linuxbobo 21.12.04, 23:40 Czy nauczycielowi mianowanemu przyznaje sie dodatek do pensji za stopien doktora? Jezeli tak, to jakie dokumenty to reguluja? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
enona Re: dodatek za doktorat? 22.12.04, 12:34 Stopień naukowy nie odgrywa żadnej roli /chyba, ze masz tylko licencjata, to masz mniejsze pensum/. Doktorzy, profesorzy i inne magistry;-) zarabiają w zależności od stopnia awansu. Masz to wszystko w KN. Odpowiedz Link
fan_gazety Inaczej niż u przedmówczyni :-) 22.12.04, 17:51 ja tam kiepski jestem a sprawach prawnych ;-), ale stoi na papierze napisane tak: "dodatek specjalistyczny z tytułu posiadania stopnia naukowego doktora". Nie wiem, na jakiej podstawie... Może - jeśli na pewno nie jest to ujęte w KN - regulują to lokalne uchwały organu nadzorującego? Odpowiedz Link
gwendal Re: Inaczej niż u przedmówczyni :-) 22.12.04, 20:28 Ja też jestem nie teges w sprawach prawnych, ale wiem, że przynajmniej podstawa pensji jest taka sama dla magistra i dla doktora habilitowanego. Dodatki mogą mieć zastosowanie np. w przypadku tzw. "klas uniwersyteckich", które są organizowane w porozumieniu z najbliższym uniwersytetem, mają inny program i część zajęć prowadzoną przez pracowników tegoż uniwersytetu. Gwendal Odpowiedz Link
fan_gazety Re: do fan_gazety 23.12.04, 17:12 A na takim czymś co towarzyszy umowie o pracę, i gdzie są wyszczegolnione składniki wynagrodzenia, m. in.: zasadnicze, dodatek funkcyjny, dodatek za staż, no i - właśnie - dodatek specjalistyczny z tytułu posiadania stopnia naukowego doktora. Odpowiedz Link
linuxbobo Re: do fan_gazety 23.12.04, 22:44 Ja mam napisane tylko "[...] stanowisk oraz dodatkowych zadan i zajec uprawniajacych do dodatku funkcyjnego, ogolnych warunkow przyznawania dodatku motywacyjnego [...]". Czy to, o czym pisales miesci sie w powyzszych? I jeszcze niedyskretne pytanie, nie wiesz przypadkiem, ile taki dodatek wynosi, bo slyszalam kilka wersji ;)? Odpowiedz Link
fan_gazety Re: do fan_gazety 26.12.04, 17:50 Czy to, o czym pisales miesci sie w powyzszych? ** A nie wiem - zacytowałem fragment tego "papieru". Jest tam napisane dokładnie tak jak wyżej. > I jeszcze > niedyskretne pytanie, nie wiesz przypadkiem, ile taki dodatek wynosi, bo > slyszalam kilka wersji ;)? ** U mnie jest: 57 zł. Mowa o kwocie brutto :-)), czyli kwota jest "kosmetyczna". Ale jak to jest naliczane, nie wiem. Czy to procent od czegoś, czy stała kwota? Czy jest zależna od liczby godzin? Też nie wiem, ale mogę się księgowej zapytać. Ufam, że robi to dobrze :-) Odpowiedz Link
linuxbobo Re: do fan_gazety 26.12.04, 19:50 Dzieki wielkie, bede wdzieczna za kazda informacje, a najbardziej od kadrowej z jakims nr. dokumentu, poniewaz moj dyrektor z usmiechem na twarzy zapowiedzial mi, ze jak sama nie znajde odpowiednich przepisow, to nie mam na co liczyc. Kwota rzeczywiscie powalila mnie na kolana, nawet na miesieczny mi nie starczy ;). Odpowiedz Link