Dodaj do ulubionych

mianowanie- problem

13.08.06, 08:32
Witam,
Mam mały problem. W czerwcu złożyłam sprawozdanie (za okres stażu na
mianowanego), dyrektor przygotował ocenę dorobku dopiero teraz i chce bym
podpisała z datą wsteczną (miesiąc do tyłu). Co robić?
Obserwuj wątek
    • kattty Re: mianowanie- problem 23.08.06, 15:42
      jedno ejst pewne nauczycielem mianowanym wte wakacje juz nie zostaniesz...bo
      zeby nim zostac dyrektor powinien wreczyc ci opinie tak bys zdaztla zlozyc
      dokumenty w odpowiednim organie do 30 czerwca...nie podpisywalabym ze wsteczna
      data bo moze sie okazac ze Ci zupelnie to przepadnie...nie wiem o jaka date by
      chodzilo (jezli czerwcowa-to robisz staz od nowa)
      • fantumtam Re: mianowanie- problem 23.08.06, 21:32
        To chyba żarty!!! Rozumiem, że Ty wyrobiłaś się z terminem? Chyba, że oddałaś
        spr. pod koniec czerwca... Teraz to już pozamiatane, niezależnie od daty
        egzamin będzie w sesji zimowej. Dyrektorowi nie chodzi chyba o uwstecznienie
        daty na czerwiec??? Jeśli nie, jeśli chodzi o datę lipcową to możesz podpisać,
        bo to już wszystko jedno... Jeśli o czerwcową to absolutnie nie podpisuj!
    • radekzbroda Re: mianowanie- problem 23.08.06, 22:53
      Znaczy pewneych rzeczy nie rozumiem, złożyłaś tzw. teczkę (teraz to nazwa na
      wyrost) i czekałaś na ocene dorobku. Jeśli złożyłaś dokumentacje w czercu to
      czemu nie przypilnowałas dyrektora (i opiekuna) by zrobili ocene dorobku w
      czerwcu? Teraz redatowanie może postawic cię w trudnej sytuacji (także prawnej).
      Pewne jest, że egzamin odbędzie się najwcześniej zimą, więc dyrkowi to na rękę,
      bo mniej ci zapłaci. Z drugiej strony nie podpisując możesz narazieć się
      dyrkowi.
      A z trzeciej strony jak zadadzą pytanie na egzaminie czemu takie opuźnienie
      (wszystko łącznie z oceną gotowe w czerwcu- a egzamin w zimie) to co powiesz
      prawdę czy będziesz kłamać?
      Myślę, że trochę zawaliłaś sprawę, razem z opiekunem stażu...
      • fantumtam Re: mianowanie- problem 24.08.06, 16:27
        Nie, pytać nie będą, chyba, że to wiejska szkoła. W dużych miastach egzamin to
        bżdzina. Nikt nie będzie dociekał, co się stało. Mogłaś się pochorować itp. Nie
        podpisuj daty czerwcowej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka