Gość: mama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 10:20 Bardzo proszę o radę jak wyczyścić ubrania dziecka z farby plakatowej? Z góry dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
z-o-s-i-a Re: proszę o pomoc 29.03.06, 10:47 Farby plakatowe spiera się pewnie tak samo bez względu na dzielnicę czy miasto :) Lepiej chyba spytać na forum "Poradnik Domowy": forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=630 Odpowiedz Link Zgłoś
cruella Re: proszę o pomoc 29.03.06, 15:27 Faktycznie lepiej jest założyć wątek na forum porad domowych. Farby potrafią być wredne, jedne łatwo schodzą, inne ani rusz:(( Odpowiedz Link Zgłoś
liloom farba na spodniach 31.03.06, 07:45 Zosia, abstrahujac od tego ze moglas darowac sobie pierwsze zdanie - masz racje, ale: piszac takze tylko 2 zdania - ja piore zafarbowane rzeczy mojej corki normalnie w pralce - jezeli plakatowe powinny normalnie zejsc (inne trzeba zdrapac, bo skoro nie zeszly to tylko rozpuszczalnik je ruszy - i po spodniach) Odpowiedz Link Zgłoś
donkej Re: farba na spodniach 31.03.06, 10:49 Z dawnych czasów, jako teoretyk pamiętam, że przyzwoita farba plakatowa dla dzieci powinna mieć to do siebie, że się dobrze spiera. To mi przypomina, że moja żoliborska babcia, gorąca zwolenniczka idei "wychowania przez sztukę" urządziła niegdyś dla mnie małej specjalny kącik malarski w swoim mieszkaniu. Zawsze gdy u niej byłam urzędowałam w nim. Miałam tam coś, co babcia nazywała "blejtram", farby, słoiki oraz pędzle i pacykowałam na wielkich arkuszach szarego papieru. Nie pamiętam tylko, czy miałam fartuch;-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
z-o-s-i-a Re: farba na spodniach 31.03.06, 11:35 liloom napisała: > Zosia, abstrahujac od tego ze moglas darowac sobie pierwsze zdanie - masz racje Liloom, więcej luzu! :) Pozdrawiam! Z. Odpowiedz Link Zgłoś
liloom Re: farba na spodniach 31.03.06, 15:33 z-o-s-i-a napisała: > Liloom, więcej luzu! :) > Pozdrawiam! > Z. mowy nie ma ;) Odpowiedz Link Zgłoś