02.10.10, 22:02
Nowa Pani Pediatra z naszego Ośrodka zdrowia zauważyła u córki wypustkę
(narośl w okolicy ucha, którą ma od urodzenia) od razu dostaliśmy skierowanie
na USG jamy brzusznej ponieważ takie wypustki zazwyczaj się pojawiają u dzieci
z wadami układu moczowego. Czy jest taka możliwość? Chodziliśmy do różnych
lekarzy i nikt nigdy nie skojarzył wypustki z wadą.
Obserwuj wątek
    • backmaga Re: Wada ?? 08.10.10, 21:49
      ??
    • madziulec Re: Wada ?? 09.10.10, 08:25
      Przepraszam, ze nie odpowiedzialam. Ale pytanie wydaje mi sie... tak prowokatorskie i tak bez sensu, ze .. nadal na nie nei odpowiem pozostawiajac Cie w slodkiej nieswiadomosci.

Gdybym odpisywala na listy w gazecie pewnie zalecila bym Ci ogladanie wypustek u innych dzieci.
      Zapewniam Cie, ze jedyne jakie widzialam byly u Kevina Costnera w filmie "Wodny Swiat".
      • backmaga Re: Wada ?? 09.10.10, 22:37
        Nie rozumiem... liczyłam na konkretną odpowiedż, dla mnie to nie błahostka. Brak mi słów bo liczyłam na pomoc i swoimi pytaniami nikogo nie prowokuje chcem się dowiedzieć czy warto wydać pieniądze na takie badanie czy to nie wymysł nowej pediatry bo moja córka nigdy nie miała żadnych problemów zdrowotnych...
        • madziulec Re: Wada ?? 10.10.10, 08:33
          Moje dziecko NIE MA zadnych wypustek ani za ani przed uszami.
          Nie czytalam, by w ogole bylo takie powiazanie i NIGDZIE w literaturze nie spotkalam sie z takim powiazaniem.

Dlatego podalam przyklad, ze jak narazie jedyny "czlowiek", ktorego widzialam z wypustkami to wlasnie Kevin Costner w filmie "Wodny Swiat" i wygladalo to tak
          www.cinemademerde.com/Waterworld-gills.gif
          sorki, ale ni emoge inaczej.

(a teraz piszesz o badaniu - nie wiem czy bedziesz badac uklad moczowy czy te wypustki???? i jesli szkoda Ci pieniedzy na badanie dziecka to ... no sama rozumiesz, to nei jest kwestia "warto", mozemy porozmawiac czy warto kupic garnki zeptera..)
          • backmaga Re: Wada ?? 10.10.10, 20:07
            Nigdy nie żałuję pieniędzy na moje dziecko- chodziło mi bardziej czy jest sens narażać córkę na badania i niepotrzebny stres bo każdy lekarz się śmieje jak słyszy opinię tej pediatry, moje uczucie było tak ze podala namiary na swojego kolegę lekarza, dziwnym trafem miała wizytówkę w biurku. Jak już w pierwszym poście pisałam nie bede badać wypustek (narośli obok ucha ok 2,5 mm) tylko jamę brzuszną w USG żeby wykluczyć wadę układu moczowego. Dla swojego spokoju wykonam to badanie choć wydaje mi się bezsensowne.

Liczyłam na pomoc, szkoda że jej nie uzyskałam!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka