co nalezy miec, co kupic z rzeczy pomocnych przy
kapieli, przewijaniu itp. Jakie kosmetyki sa najbardziej przydatne itp.
Powiem szczerze ze sie juz troche pogubilam, przygotowuje na przybycie bobo,
mam pare rzeczy, ale poniewaz to bedzie moj debiut nie wiem tak naprawde co
jest potrzebne a co kompletnie zbedne. Prosze o jakies porady.
Obserwuj wątek
    • aniutek Re: Baby manual-pytanie do mam 18.09.06, 00:52
      oj wertowalysmy chyba juz ten temat ? poszukaj tu na forum, ja polecam hustwake ( ale sprawa mocno
      indywidualna bo sa dzieci bardzo ich nie lubiace) gabke/materac do przystosowania zwyklej komody do
      przewijania, kolko do kapieli jak dziecko juz siedzi ( na przyssawki, obrotowe) sadzasz dziecko i nie
      musisz sie caly czas schylac nad wanna lub wlazic z dzieckiem do niej, lekki i latwo skladany
      wozek,mate edukacyjna tiny love i wiele ich zabawek.
      to tyle w telegraficznym skrocie :)
    • kaszka13 Re: Baby manual-pytanie do mam 18.09.06, 02:29
      Kamelia,

bardzo chetnie pomoge w zrobieniu listy. czy chodzi Ci glownie o kosmetyki czy
      sprzety tez? Aha, zapraszam na nowe forum, wlasnie rekrutuje przyszle mamy i nie
      tylko:)
    • kamelia79 Re: Baby manual-pytanie do mam 18.09.06, 21:22
      Zastanawialm sie odnosnie raczej kosmetykow do pielegnacji wlasnie przy kapieli
      i ogolnie pielegnacji jakotakiej. Faktycznie poszukalam w archiwum forum i
      odnalazlam troche wskazowek na ten temat. Interesuja mnie wasze preferencje
      odnosnie kosmetykow jakie mozna dostac tutaj w Stanach, ja znam tylko polskie
      marki i zastosowanie.
      • kaszka13 Re: Baby manual-pytanie do mam 19.09.06, 00:58
        Jesli chodzi o kosmetyki to my mamy zestaw Musteli. jest w nim plyn do mycia
        buzki, chusteczki jak jestesmy w drodze i kilka innych rzeczy. nie uczula, ale
        tez nie pachnie "jak dzidzius". dlatego mamy tez johnson's baby. uzywamy glownie
        plyn do mycia "head to toe" i krem w rozowej butelce "baby lotion" chyba. mamy
        tez oliwke, ale praktycznie nie uzywamy. do pielegnacji pupy mielismy "desitin"
        a teraz "balmex" i oba kremy sa ok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka