eva1978 13.08.06, 08:32 Witam, Mam mały problem. W czerwcu złożyłam sprawozdanie (za okres stażu na mianowanego), dyrektor przygotował ocenę dorobku dopiero teraz i chce bym podpisała z datą wsteczną (miesiąc do tyłu). Co robić? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kattty Re: mianowanie- problem 23.08.06, 15:42 jedno ejst pewne nauczycielem mianowanym wte wakacje juz nie zostaniesz...bo zeby nim zostac dyrektor powinien wreczyc ci opinie tak bys zdaztla zlozyc dokumenty w odpowiednim organie do 30 czerwca...nie podpisywalabym ze wsteczna data bo moze sie okazac ze Ci zupelnie to przepadnie...nie wiem o jaka date by chodzilo (jezli czerwcowa-to robisz staz od nowa) Odpowiedz Link
fantumtam Re: mianowanie- problem 23.08.06, 21:32 To chyba żarty!!! Rozumiem, że Ty wyrobiłaś się z terminem? Chyba, że oddałaś spr. pod koniec czerwca... Teraz to już pozamiatane, niezależnie od daty egzamin będzie w sesji zimowej. Dyrektorowi nie chodzi chyba o uwstecznienie daty na czerwiec??? Jeśli nie, jeśli chodzi o datę lipcową to możesz podpisać, bo to już wszystko jedno... Jeśli o czerwcową to absolutnie nie podpisuj! Odpowiedz Link
radekzbroda Re: mianowanie- problem 23.08.06, 22:53 Znaczy pewneych rzeczy nie rozumiem, złożyłaś tzw. teczkę (teraz to nazwa na wyrost) i czekałaś na ocene dorobku. Jeśli złożyłaś dokumentacje w czercu to czemu nie przypilnowałas dyrektora (i opiekuna) by zrobili ocene dorobku w czerwcu? Teraz redatowanie może postawic cię w trudnej sytuacji (także prawnej). Pewne jest, że egzamin odbędzie się najwcześniej zimą, więc dyrkowi to na rękę, bo mniej ci zapłaci. Z drugiej strony nie podpisując możesz narazieć się dyrkowi. A z trzeciej strony jak zadadzą pytanie na egzaminie czemu takie opuźnienie (wszystko łącznie z oceną gotowe w czerwcu- a egzamin w zimie) to co powiesz prawdę czy będziesz kłamać? Myślę, że trochę zawaliłaś sprawę, razem z opiekunem stażu... Odpowiedz Link
fantumtam Re: mianowanie- problem 24.08.06, 16:27 Nie, pytać nie będą, chyba, że to wiejska szkoła. W dużych miastach egzamin to bżdzina. Nikt nie będzie dociekał, co się stało. Mogłaś się pochorować itp. Nie podpisuj daty czerwcowej. Odpowiedz Link