lidias82 12.06.05, 01:43 Czy któreś z Waszych dzieci drogie mamy chodziło lub chodzi do żłobka mimo iż ma reflux? Bardzo proszę o odpowiedź na moje pytanie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
co-jest-grane Re: Reflux moczowodów a żłobek 12.06.05, 11:36 Moje dziecko nie chodziło, ale podrzucam linka, może dyskusja Cię zainteresuje: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22158&w=19813136&a=20399164 Odpowiedz Link
lidias82 Re: Reflux moczowodów a żłobek 12.06.05, 12:11 Naprawdę nie wiem, co mam zrobić. Oboje z mężem jeszcze studiujemy. Mąż też pracuje. Został mi jeszcze jeden rok studiów, a nie mogę wziąć już urlopu dziekańskiego Jezu, czy zmarnuję dziecko, jeśli oddam je do złobka. Sama miałam refluks moczowodów, który został wykryty dopiero w wieku 19-tu lat, nigdy wcześniej nie było ze mna problemów pod tym względem (układ moczowy) i sama też chodziłam do złobka, mama nie miała możliwości trzymać mnie pod kloszem. Jejku, co mam robić? Rzucic studia? Odpowiedz Link
lidias82 Re: Reflux moczowodów a żłobek 12.06.05, 12:12 A na opiekunkę nas nie stać Rodzina daleko, więc nikt nam nie pomoże przy dziecku Odpowiedz Link
co-jest-grane Re: Reflux moczowodów a żłobek 12.06.05, 12:22 Trudno mi radzić, ale może jakiś woluntariat, kumata sąsiadka albo przyjaciółka (przeszkolić, rozpisać instrukcję i niech zostanie z maluszkiem w domu na te kilka godzin). Dziekanka bez sensu tak, czy siak, bo dziecko i tak będzie wymagało uważniejszej opieki przez kilka lat. Odpowiedz Link
grazka8 Re: Reflux moczowodów a żłobek 13.06.05, 12:13 Jak zasugerowała Agnieszka,jakaś kolezanka lub przybrana babcia.To co masz zapłacić za żłobek zapłać kolezance.Pamiętaj ,że w żłobku jest nocnikowanie hurtowe,nie wiem czy odkarzają nocniczki tak solidnie.Moja koleżanka jak oddawała dziecko do żłobka to dziecko było w tej samej pieluszce(horror)no i zbiorowisko bakterii.Ja osobiście nie mam zaufania do takich instytucji. Odpowiedz Link