Dodaj do ulubionych

Białko w moczu 25mg/dl

27.04.11, 17:24
Witam, bardzo dawno tu nie zaglądałam a kiedyś to forum było dla mnie wielkim wsparciem. Mój synal ma 5 lat i wrodzoną wade nerek /poszerzony UKM i miedniczki częściowo pozanerkowo/ generalnie wada jest raczej anatomiczna i praca nerek nie jest zaburzona. od lat nie mamy ZUM...dzięki dziewczyną z tego forum /madziulec wink/ nauczyliśmy się pobierać mocz jak należy !!!.
Martwi mnie to białko, pierwszy raz wyszło coś takiego ;-(, w osadzie poj. nabłonki i poj. leuk, liczne szczawiany wapnia. Pomóżcie mnie uspokoić.
Pozdrawiam mama Emilka
Obserwuj wątek
    • stefcia31 Re: Białko w moczu 25mg/dl 28.04.11, 11:12
      a byliście u lekarza???Białko w moczu nie oznacza niczego dobrego tzw.ropomocz, trzeba szybko zrobić posiew i szybko do lekarza. Nie m innych objawów apatii, gorączki itd.?
      • sylwia19795 Re: Białko w moczu 25mg/dl 28.04.11, 11:23
        Nie ma żadnych objawów infekcji, kompletnie żadnych...jutro mamy wizyte kontrolną u urologa i przed wizytą zawsze robimy badanie moczu, ale takiego wyniku się nie spodziewałam ;-(. Dzisiaj rano zawiozłam jeszcze raz próbke na badanie ogólne, będe miała wynik koło 16-tej. Modle się żeby tamta była błędna. Dam znać.
        Sylwia
    • sylwia19795 białko - neg 28.04.11, 16:29
      W dzisiejszym wyniku, białko- 0 smile, nablonki płaskie 0-2, leukocyty 0-2, szczawiany wapnia- pojedyncze.
      Wygląda na to że w labie mają niezbyt czysto. Bo ja próbki moczu pobieram wyjątkowo sterylniewink. Ale dla pewności powtórze badanie za tydzień.
      Póki co kamień spadł mi z serca, a jutro wizyta u urologa.
      Pozdrawiam wszystkich. Sylwia mama Milka
      • yoka1 Re: białko - neg 15.06.11, 11:53
        my też tak mieliśmy. Badanie rano, było białko 0.57, a w popołudniowym powtórzonym białk brak. W żadnym kolejnym białko nie wystapiło

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka