Dodaj do ulubionych

Reflux moczowodów a żłobek

12.06.05, 01:43
Czy któreś z Waszych dzieci drogie mamy chodziło lub chodzi do żłobka mimo iż
ma reflux? Bardzo proszę o odpowiedź na moje pytanie.
Obserwuj wątek
    • co-jest-grane Re: Reflux moczowodów a żłobek 12.06.05, 11:36
      Moje dziecko nie chodziło, ale podrzucam linka, może dyskusja Cię zainteresuje:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22158&w=19813136&a=20399164
      • lidias82 Re: Reflux moczowodów a żłobek 12.06.05, 12:11
        Naprawdę nie wiem, co mam zrobić. Oboje z mężem jeszcze studiujemy. Mąż też
        pracuje. Został mi jeszcze jeden rok studiów, a nie mogę wziąć już urlopu
        dziekańskiego sad Jezu, czy zmarnuję dziecko, jeśli oddam je do złobka. Sama
        miałam refluks moczowodów, który został wykryty dopiero w wieku 19-tu lat,
        nigdy wcześniej nie było ze mna problemów pod tym względem (układ moczowy) i
        sama też chodziłam do złobka, mama nie miała możliwości trzymać mnie pod
        kloszem. Jejku, co mam robić? Rzucic studia?
        • lidias82 Re: Reflux moczowodów a żłobek 12.06.05, 12:12
          A na opiekunkę nas nie stać sad Rodzina daleko, więc nikt nam nie pomoże przy
          dziecku sad
          • co-jest-grane Re: Reflux moczowodów a żłobek 12.06.05, 12:22
            Trudno mi radzić, ale może jakiś woluntariat, kumata sąsiadka albo przyjaciółka
            (przeszkolić, rozpisać instrukcję wink i niech zostanie z maluszkiem w domu na
            te kilka godzin).
            Dziekanka bez sensu tak, czy siak, bo dziecko i tak będzie wymagało
            uważniejszej opieki przez kilka lat.
    • grazka8 Re: Reflux moczowodów a żłobek 13.06.05, 12:13
      Jak zasugerowała Agnieszka,jakaś kolezanka lub przybrana babcia.To co masz
      zapłacić za żłobek zapłać kolezance.Pamiętaj ,że w żłobku jest nocnikowanie
      hurtowe,nie wiem czy odkarzają nocniczki tak solidnie.Moja koleżanka jak
      oddawała dziecko do żłobka to dziecko było w tej samej pieluszce(horror)no i
      zbiorowisko bakterii.Ja osobiście nie mam zaufania do takich instytucji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka