Dodaj do ulubionych

ZUM u 7tyg. niemowlaka

11.04.14, 21:59
Mając doświadczenie z ZUM u starszej córki i zaniepokojona zmienionym zapachem moczu u 7 tygodniowego synka zrobiam badanie moczu - ogólnie i na posiew ( wynik posiewu w poniedziałek)... wyszły miernieliczne bakterie i leukocyty 30-40 w pw. Powtórzyam wynik wieczorem w innym labie, bo miałam nadzieje ze to bład pobrania ( nie jestem w stanie odciagnac napletka, mocz zbierany do woreczka) - wyszły liczne bakterie, slad białka, azotyny i leukocyty 50-70... innych objawów brak - synek nie ma goraczki, zachowuje sie normalnie, ma apetyt...
lekarka wypisała mi skierowanie do szpitala, ale poniewaz w szpitalu jest pogrom zapalen płuc i rotawirusów stwierdzia ze spróbujemy leczenia w domu i przepisała synkowi Ospamox 2 x 3 ml... po dwóch dawkach antybiotyku wyniki sie poprawiły - leukocyty 30-40 w pw, bakterie nieliczne... ale synek zaczał robic wodniste kupki i keksy przy pierdzeniu, dodatkowo przepłakał cały wieczór ( atak "klasycznej kolki" )... dostaje dicoflor 30 ( 5 kropel)...
czy taki atak "kolki" moze byc spowodowany antybiotykiem? czy gdyby sie powtarzał i kupki nadal były wodniste jechac do szpitala? synek jest karmiony piersia wiec wodniste kupy były norma, ale te sa wodniste bardziej... nie wiem co robic - czy jeszcze czekac, bo szpital to dla mnie ostatecznosc , z drugiej strony boje sie ze antybiotyk doustnie narobi strasznej szkody...
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka