grazka8 25.04.05, 14:34 Czy Twoje dziecko nie dostaje profilaktycznie furaginy dla mnie to głupota po to ma być ta przetoka,aby dziecko nie łapało infekcji Amelka ma przetokę już 23 miesiące w razie pytań pisz.Pozdrawiam grazka8. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wicherka Re: Do Wicherki 25.04.05, 21:32 Czesc, Dzieki za odpowiedz, przerzucilam sie wlasnie na inne forum moze tam ktos ma podobny problem. Kamil dostaje furagin niemal od urodzenia. Najpierw 1/4 tabletki raz dziennie a po operacji 2 razy dziennie po specjalnie dobranej dawce. Jednak to go nie chroni niestety. Jak juz pisalalm przed operacja nie mielismy z tym wogole problemu, zadnego zapalenia, mocz jak u zdrowego dzieciaka, po operacji w kolko ta sama historia bakterie i stan zapalny (bakterie liczne w polu widzeia, leukocyty ponad 500, to sa wyniki moczu z przetoki wlasnie). Juz sama nie wiem co o tym myslec. Przeraza mnie fakt ze to tak moze byc przez caly ten czas kiedy bedziemy mieli ta przetoke, rok moze dluzej? Jak tu planowac cokolwiek kiedy co 3 tygodnie ladujemy w szpitalu . Odpowiedz Link
mamaifilip Re: Do Wicherki 25.04.05, 21:47 Mocz z przetoki moze być zanieczyszczony bakteriami ze skóry. Może lekarz pobrałby mocz przez scewnikowanie przetoki albo spróbuj z siusiaka. Szkoda dziecka. Z doswiadczenia wiem, że lepiej szukać samemu rozwiazan i pytac, dyskutować z lekarzem. Kwestią drugorzędną jest zdanie lekarza o mnie (przemądrzała czy nadgorliwa), dla mnie najważniejsze jest zminimalizowanie szkód wobec mojego dziecka. Dla lekarzy moje dziecko to tylko kolejny przypadek, dla mnie cały świat. Odpowiedz Link
grazka8 Re: Do Wicherki 25.04.05, 22:52 Musi byc jakieś rozwiązanie,kurcze przecież temu dziecku wysiądzie wątroba i ten szpital nigdy nie wyjdzie z bakterii bo cały czas będzie miał nowe ze szpitala nie wiem co Ci doradzić ja łapałam się wszystkiego,ziół,wywaru z pietruszki,arbuz . Odpowiedz Link
grazka8 Re: Do Wicherki 25.04.05, 23:17 Zrezygnuj narazie z woreczków tu może być ta przyczyna mimo wszystko one nie są jałowe i skóra jednak nie oddycha parę godz ja zmieniam pieluchą co 2 godz nawet w nocy woreczków Amelka się panicznie boi>Jeżeli jest ktoś chętny oddam niech służą innemu dziecku a po za tym i tym razem pani zamieni nam je na papmersy mamy do odebrania od maja do lipca co miesiąc po 320 pampersów na kwartał panie przeliczyły 960 naprwdę trafiłam na taki sklep i nie biją mnie te cholerne pampersy po kieszeni na dobę zużywam od 8 do 10 pampersów. Odpowiedz Link
ziuta74 Re: Do Wicherki 26.04.05, 10:55 tak sobie jeszcze myslalam wicherka o tobie i chcialam cie jeszcze podpytac o jedna rzecz. na forum wady i zalety ukl. moczowego napisalas ze mlody mial kilka roznych bakterii (w tym pseudomonasa) - powiedz mi, czy one byly jednoczesnie wszystkie 3? w jakim byly mianie? jesli byla flora mieszana to kurcze moze to jednak zanieczyszczenie probki a nie zadna infekcja. tylko skoro wyladowaliscie w szpitalu to pewnie zrobili wam ponowne badanie. sama nie wiem. daj znac co u was z. Odpowiedz Link
wicherka Re: Do Wicherki 27.04.05, 10:04 Czesc Ziuta, Dzieki ze pytasz. Te 3 bakterie wystepowaly kiedys razem, dostal Zinnat i zostala tylko ta pseudomonas aeruginosa. I na nia wyladowalismy w szpitalu. Teraz okazlo sie ze znow ja mamy. I znow szukuje sie szpital. Dostalismy antybiotyk Cedox, ale im wiecej szperam na internecie czy pytam na forum to chyba on tez nie pomoze i wyladujemy w szpitalu. Podejrzewam ze on najprawdopodobniej zlapal to paskudztwo ze szpitala, problem polega na tym ze tylko dozylnie (czyli w szpitalu) mozna to wyleczyc. No i boje sie ze tak bedziemy w kolko, czyli do szpitala wyleczymy ale jednoczesnie podlapiemy pojdziemy do domu 3 tygodnie ona akurat sie namnozy i znow do szpitala. Efekt taki ze dziecko ciagle na antybiotyku, ile moze wytrzymac jego mala watroba? Ech jestem troche podlamana. Szperam jeszcze na forum moze uda mi sie jeszcze czegos wywiedziec. Odpowiedz Link
wicherka Re: Do Wicherki 27.04.05, 10:15 Grazka, dzieki ja wlasnie tez zaczynam sie chwytac wszytskiego, tylko najpierw musze sie o tym wszystkim dowiedziec. Tez sie boje o jego watrobe. Napisz mi porsze czego probowalas i z jakim skutkiem (np ten sok z pietruszki). Wyczytalam na forum o Vitabutinie, zamierzam kupic i podawac malemu bo pH u nas jest 7 czyli tez nie za dobrze. Bedziemy tez podawac sok z zurawiny tyle ze na efekty zurawiny trzeba dlugo czekac. Na razie poruszam sie po tym wszytskim po omacku i probuje sie wywiedziec jak najwiecej. Odpowiedz Link
grazka8 Re: Do Wicherki 27.04.05, 10:26 Co do pietruszki to nie wiem czy pomoże na bakterie, ale jest moczopedna i wypłukuje niektóre świństwa 3-4 pietruszki zalać litrem wody gotować z 5 minut dosłodzić do smaku dodaj kilka kropel cytryny,żurawine Amelka pije już 20 miesięcy nie mamy zumów i posiewy jałowe.Wiesz co ja bym zaniosła mocz jeszcze do innego laboratorium.Mam przeczucie że tym razem będzie inaczej. Odpowiedz Link
wicherka Re: Do Wicherki 27.04.05, 11:49 Obawiam sie jednak ze jakies zakazenie mamy, bo leukocytow mamy duzo (zreszta opislam to troche na watku pseudomonas aeruginosa). Dzwonilam do dokorki na razie mamy brac ten antybiotyk, a w poniedzialek pobierze mocz cewnikiem do badania. Ze swojej strony zawioze rowniez mocz do innego laboratorium, ale strasznie sie boje ze ta bakteria jednak jest . Odpowiedz Link
ziuta74 Re: Do Wicherki 27.04.05, 11:54 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=577&w=9512585&v=2&s=0 wicherka poczytaj jeszcze tu. nasza kolezanka apriv sama kiedys walczyla z pseudomonasem pozdrawiam,z. Odpowiedz Link
wicherka Re: Do Wicherki 27.04.05, 11:55 Grazka a ile dziecko ma wpypic tego soku z pietruszki? Bo przeciez litra mi nie wypije, mozna to jakos przechowywac? Jak dlugo? Odpowiedz Link
grazka8 Re: Do Wicherki 27.04.05, 12:59 Wystarczy 100 do 200 ml dziennie ja robiłam codziennie świeży bo cała trójca wypijała resztę. Odpowiedz Link
mami7 Re: Do Wicherki 27.04.05, 13:05 Nie wiem jak jest zz leczeniem pseudomonasa. Ale nam proponowano leczenie domięsniowo w domu. Podejrzewam, że zalezy od stanu dziecka i podawanego antybiotyku. Ale nie wydaje mi się, żeby szpital był konieczny. Nie wiem co to Cedox, ale chyba podany był w związku z antybiogramem??? Przykro mi, ale to fatalna bateria i niestety chyba bardziej groźna niż antybiotyki. Odpowiedz Link