Dodaj do ulubionych

dodatek za doktorat?

21.12.04, 23:40
Czy nauczycielowi mianowanemu przyznaje sie dodatek do pensji za stopien
doktora? Jezeli tak, to jakie dokumenty to reguluja?
Obserwuj wątek
    • enona Re: dodatek za doktorat? 22.12.04, 12:34
      Stopień naukowy nie odgrywa żadnej roli /chyba, ze masz tylko licencjata, to
      masz mniejsze pensum/. Doktorzy, profesorzy i inne magistry;-) zarabiają w
      zależności od stopnia awansu. Masz to wszystko w KN.
    • fan_gazety Inaczej niż u przedmówczyni :-) 22.12.04, 17:51
      ja tam kiepski jestem a sprawach prawnych ;-), ale stoi na papierze napisane
      tak: "dodatek specjalistyczny z tytułu posiadania stopnia naukowego doktora".
      Nie wiem, na jakiej podstawie...
      Może - jeśli na pewno nie jest to ujęte w KN - regulują to lokalne uchwały
      organu nadzorującego?
      • gwendal Re: Inaczej niż u przedmówczyni :-) 22.12.04, 20:28
        Ja też jestem nie teges w sprawach prawnych, ale wiem, że przynajmniej podstawa
        pensji jest taka sama dla magistra i dla doktora habilitowanego. Dodatki mogą
        mieć zastosowanie np. w przypadku tzw. "klas uniwersyteckich", które są
        organizowane w porozumieniu z najbliższym uniwersytetem, mają inny program i
        część zajęć prowadzoną przez pracowników tegoż uniwersytetu.

Gwendal
        • linuxbobo do fan_gazety 22.12.04, 23:09
          A na jakim papierze to stoi?
          • fan_gazety Re: do fan_gazety 23.12.04, 17:12
            A na takim czymś co towarzyszy umowie o pracę, i gdzie są wyszczegolnione
            składniki wynagrodzenia, m. in.:
            zasadnicze, dodatek funkcyjny, dodatek za staż, no i - właśnie - dodatek
            specjalistyczny z tytułu posiadania stopnia naukowego doktora.
            • linuxbobo Re: do fan_gazety 23.12.04, 22:44
              Ja mam napisane tylko "[...] stanowisk oraz dodatkowych zadan i zajec
              uprawniajacych do dodatku funkcyjnego, ogolnych warunkow przyznawania dodatku
              motywacyjnego [...]". Czy to, o czym pisales miesci sie w powyzszych? I jeszcze
              niedyskretne pytanie, nie wiesz przypadkiem, ile taki dodatek wynosi, bo
              slyszalam kilka wersji ;)?
              • ameli.a Re: do fan_gazety 23.12.04, 22:50
                Nie pamiętam dokładnie ale chyba 74zł.
              • fan_gazety Re: do fan_gazety 26.12.04, 17:50
                Czy to, o czym pisales miesci sie w powyzszych?
                ** A nie wiem - zacytowałem fragment tego "papieru". Jest tam napisane
                dokładnie tak jak wyżej.
                > I jeszcze
                > niedyskretne pytanie, nie wiesz przypadkiem, ile taki dodatek wynosi, bo
                > slyszalam kilka wersji ;)?
                ** U mnie jest: 57 zł. Mowa o kwocie brutto :-)), czyli kwota
                jest "kosmetyczna". Ale jak to jest naliczane, nie wiem. Czy to procent od
                czegoś, czy stała kwota? Czy jest zależna od liczby godzin? Też nie wiem, ale
                mogę się księgowej zapytać. Ufam, że robi to dobrze
                :-)
                • linuxbobo Re: do fan_gazety 26.12.04, 19:50
                  Dzieki wielkie, bede wdzieczna za kazda informacje, a najbardziej od kadrowej z
                  jakims nr. dokumentu, poniewaz moj dyrektor z usmiechem na twarzy zapowiedzial
                  mi, ze jak sama nie znajde odpowiednich przepisow, to nie mam na co liczyc.
                  Kwota rzeczywiscie powalila mnie na kolana, nawet na miesieczny mi nie starczy ;).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka