Dodaj do ulubionych

madziulec i inni HELP!

10.03.05, 14:34
Mojej 6,5 misięcznej córecze nie możemy wyleczyć e.coli. Po każdym leczeniu
raz, antybiotyk, raz furagin ok. 7 dni i po leczeniu cola bez zmian - 10/4 w
porywach do 5. Dziś odebraliśmy wynik mocz ogólnie ok., zero leukocytów,
czerwonych, białka, cukru. Natomiast w posiewie cola - 10/4. Co robić, dodam,
ze Misia nie ma żadnych objawów niepokojących. A może to dlatego, że po
przyjmowaniu tych leków zawsze ma alergie, czerwone polika i biegunke. Czy
teraz iść do nefrologa, czy po wyleczeniu, ale czym to wyleczyć, do cholery,
ze już tak powiem. Pozdrowienia. iwona
Obserwuj wątek
    • mami7 Re: madziulec i inni HELP! 10.03.05, 14:40
      A kto zajmuje sie leczeniem Małej? Byłaś w ogóle u nefrologa?

Pozdrawiam
      • ivonne2 Re: madziulec i inni HELP! 10.03.05, 14:42
        Jeszcze nie, ciągle pediatra. jednak teraz jestem przekonana, ze musimy się
        zobaczyć z nefrologiem jak najszybciej.
        • mami7 Re: madziulec i inni HELP! 10.03.05, 14:50
          Powiem tak, jesli pediatra tak leczy dziecko poszłabym do specjalisty.
    • zielony_smok Re: madziulec i inni HELP! 10.03.05, 14:43
      Moja pani dr pediatra powiedziałaby, że zostawić w spokoju. Jeśli dziecko ma
      mocz ogólny ok (bez leukocytów i białka) i żadnych objawów, a jedynie bakterie
      w moczu - to nie należy go niepotrzebnie truć antybiotykami.

Ale może niech się wypowiedzą dziewczyny, których dzieci miały takie wyniki.
      A do nefrologa pójść nie zaszkodzi.
      • madziulaw Re: madziulec i inni HELP! 10.03.05, 15:03
        Nie no - nie mozna tak zostawic. Przede wszystkim trzeba sprawdzić wiarygodność
        próbek moczu pobieranych do badania tj. trzeba się upewnić czy rzeczywiście
        występuje w nim bakteria.

po pierwsze pójśc do nefrologa
    • madziulaw Re: madziulec i inni HELP! 10.03.05, 15:04
      jesli pobierasz mocz do woreczka (a pewnie tak robisz bo twoja dzidzia jest
      malutka)------to takie badanie absolutnie nie jest wiarygodne. Zanim poda się
      antybiotyk trzeba się upewnić czy ta bakteria rzeczywiście jest.
      Ahoj
      • ivonne2 Re: madziulec i inni HELP! 10.03.05, 15:08
        Jesteśmy chyba stałymi klientami labolatorium. Mocz oczywiście do woreczka..
        Wychodzi nam na przemian - 10/4 bakteryjna flora mieszana, w komentarzu:
        powtórzyć badanie, albo e.coli 10/4.
        • mami7 Re: madziulec i inni HELP! 10.03.05, 15:10
          I zmień pediatrę!!!!!
    • kstepien-klosek U nas też e.cloi 10 do 4 10.03.05, 15:21
      Witaj w klubie! U nas jest bardzo podobna sytuacja,mała była chora 2 tygodnie
      na zapalenie płuc i brała zinacef,po tygodniu zrobilam posiew moczu i wyszło
      e.coli 10 do 4!!Zadzwoniłam do nefrologa i jutro jedziemy na cewnikowanie i
      wtedy mocz bedzie napewno wiarygodny!Tobie polecam to samo-cewnikowanie i
      wtedy dopiero analiza moczu!pozdrawiam i życze tobie i sobie pozytywnego
      wyniku!!!!Karolina.
    • ivonne2 Re: madziulec i inni HELP! 13.03.05, 12:52
      Jestem już po wizycie u nefrolog. Powiedziała: Nie widzę po niej, aby jej coś
      dolegało. Powiedziła, ze same bakterie 10^3 nie wymagają jeszcze leczenia,
      zwłaszcza antybiotykiem. Inne parametry moczu są ok.Oczywiście zaanalizowała
      wszystkie wsześniejsze wyniki, kazała zrobić usg i posiew,ale z kubeczka, zeby
      jak powiedziała - nie leczyć worka. I teraz problem, jak 6,5 misięcznej małej
      pobrać mocz do jałowego kubka. Czy macie moze jakieś doświadczenia? Pozdrawiam.
      Iwona.
      • maniakow Re: madziulec i inni HELP! 13.03.05, 20:55
        Też sie na poczatku przeraziłam tym, że trzeba będzie pobrać mocz do
        pojemniczka, choc moja córcia ma juz 11 miesięcy (wtedy miała chyba 9). My
        robimy tak (tzn. ja z mężem, bo do tego potrzebne są 2 osoby). Po dokładnym
        umyciu dziecka kładziemy na podłogę jakąś ścierką lub ręcznik. Jedna osoba
        trzyma dziecko do siusiania (mąż siedzi na kanapie i trzyma Emilkę na kolanach
        z rozszerzonymi nogami), druga siedzi na podłodze z otwartym kubeczkiem i
        poluje na siusiu smile)). To naprawdę nie jest takie trudne, czasem osobie, która
        trzyma dziecko cierpną ręce - w końcu nasze Maluszki troszkę ważą, a nie zawsze
        dziecko robi od razu siusiu, czasem trzeba poczekać smile.
        Powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka