marzena321 25.11.04, 18:01 Witam. Proszę o kilka informacj. Moja córka ma reflux 2 stopnia,była leczona furaginem,obecnie leczona jest urotrimem. Od 3msc bierze ditropan. Czy pozbędziemy się refluksu? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mami7 Re: ditropan 25.11.04, 18:42 Tak szczerze, to furagin i urotrim nie leczą refluxu. Pewnie wiesz, ale aż się prosiło )) Ditropan to pewnie coś z oxybutyniny. Wobec tego powinno pomóc. A ile ma córcia i jak dużo bierze tego ditropanu? Pytam z ciekawości i dla porównania. Ja znam driptane, to inna nazwa handlowa. I jeszcze jedno, jak znosi ten lek? Pozdrawiam Odpowiedz Link
marzena321 Re: ditropan 25.11.04, 20:00 Córka ma 11 lat,ditropan bierze dwa razy dziennie,po pół tabletki. Ogólnie czuje się dobrze badania ogólne i posiew powtarzamy jedyen raz na miesiąc cystografia była już dwa razy pirwszym razem wyszedł pierwszego sptopnia refluks a za drugim razem drugiego stopnia i tak już minęło 2 lata i dalej się leczymy. Odpowiedz Link
mami7 Re: ditropan 26.11.04, 21:04 Zobaczycie za jakiś czas jak mała poszła na ten ditropan. "Niefajnie", że wyszedł 2 stopień za drugim razem. 2 lata jak na reflux to wcale nie tak dużo. Chociaż przyznam, że nie wiem jak to się ma do tak "dużej" pannicy A co mówi lekarz prowadzący? Byłyście u chirurga? Nie wspominali o zabiegu? I jeszcze jedno, jak nerki małej? Pewnie robiłyście scyntygrafię? Pozdrawiam Odpowiedz Link
marzena321 Re: ditropan 26.11.04, 21:45 lekarz prowadzący nie daje nam większych nadziej na cofnięcie refluxu.u małego dziecka są dużo większe szanse.o zabiegu wspominają.ale póki co do stycznia bierze ditropan izamiast furaginum urotrim .póżniej cystografia i cystoskopia.scyntygrafia zmiany pozapalne.POZDRAWIAM. Odpowiedz Link