Dodaj do ulubionych

HIPERMARKTY

02.11.06, 18:51
portal.elka.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=11272&Itemid=189

A ja tam się cieszę!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • frida2 Re: HIPERMARKTY 02.11.06, 20:06
      Pewnie, kolejne miejsca pracy gdzie ludzie będą zapier****
      12 godzin za gówniane pieniądze.
      • sibeliuss Re: HIPERMARKTY 02.11.06, 20:11
        Ciekawe gdzie ludzie zarobią pieniądze, aby wydać je w tych marketach.
        Ciekawi mnie lokalizacji. Ktoś coś wie?
        • ponury1 Re: HIPERMARKTY 06.11.06, 13:13
          A ja też się ciesze,a co do lokalizacji w newsie napisano koło Castoramy czyli
          obok obwodnicy.
          • madziolek2005 Re: HIPERMARKTY 07.11.06, 10:41
            A mi się obiło o uszy, że hipermarkety mają być na terenie jednostki wojskowej.
            Tam od strony kościoła św. Klemensa, ul. Sikorskiego. Możliwe, że mam złe
            informacje. Ale jeśli nie będzie tam centrum handlowego, to co tam jest w
            planach. Przeraźliwie to wygląda (ta rudera po wojsku).
            • termofor1000 Re: HIPERMARKTY 19.11.06, 11:08
              Już od dawna wiadomo że hipermarkety na terenie miasta to jeszcze mniej miejsc
              pracy w mieście... no ale kogo to obchodzi.... będzie tanio i kolorowo.
              • gedeon2 Re: HIPERMARKTY 20.11.06, 07:44
                podaj kilka przykładów upadłych miejsc pracy!!! To mit i bzdura!!!!nawet, jeśli
                coś sie zamknęło . otwiera sie w tym miejscu cos następnego!!A co powiesz na
                to, że kiedyś w naszej hucie pracowało nawet koło 5 tys. ludzi, a teraz około 3
                tys!!!!Tez przez hipermarkety????!!!
                • frida2 Re: HIPERMARKTY 20.11.06, 11:19
                  Po co te wykrzykniki? Dlaczego tak się oburzasz?
                  Nie narzucaj komuś swojego zdania, nie przekonuj na siłę, że
                  tylko Twoja opinia jest słuszna. Permanentnie to robisz
                  wmawiając innym, że Ty jedyny masz rację i z miejscami
                  pracy - w tym przypadku - jest różowo.
                  Przecież to totalna bzdura. Wystarczy rozjerzeć się ile ludzi,
                  przeważnie młodych, stąd wyjechało żeby tą pracę, za godziwe
                  pieniądze mieć. W Głogowie nie robi się niczego innego jak tylko
                  otwiera kolejne super i hiper markety. Nie wydaje mi się żeby
                  szczytem marzeń ludzi było rozkładanie towaru na półkę alebo
                  siedzenie przy kasie przez 10 godzin w piatek, świątek i niedzielę
                  i do tego za marny grosz. Tak więc nie bulwersuj się tak gedeon bo Ci jeszcze jakaś żyłka pójdzie.
                  • gedeon2 Re: HIPERMARKTY 20.11.06, 16:02
                    Moje żyłki są ok!!Ale dzięki za troskę;)Nikomu nie narzucam swojego zdania
                    (zresztą co znaczy"narzucać zdanie"??)Wkurzam się tylko, ze tylu ludzi operuje
                    niemającymi żadnych podstaw stereotypami!Zresztą,bardzo proszę, jeśli znasz
                    przykład potwierdzający "winę" hipermarketów to podaj,proszę!Naprawdę wierzysz,
                    że całe zło bezrobocia bierze sie z hipermarketów??Oczywiście nikt by nie
                    chciał pracowac za psie pieniądze tam oferowane, ale póki co praca u nas nie
                    jest obowiązkiem!I nie tylko hipermarkety tak płacą a u nich przynajmniej masz
                    w miarę pewne i systematyczne wypłaty.Miłego dnia!
                    • frida2 Re: HIPERMARKTY 21.11.06, 00:02
                      No własnie, wkurzasz się. O co? O to, że ktoś ma inne
                      podejście do sprawy niż Ty. I to nie są żadne stereotypy jeśli
                      chodzi o te sklepy. Ziemię pod budowę coraz to nowych miasto ma,
                      ale na coś konkretnego, wartego inwestycji już nie.
                      • gedeon2 Re: HIPERMARKTY 21.11.06, 07:51
                        Widzę, ze sie srednio orientujesz i na argumenty nie mamy co dyskutować a
                        oklepanymi regułkami nie zamierzam!!Hipermarkety NIE POWSTAJA W MIEŚCIE TYLKO W
                        RUSZOWICACH, GM.WIEJSKA GŁOGÓW!Pozdrawiam!Cześć
                        • frida2 Re: HIPERMARKTY 21.11.06, 12:36
                          Zupełnie się nie orientuję panie gedeon, zupełnie.
                          • szelma81 Re: HIPERMARKTY 28.11.06, 09:01
                            cy ktos kto się tu wypowiadał na temat supermarketów pracuje w jakimś, pewnie
                            nie, a pani frida to juz na pewno nie, wiec po co sie wypowiadac jak sie nic
                            nie wie na jakiś temat. Ja pracuje w jednym z głogowskich supermarketow i nikt
                            oprocz kierownikow nie pracuje u nas ponad 8 h dziewczyny maja wszystkie
                            przyslugujace im dni wolne, a pensce tez nie sa najnizsze, a oprocz tego kazdy
                            kto ciezko pracuje ma sznase na awans i to calkiem fajny, a co do ludzi, kt
                            maja wydawac pieniadze w supermarketach to jest calkiem sporo w glogowie
                            • frida2 Re: HIPERMARKTY 28.11.06, 16:15
                              szelma81 napisała:

> cy ktos kto się tu wypowiadał na temat supermarketów pracuje w jakimś, pewnie
                              > nie, a pani frida to juz na pewno nie, wiec po co sie wypowiadac jak sie nic
                              > nie wie na jakiś temat.

Będę się wypowiadać kiedy tylko najdzie mnie ochota.
                              Jak może nie zdążyłaś jeszcze zauważyć, w wątku poruszono nie tylko
                              kwestię pracujących w tych sklepach ludzi, ich wynagrodzenia, etc.
                              ale także tego, że kolejny hipermarket nie jest sprawą niezbędną
                              dla naszego miasta. Z rónym zacięciem mogłyby powstawać obiekty,
                              których odwiedzanie niekoniecznie musiałoby się sprowadzać
                              do pchania wózka zapełnionego towarem.
                              • szelma81 Re: HIPERMARKTY 28.11.06, 20:29
                                widze ze twoim ulubionym zajeciem jest bezsensowna krytyka, i zupelna
                                nieznajomosc tematu, malo wg ciebie u nas jest miejsc gdzie mozna spedzic czas
                                niekoniecznie na zakupach: baseny przy szkola, juz buduja miejskie, hala
                                sportowa, gdzie odbywa sie wiele imprez, mok gdzie odbywa sie wiele imprez,
                                teren wokol glogowa i sciezki rowerowe, szkoda ze tego wszystkiego nie widzisz
                                • frida2 Re: HIPERMARKTY 28.11.06, 21:04
                                  szelma81 napisała:

> widze ze twoim ulubionym zajeciem jest bezsensowna krytyka

Ja poprostu wyrażam swoje zdanie, a mam prawo
                                  mieć inne niż Ty nawiele tematów.
                            • niebiosklon Re: HIPERMARKTY 29.11.06, 12:14
                              hmm nie wiem w jakim supermarkecie pracujesz ale w Tesco płacą najniższą
                              krajową i do tego mało kto ma tam pełny etat, raj na ziemi :))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka