madziulec 16.06.05, 10:36 Gdzie sie wybieracie??? Opowiedzcie)) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edie28 Re: n/t co z wakacjami???? 16.06.05, 11:46 Jak co roku do Kasinki Małej (60 km od Krakowa) rodzice mają tam domek pod lasem, a Kaja ma raj od 8 rano do wieczora na polu i bryka i bryka tak cały dzień - Może w sierpniu uda się pojechać gdzieś dalej ...... mam taką nadzieję - Odpowiedz Link
joln Re: n/t co z wakacjami???? 16.06.05, 12:58 a my nad morze nasze polskie, i to calkiem niedlugo, bo jeszcze tylko 2 tygodnie. a ja mam juz jutro przedsmak wakacji, wyjezdzamy z firma na wyjazd integracyjny do Kazimierza nad Wisla,3 dni bez Igi i meza, czuje sie jak wyrodna matka zostawiajac dziecko pierwsze 3 dni od 15 miesiacy bez Igi Jola ps. a Ty Madziulec gdzie? Odpowiedz Link
madziulec Re: n/t co z wakacjami???? 16.06.05, 13:00 Ja nigdzie. Od 22 maja jestem samotna matka, bez ojca dziecka, ktory nas zostawil. Mam z tego powodu mnostwo klopotow.. W tym rowniez i to, ze ojciec dziecka wypina sie na nas - nie daje pieniedzy, nie chce placic kredytu.. Zreszt aco Was bede zasypywac moimi problemami, nie czas i miejsce po temu... Wakacji nie bedzie... Moze dla Myszolka, o ile moi rodzice gdzies go zabiora... Odpowiedz Link
madziulec Re: smutne, to co piszesz Madziulec:( 16.06.05, 13:30 Ha.. zycie.. Co zrobic.. I tak nie opisuje dokladnie tego co nawyrabial.... Odpowiedz Link
co-jest-grane Magda :-))) 16.06.05, 14:01 Miło, że znów jesteś na forum. Trzymam kciuki! Za wszystko... Odpowiedz Link
madziulec Re: Magda :-))) 16.06.05, 14:21 na forum to bywam, czytam, ale .... nie odzywam sie... Aktualizuje strone.. Moze za jakis czas znow sie za nia wwezme... Narazie tragedia w rodzinie... I tyle... Odpowiedz Link
azosiolek Osobiste 16.06.05, 14:36 Wiesz, Madziulec, znamy się przecież tylko "z daleka", z forum, ale pomimo wszystko bardzo mi się zrobiło przykro z powodu tego, co Cię spotkało. Nie potrafię zrozumieć takich sytuacji i bardzo mnie takie wiadomości ruszają. Nie umiem Ci poradzić, pomóc. Mogę tylko napisać "Trzymaj się"! Pozdrawiam Ania P.S. U nas wakacje pod znakiem zapytania - z innej jednakże przyczyny: mój mąż chciałby zmienić pracę. Jeśli mu się to uda - uropu latem nie będzie mieć, i wtedy będę musiała coś wymyśleć sama, może uda mi się którąś z babć namówić i jednak nad to morze wyskoczyć... Odpowiedz Link
madziulec Re: Osobiste 16.06.05, 14:46 I takie osoby i znajomosci "witrualne" sa super wazne Z jednego forum dostalam wiecej pomocy niz od ojca dziecka, ktory zostawil nas bez srodkow do zycia... A ja tez mam nowa prace, wiec rozumiem co to znaczy, ze czlowiek nie moze wziac urlopu )) Odpowiedz Link
azosiolek Re: Osobiste 16.06.05, 15:05 No, to jakaś dobra wiadomość w tym wszystkim jest: nowa praca)) Oby Ci się pracowało dobrze, i niech Ci się też inne sprawy wyprostują. A jak Ci będzie ciężko na sercu i będziesz chciała się "wyżalić" na forum, to myślę, że nikt nie będzie miał Ci tego za złe. W końcu sama je założyłaś! Odpowiedz Link
azosiolek Re: "Może na podforze"? 16.06.05, 15:51 Hi hi, brzmi jak "morze na potworze" Odpowiedz Link
refluksdorsad Re: n/t co z wakacjami???? 17.06.05, 21:36 A to drań... Może to i nieelegancko tak mówić, ale zła jestem za takie sytuacje, a przecież tak się zdarza. Mądry był jak brał się do roboty, tzn. do robienia bobaska. A teraz bez środków do życia umie zostawić rodzinę... Szkoda słów... Madzia - głowa do góry. Jesteś slina i na pewno lepiej Wam będzie bez "tatusia". Pozdrawiam Dorota Odpowiedz Link
grazka8 Re: n/t co z wakacjami???? 16.06.05, 16:25 My tradycyjnie zostajemy w domu.Nie stać nas na wakacje.Hania dopiero we wrześniu jedzie nad morze.Zamierzam zwiedzić Kraków takie jedniodniowe wypady,jakieś zoo.No i Madzia super,że jesteś Odpowiedz Link
madziulaw Re: n/t co z wakacjami???? 16.06.05, 22:28 nas tez nie stac na wakacje, chyba zebym z pracy dostała dofinansowanie do wyjazdu wakacyjnego, to może tydzień spędzimy nad morzem.....poza tym zmieniam pracę na inny wydział, i nie wiem do końca jak to będzie z wakacjami w tym roku. Ale nie jest źle, bo zawsze możemy jechac do moich Rodziców na wieś, tu los mnie dobrze wyposazył... natomiast jeśli jeszcze w tym roku uda nam się podremontować strych, to moze będę mogła ugościć pewne 3 przemiłe Dziewczyny ze Śląska??? a jesli nie, to --- co się odwlecze - to nie uciecze... Grażka, a gdzie będą miały miejsce operacje Amelki? w jakim mieście? Odpowiedz Link
grazka8 Re: n/t co z wakacjami???? 17.06.05, 08:18 Pytasz ,gdzie operacja w Zabrzu,akurta nefrologia i urologia u nas świetnie wyposażona (zasługa Owsiaka)no i niedaleko domu tylko 8 km.Pozdrawiamy 3 przemiłe Ślązaczki Odpowiedz Link
madziulaw Re: n/t co z wakacjami???? 16.06.05, 22:33 A do madziulca - Dziewczyno, wreszcie coś konkretnego się zadziało. Moim zdaniem będzie już tylko lepiej. Cieszę się że masz pracę. Jesteś zadowolona? Co do mieszkania, to jeśli A nie spłaca kredytu, a w dalszym ciągu jest włąscicielem mieszkania, to trzeba coś z tym zrobić, włącznie ze sprzedażą mieszkania i zakupem nowego tylko przez Ciebie. Martwiłam się o Ciebie -- dobrze, że się odezwałaś.. Buziaki Odpowiedz Link
madziulec Re: n/t co z wakacjami???? 17.06.05, 08:14 Co do kredytu - niestety jestesmy wspolwlascicielami ;-(((( Nie jest to az tak wiec proste jak sie wydaje.... Odpowiedz Link
grazka8 Re: n/t co z wakacjami???? 17.06.05, 08:21 Madzia z tego co wiem,zdarzają się sytuacje losowe czasem bank to uwzględnia.Ty znalazaś się w takiej sytuacji a jeżeli pan A dobrze zarabia to jego problem. Odpowiedz Link
maniakow Re: n/t co z wakacjami???? 17.06.05, 09:25 Cześć Madziulec. Dobrze cię "widzieć", bardzo mi przykro, że masz takie problemy , ale "głowa do góry". Nie wiem Madziu jak to było u Ciebie jeśli chodzi o zasiłek porodowy z ZUS - bo dla mam dzieci urodzonych w kwietniu 2004 r. taki zasiłek nie przysługiwał i teraz do 31 sierpnia można go odebrać - to jest ok. 500 zł. Tylko oczywiście dochód na osobe w rodzinie nie może przekraczać 504 zł (tylko nie jestem pewna czy biorą dochód z tego roku czy wtedy kiedy zasiłek sie należał). Warto dowiedzieć się. A co do wakacji to dzięki tym 500 zł + "wczasy pod gruszą" z zakładu męża pojedziemy we wrześniu nad morze do Grzybowa )). Pozdrawiam Odpowiedz Link
madziulaw Re: n/t co z wakacjami???? 17.06.05, 09:28 Dziewczyny, a mozecie polecic jakieś kwatery nad morzem? tak żeby można było z dzieckiem? Odpowiedz Link
muress Re: n/t co z wakacjami???? 17.06.05, 09:25 my nad morze polskie a potem? ha, jest niby plan żeby nad cieplejsze morze, ale bardzo boję się upałów. Najchętniej bym nie pojechała, tym bardziej, że w pracy problemy A w ogóle to myślę o studiach podypolomowych od października - jakbym za mało zajęć miała Madziulcu, no przykro bardzo, przykro ( Ech... Odpowiedz Link
mami7 Re: n/t co z wakacjami???? 17.06.05, 14:43 My w sierpniu nad polskie morze, w cenie ceipłego morza Ale ja się boję "tropików" z dzieckiem. Poczekamy, aż "dorośnie" )) Odpowiedz Link
joan76 Re: n/t co z wakacjami???? 19.06.05, 21:44 Bardzo chciałabym mieć prawdziwe wakacje, tydzień nad Bałtykiem na przykład, ale i w tym roku nic z tego. Jeszcze nigdy nie mieliśmy z mężem wspólnego urlopu, a to już 7 lato razem. Bo albo za dużo było pracy, albo nie było ani pracy, ani kasy. Teraz znowu zabraknie forsy, ale na szczęście do morza mamy blisko, do Łeby 200 km, więc może na 2 dni chociaż... Magda, życzymy dużo, ogromu siły. I dobrego faceta na resztę życia. Szkoda, że już nie można czytać Twojego bloga. Pozdrawiamy Odpowiedz Link