Dodaj do ulubionych

BJ CIty Elite/Mountain buggy?Isabel_o!!

16.09.10, 21:03
Isabel_o doczytałam, że masz oba wózki które chodzą mi po głowie;-) - tzn. przy MB myślę raczej o Urban Jungle;-) W sumie byłam już zdecydowana na BJ z racji tego, że mam Mini, który bardzo przypadł mi do gustu, jednak od wczoraj chodzi za mną MB i mam zagwozdkę;-)

W związku z tym mam kilka pytań i byłabym wdzięczna za odpowiedzi;-)
- jak faktycznie wygląda buda w MB - jest porównywalna do BJ - która wg Ciebie lepiej chroni przed warunkami atmosferycznymi? może jakieś real foto - bo zdjęcia producenta szczerze mówiąc nic mi nie mówią;-)
- jak wygląda amortyzacja w MB tylko na tylne koła, a jak w BJ
- interesuje mnie również rozmiar po złożeniu, ale tutaj chyba mi nie pomożesz bo MB Urban jest jednak większe niż Swift;-)
- które wg Ciebie siedzisko starczy na dłużej MB czy BJ?
- z tego co się zorientowałam MB nie ma regulowanego podnóżka - BJ ma - to przemawia na korzyść BJ - wózkiem ma jeździć 10 miesięczny Ssak i chyba ten reg. podnóżek by mu się przydał.
- na real fotkach zauważyłam, że masz wkładkę do Elite - gdzie takie coś mogę znaleźć?;-) Ja do Mini kupiłam wkładkę z Maca, jednak jest za krótka.

Pozdrawiam!

D.

Ps. jmożesz zdradzić ile kosztował CIę BJ Elite z DE;-) W którym sklepie kupowałaś?
Obserwuj wątek
    • isabel_o Re: BJ CIty Elite/Mountain buggy?Isabel_o!! 16.09.10, 21:53
      Witaj. Tak się składa, że urbana również mam ale jest już przeznaczony na sprzedaż:) Był czas, że byłam zachwycona urbanem bardzo i nawet byłam skłonna uznać jego wyższość nad bj city elite... Do czasu, aż zaczęły się te okropne pogodowo dni. Bo tu urban trochę wymiękka jeśli chodzi o budę. Fakt, że można by było przy dużym wietrze założyć folię przeciwdeszczową, która ma okienko. Ale ja już zasmakowałam elite jak miałam za pierwszym razem i bardzo mi brakowało takiej ochrony jak w elite. Urban rewelacyjnie się prowadzi, super amortyzacja, ciekawy design. Ale duży po zlożeniu, taki niepakowny (dlatego wolę już swifta, którego bes problemu wkładam do bagażnika). Elite się szybko składa, poręcznie, ma rozkładany podnóżek, ma głębsze siedzisko od urbana a urban za to ma kilka cm dłuższy podnóżek (nie duża różnica). Urban ma lepszy kosz, łatwiejszy dostęp do niego. Elite jest wyższy od urbana. Przepraszam, że tak na zmianę je opisuję, ale piszę co akurat mi przychodzi na myśl :) Obydwa wózki starczą na długo , ale ponieważ elite ma głębsze siedzisko to nawet 4-letnie dziecko wygląda w nim normalnie i ma sporo miejsca... Ja na Twoim miejscu napewno wzięłabym elite ze względu na wiek dziecka. Jednak mniejsze dziecko potrzebuje więcej ochrony no i ten podnóżek... Ja elite kupiłam w o-baby.de a zdecydowałam się ponieważ ten kolor był wystawiony 2 razy, ale w drugiej pozycji był 100€ tańszy! Napisałam do nich dlaczego tak jest... Odpowiedzieli, że ta jedna sztuka jest z ekspozycji ale w 100% pełnowartościowa. I wiesz co, przysłali mi wózek, który był fabrycznie zapakowany, wszystkie folie itd, ani pyłka na kołach... Teraz widziałam, że tak samo wystawili na sprzedaż inny kolor i wydaje mi się, że to może ich taktyka żeby zachęcić do zakupu na zasadzie łapania okazji... Mi taka taktyka pasuje bo jestem w 100% zadowolona a mniej się wykosztowałam, wiec warto było zaryzykować;) Bo jakby nie było to było to trochę ryzykowne, nigdy nie wiadomo co się kryje pod hasłem "pokazowy". Ale jak widać u nich nie ma co się obawiać. Wysyłka taniutka, chyba ok. niecałe 30 zł wyszło. Zachęcam;)
      • isabel_o Re: BJ CIty Elite/Mountain buggy?Isabel_o!! 16.09.10, 22:03
        Aha, dodam jeszcze, że jest to już na bank ostatni wózek w naszej karierze wózkowej :) Teraz pozbędę się stojących w kącie. Dopiero cieszyłam się, że mutsego sprzedałam a już zwolnioną przestrzeń zajął elite :/ Ale nie żałuję bo warto było! Dzisiaj wiało i padało jednocześnie, akurat jak wyszłam ze sklepu i wracałam do domu a synek nawet nie pisnął słowa skargi, że coś mu nie tak. A do końca starczy nam w zupełności bj city elite i bee plus. Obydwa spokojnie zmieszczą nawet czterolatka (wiem bo mój średniak chętnie się w nie "pakuje" :) Teraz muszę się zebrać do sprzedaży pozostałych i już koniec rotacji wózkowej!
        • didis Re: BJ CIty Elite/Mountain buggy?Isabel_o!! 16.09.10, 22:11
          Ja właśnie przez siedzisko zdecydowałam się na UJ. Bo w poprzednich wersjach było takie hamakowate i dla malucha wolałam UJ. Ale z tą budą to racja , mogłaby być większa.
          • isabel_o Re: BJ CIty Elite/Mountain buggy?Isabel_o!! 16.09.10, 22:20

W tym nie jest hamakowate bo Niemcy dodają usztywnienie pod plecki... Tak samo do mini też dodają. Jak się kupuje bj z usa czy z uk, to tam niestety tego nie dodają.
      • mamaly Re: BJ CIty Elite/Mountain buggy?Isabel_o!! 17.09.10, 14:39
        Iza, piekny ten Twój nowy Baby Jogger :), napisz co to za wkładka, wygląda super.

Pozdrawiam
    • tygisek Re: BJ CIty Elite/Mountain buggy? PODLACZAM SIE! 16.09.10, 22:22
      Witajcie Dziewczyny! ja podlaczam sie pod pytanie jesli mozna, bo tez zastanawiam sie nad tymi dwoma wozkami, w przypadku MB tez sklaniam sie raczej do UJ niz Swift'a, bo chcialabym, zeby mi jednak juz ten wozek wystarczyl do konca (poki co of kors!)....
      no i :
      1/podoba mi sie bardziej w sumie MB po wnikliwszych obserwacjach, BJ wydaje sie jednak bardziej delikatny, a u nas wozek musi no poprostu musi byc wytrzymaly - nie dlatego ze o niego nie dbamy, tylkodlatego ze bedzie uzywany w warunkach naprawde roznorakich i ciezkich tez,
      2/musi sie latwo i porzadnie skladac, bo bedzie jezdzil w aucie ze mna glownie (peugot 308-bagaznik z dosc wysokim progiem, drugie auto Malzaniema az takiego znaczenia, poprostu jest kombiakiem z ogromnym bagaznikiem ale porzadne skladanie tez jest pozadane gdyz duzo dosc podrozujemy i daleko cala rodzina, wiec jest procz wozka co pakowac)
      3/Junior ma 11 msc i jest raczej drobniaczkiem a nie tluscioszkiem (stad moje wahanie pomiedzy UJ a Swift jednak-tu wypadaloby sie sklonic ku Swiftowi, to z pewnoscia wplynie na wielkosc wozka i skladania tez:) ale jednak "z dwojga zlego" wole wozek wiekszy, zeby jednak jak najduzej bylo Juniorowi wygodnie (lubi spac w wozku a jak spi to wiadomo, rozlozony i w pozycjach roznorakich wiec niech ma!)
      4/ no i jesli jestesmy przy pozycjach to jednak brak regulowanego podnozka jest jakas niedogodnoscia jednak w MB :( i tu na korzysc BJ....
      reszta moich rozterek jest dokladnie taka sama jak u kolezanki wyzej, wiec pleaseeeeee! pomocy!
      aha, i dodam jeszcze, ze aktualnie po roznych perypetiach mamy Mutsy Urban Rider (lubie go mimo ciezaru, kiepskiego podbijania-jak sie okazalo, bo kiedys wogole ale to wogole nie zwrocilam na to uwagi a to nasza druga przygoda z takim egzemlplarzem-Coreczka tez podrozowala w takiej spacerowce) no i od wakacji jestem szczesliwa posiadaczka trzykolowego maclarena mx3, wozek rewelacja pod wzgledem prowadzenia, toto plynie a nie jedzie, ale kupilam wozek uzywany, mimo dobrego stanu technicznego jednak lekko przeszkadza mi wyplowiala tapicerka no i piankowe kola, w naszym przypadku sprawdzaja sie jednak lepiej pompowane, no i maclaren jednak jakis taki bardziej letni niz zimowy, dziecko malo osloniete jest w nim, a i w bagazniku mojego pelgota zajmuje miejsce tylko on i nic prawie poza nim:( a trzeci wozek jaki mam to zapp, no ale wiadomo, Junior jeszcze duuugo w nim jezdzil nie bedzie-zappa nabylismy bo Corka wogole nie spala w wozkach, no i to byl wozek typowo przewozowo-sklepowy
      i tak to, koniec moich wywodow :(
      • isabel_o Re: BJ CIty Elite/Mountain buggy? PODLACZAM SIE! 16.09.10, 22:30

Jeśli chcesz go często pakować do samochodu to ja bym obstawiała BJ City elite albo MB swift. Skoro mały ma 11 m-cy to swiftem jeszcze sporo pojeździsz, a naprawdę jest fajniutki:) Zwinny, skrętny, nieduży i jednocześnie na każdy teren...
        • tygisek Re: BJ CIty Elite/Mountain buggy? PODLACZAM SIE! 16.09.10, 22:45
          no wlasnie! osiolkowi w zloby dano! jesli o mnie idzie to kupilabym dwa i juz ;) ale moj Malz tego nie przezyje, powiem wiecej, nie przezyje chyba tez jak poinformuje go ze jednak chcialabym jeszcze jeden wozek - mysle ze tlumaczenie ze pozbede sie Mutsy i MX3 nic tu nie zmieni....zal tak naprawde ze w Polsce nie ma sklepu w ktorym te wozki stoja i mozna sobie je namacalnie sprawdzic, Juniora posadzic, powozic.....eh.. w kazdym razie dzieki wielkie!
          • isabel_o Re: BJ CIty Elite/Mountain buggy? PODLACZAM SIE! 16.09.10, 22:57
            Oj znam to ;)
            • tygisek Re: BJ CIty Elite/Mountain buggy? PODLACZAM SIE! 16.09.10, 23:04
              a dla Urbana jesli mozna zapytac, bo wspominasz ze masz na sprzedaz, to masz juz kupca?? jesli nie, to moze jakas fotke, cene, oferte?? moge podac mail..
              • calineczka793 Re: BJ CIty Elite/Mountain buggy? PODLACZAM SIE! 16.09.10, 23:11
                O to samo miałam pytać;-)
              • isabel_o Re: BJ CIty Elite/Mountain buggy? PODLACZAM SIE! 17.09.10, 09:39
                Ok, podaj maila. Jak nie chcesz tu podawać to po prostu napisz do mnie na gazetowy... ;)

tygisek napisała:

> a dla Urbana jesli mozna zapytac, bo wspominasz ze masz na sprzedaz, to masz ju
                > z kupca?? jesli nie, to moze jakas fotke, cene, oferte?? moge podac mail..
                • tygisek Re: BJ CIty Elite/Mountain buggy? PODLACZAM SIE! 17.09.10, 18:05
                  :) nie no nie mam zadnych obaw ze tu! prosze podaje: aga@tygisek.net, z gazetowego jakos nie korzystam, zagladam tam coprawda, ale jakos mi nie po drodze:)
      • calineczka793 Re: BJ CIty Elite/Mountain buggy? PODLACZAM SIE! 16.09.10, 23:11
        Tygisek mam podobne rozterki, też najchętniej kupiłabym oba, ale Szanowny Małż by tego nie przeżył - w sumie kupuję za swoje, ale i tak wg niego to przesada posiadanie 3-4 wózków;-) W związku z tym pozbyłam się Bebecara - pierwszy wózek Juniora, sprzedałam Maca XLR - kochałam się w nim na zabój w ciąży, w domu jest jeszcze Casualplay S4 - uwielbiam go no i BJ City Mini-) Wg P. to za dużo...ale cóż ja na to poradzę, że odkryłam w sobie wielką miłość do wózków dla Tobiana;-)

Napisz na co się zdecydowałaś - ja jednak Elite - potrzebuję małego wózka po złożeniu, który będzie się nadawał na wycieczki wszelkiego typu;-) A jednak UJ jest duży...no i ta buda w BJ;-)

Pozdrawiam!
        D.
        • tygisek Re: BJ CIty Elite/Mountain buggy? PODLACZAM SIE! 17.09.10, 00:03
          hm...no ja w sumie wciaz sie lamie, ale chyba po tych wszystkich informacjach jednak tez powinnam sie jednak sklonic ku BJ, tylko jeszcze jedna sprawa mnie meczy-czy jeszcze walczyc przed zima z zamianami tych wozkow, czy dac sobie spokoj, i sprawa zajac sie juz na wiosne...licze na to troche ze moze jednak do wiosny sprawa obecnosci BJ w polskich sklepach wreszcie sie wyjasni i ze w koncu beda! Mutsiak zima bedzie napewno dawal rade, tymbardziej ze sie przez czas jego posiadania uzbroilismy i w spiwor, i oryginalna folie mam i uwazam ze jest to naprawde dobry dodatek, szkoda mi sie pozbywac tego wozka, co tu duzo mowic, i kolor tapicerki jest taaki ladny, niespotykany zupelnie (wiem wiem kazda pliszka :)) no ale zakochalam sie w trojkolowcu, a prowadzi sie 100 razy lepiej niestety niz moj Mutsy, no i gabaryty po zlozeniu, ja naprawde musze sie urobic zeby go upchnac w moim bagazniku, to jest najgorsze :(
          • saras-wati Re: BJ CIty Elite/Mountain buggy? PODLACZAM SIE! 17.09.10, 09:44
            Ja zamieniłabym;) Będziesz się męczyć, bo myślami już jeździsz nowym wózkiem, dlatego mutsy będzie Cię denerwował na każdym kroku:) No i z tymi akcesoriami sprzedaż przed zimą to idealny moment:)
    • calineczka793 isabel_o 16.09.10, 23:01
      Dziękuję za info;-)

Więc jednak ELite;-)

isabel_o napisałam do Ciebie na pw na gazetowego;-)

Pozdrawiam!

DPK
    • sadzik81 Re: BJ CIty Elite/Mountain buggy?Isabel_o!! 17.09.10, 08:38
      Sory ze sie wcinam w watek,piekny jest ten mountain buggy,jak go zobaczylam w sklepie bardzo mi sie spodobal szkoda ze nie planuje wiecej dzieci:( ale mam male pytanko,nurtuje mnie jedna rzecz czy raczka do prowadzenia w wozku nie jest za wysoko nawet jak jest na wprost,jak stanelam przy tym wozku z tylu to mialam odczucie ze przez to zle by mi sie prowadzil,np w phil teds bylo idealnie.
      • isabel_o Re: BJ CIty Elite/Mountain buggy?Isabel_o!! 17.09.10, 09:42
        Rączka w mountain buggy jest wg mnie na normalnej wysokości, to już w elite jest wyżej. Ale pewnie wszystko zależy kto jakie ma odczucie, od posiadanego wzrostu :)
        • didis Re: BJ CIty Elite/Mountain buggy?Isabel_o!! 17.09.10, 12:43
          ja sie reguluje, ja mam 164 i jest ok:) Pisze o MB:) ja swifta bym nie kupiła, jest dla mnie rozwiazaniem przejsciowym, pinik już o nim pisała.
          Z tego co zauwazyłam ten z niemiec rozni się tym usztywnieniem, ale kosztuje ok 200zlwiecej..., chyba jednak lepiej w Polsce... A jak wygląda to usztywnienie?
    • coco_rosie Dziewczyny 17.09.10, 13:48
      A ten Elite ma pompowane koła? Po śniegu gładko pojedzie?
      Szukam jakiegoś trójkołowca, który będzie dobry na zimę i złe warunki atmosferyczne. Początkowo miał być swift ale po przymiarce okazało się że Młody (16 mies. i 85 cm) już praktycznie dotyka głową końca siedziska i zrezygnowałam.
      Teraz wymyśliłam te nowe Jane Slalom i już miałam kupować, a wy mi tu jeszcze mieszacie :-)
      I jeszcze jedno pytanie: przytulny jest ten wózek?

• mamaly Re: Dziewczyny 17.09.10, 14:29
        Jeżeli wybierasz pomiędzy Slalome R i BJ City Elite, to zdecydowanie fajniejszy będzie Elite.

A.
        • coco_rosie Re: Dziewczyny 17.09.10, 14:47
          Dlaczego?
          • mamaly Re: Dziewczyny 17.09.10, 15:24
            Bo Slalom ma węższe siedzisko, niższe oparcie i niżej budę. Sama buda jest mniejsza i płytsza. Koła też są mniejsze. W BJ dziecko siedzi głęboko, więc jest super chronione przed wiatrem , śniegiem itp. Na lato budka ma wywietrzniki i oprócz tego z tyłu przy rozłożonym oparciu jest wszyta siatka.

Wadą BJ jest fakt, że nie pasuje do niego prawie żaden uniwersalny śpiwór na zimę, a oryginalny mi się nie podoba. To oczywiście moja opinie, dla kogoś innego nie musi być to wada.

Ja zamieniłam poprzedniego Slaloma na BJ i choć na początku miałam wątpliwosci i trochę żałowałam, to w tej chwili nigdy bym już Elita nie zamieniła na Slaloma. Nowy Slalom R bardzo mi się podoba, i nawet przez chwilę o nim pomyślałam, ale według mnie siedzisko jest za wąskie (no chyba, żebym miała inny wózek na zimę a ten na lato). Na plus Jane to śliczne tapicerki w kolekcji 2010.

A.
            • isabel_o Re: Dziewczyny 17.09.10, 16:15
              Fakt, że oryginalany śpiworek nie jest wystrzałowy. Ja wybrnęłam tak z tematu, że zamówiłam u naszej Magdy forumowej tylko poprosiłam o zrobienie dziurek w odpowiednich miejscach bo kształt jest ok do elita...
              • mamaly Re: Dziewczyny 17.09.10, 17:07
                Hm, może ja też zamówię u Magdy, a wymyśliłyście coś, żeby przymocować śpiworek na górze siedziska jakoś , żeby się nie zsuwał ?

:)
            • coco_rosie Re: Dziewczyny 17.09.10, 16:24
              Szerokość siedziska nie jest istotna, nawet wolę jak jest węższe, bo wtedy dzieć siedzi równo, a nie powyginany.
              No ale w kwestii wysokości siedziska i budy, to muszę go jeszcze raz obejrzeć w takim razie.
              Mnie się tylko taka cienka i licha wydaje tapicerka BJ, no i to rozwiązanie że przy rozłożonym oparciu ta dziura u góry. Hmm, szkoda, że na żywo nie ma gdzie obejrzeć.

Wózek jest nam potrzebny tylko na zimę, po zimie pewnie coś nowego się wymyśli :-).
              Poza tym na krótkie wypady mamy w aucie bugaboo bee.
              • mamaly Re: Dziewczyny 17.09.10, 17:12
                coco_rosie napisała:

> Szerokość siedziska nie jest istotna, nawet wolę jak jest węższe, bo wtedy dzie
                > ć siedzi równo, a nie powyginany.

Dzieci do roku siedzą mało stabilnie, dlatego węższe jest lepsze, a potem już nie ma to znaczenia.

> Mnie się tylko taka cienka i licha wydaje tapicerka BJ

Tapicerka jest moim zdaniem ok. Napewno lepsza niż w Jane 2009 (w 2010 nie wiem). Ona wygląda bardzo ortalionowo, ale nie jest zła, łatwo się czyści.

, no i to rozwiązanie że
                > przy rozłożonym oparciu ta dziura u góry. Hmm, szkoda, że na żywo nie ma gdzie
                > obejrzeć.

A to nie wiem o jaką dziurę chodzi ??????
                >
                > Wózek jest nam potrzebny tylko na zimę, po zimie pewnie coś nowego się wymyśli
                > :-).

Hm, jeżeli masz w planach zmiany wózka to kup sobie Jane, BJ (jakbyś kiedyś miała ochotę) zdążysz kupić, bo to duży wózek :)

> Poza tym na krótkie wypady mamy w aucie bugaboo bee.

A.
                • didis Iza a ty masz city mini z usztywnieniem? 17.09.10, 18:15
                  czy wcale nie masz, bo już się gubię:)
                  • isabel_o Re: Iza a ty masz city mini z usztywnieniem? 17.09.10, 19:00
                    Mini bez usztywnienia, ale mi to nie przeszkadza bo synek już spory;)
                    • didis Re: Iza a ty masz city mini z usztywnieniem? 17.09.10, 20:01
                      A jak mozna usztywnic mini samemu, chcę właśnie mini kupić, ale sprowadzany z Niemiec niestety jest za drogi dla mnie... A nie wyobrażam sobie innej mniejszej spacerówki. Do Maclarena już nie wrócę nigdy. Ktoś kiedyś pisał, że można jakos usztywnić. Szkoda, że te wózki tak mają.
                      • saras-wati Re: Iza a ty masz city mini z usztywnieniem? 17.09.10, 20:53
                        Dziewczyny wkładały segregator do kieszeni za oparciem. Miałam przez chwilę mini i dla mnie te plecy nie były bardzo miękkie. Spodziewałam się po opisach na forum czegoś mniej sztywnego, a było całkiem ok:)
                      • mamaly Re: Iza a ty masz city mini z usztywnieniem? 17.09.10, 22:41
                        Ja mam usztywnionego Elita posklejanymi kawałkami sztywnego kartonu - 3 warstwy kartonu, sklejone razem i obklejone taśmą papierową dookoła (większa powierznia niż wspomniany segregator). A teraz planuje sobie odrysować kształt dokładny siedziska od metalowego stelaża który się w nim znajduje (da się łatwo wyjąć) i wytnę sobie ze sklejki w markecie budowlanym.

A.
                • coco_rosie Re: Dziewczyny 17.09.10, 20:53
                  Z tą dziurą może niejasno się wyraziłam ale chodzi mi o to, (tak z filmu o tym wózku wywnioskowałam) że jak się rozłoży oparcie, to od góry jest wolna przestrzeń i trzeba ją przykryć ortalionem. Tak trochę prowizorycznie to wygląda.

No to chyba zostanę przy slalomie :-)
                  Jak już będzie u nas w sklepach ten model BJ to sobie pooglądam na żywo i ewentualnie na wiosnę pomyślę.
                  • mamaly Re: Dziewczyny 17.09.10, 22:37
                    coco_rosie napisała:

> Z tą dziurą może niejasno się wyraziłam ale chodzi mi o to, (tak z filmu o tym
                    > wózku wywnioskowałam) że jak się rozłoży oparcie, to od góry jest wolna przest
                    > rzeń i trzeba ją przykryć ortalionem. Tak trochę prowizorycznie to wygląda.

Od góry to jest budka, a ta dziura o którą Ci chodzi jest z tyłu. Ortalionem się zasłania, żeby można było latem odsłonić i zostawić siateczkę. Ortalion można przypiąć na stałe na rzepy do siedziska.
                    BJ to specyficzny wózek (przynajmniej dla mnie, dlatego na początku miałam wątpliwości), ale jeśli chodzi o funkcjonalność i przystosowanie do różnego terenu i warunków atmosferycznych to jest naprawdę ciężki do przeskoczenia.

A.
    • saras-wati Re: ile waży bj elite? 03.10.10, 13:59
      Chodzi mi o taką realną wagę, nie podawaną przez producenta.
      • calineczka793 Re: ile waży bj elite? 03.10.10, 15:17
        Saras-wati chodzi Ci o Elite czy Mini? Bo w innym wątku pisałaś, że przymierzasz się do Mini;-)

Elite mam w bagażniki aktualnie, ale wieczorkiem mogę Ci go zaważyć;-) Ale obiektywnie rzecz ujmując Elite jest jak na taki wózek lekki...dzisiaj wkładałam go do bagażnika z Juniorem na ręce i o dziwo dałam radę;-)

W sumie jak tak myślę, wiem, że to nie jest możliwe, ale Elite jak dla mnie ma porównywalną wagę z Mini - tzn. odczuwalną, albo dawno Mini nie wkładałam do bagażnika;-)

Wieczorkiem zważę oba i dam Ci znać;-)

pozdro!

D.
        • saras-wati Re: ile waży bj elite? 03.10.10, 15:29
          będę wdzięczna:) chodzi mi elite(choć faktycznie przymierzam się do mini - po raz drugi hehe, ale nie jestem w 100% zdecydowana)i jeśli waga byłaby podobna, to nie wiem, czy elite nie kupię?
          • mamaly Re: ile waży bj elite? 03.10.10, 18:26
            O nie nie, Elite jest duuużżżżo cięższy. zaraz go postawię na wagę :)
            • mamaly Re: ile waży bj elite? 03.10.10, 18:35
              12 kg.
              • saras-wati Re: ile waży bj elite? 03.10.10, 18:42
                dzięki:) a tak przy okazji, doradź proszę, czy zamawiać wózek z usa, czy niemiec?
                • mamaly Re: ile waży bj elite? 03.10.10, 19:05
                  hehe, no ja Ci nie doradzę, bo ja kupiłam Elita od Izy (isabel_o) :)

Zastanawiałam się nad sprowadzeniem z USA, ale sprzedawcy z allegro nie chcieli mi wysłać do Niemiec, a na własną rękę trochę się bałam. Miałam kupić w UK (akurat się wybierałam), ale że Iza chciała sprzedać swojego pierwszego zielonego Elita, a w UK były tylko czerwone (a mi się zielony zdecydowanie bardziej podobał) to kupiłam od Izy :)

A.
                  • saras-wati Re: ile waży bj elite? 03.10.10, 19:50
                    szkoda, że Iza nie chce sprzedać drugiego elita, bo jest piękny;)
                  • calineczka793 Re: ile waży bj elite? 03.10.10, 19:51
                    Ja kupiłam w De gdyż zależało mi na czasie i baaardzo spodobał mi się kolor Sand - pierwotnie chciałam czarny z UK (bez pasów na budzie), różnica cenowa DE i USA/UK jest baardzo duża...więc jeśli nie zależy Ci na czasie i nie chcesz przepłacać, to ja bym się chyba zdecydowała na USA;-)

Abigail kupiła od tego sprzedawcy z all - chyba powinna za niedługo go dostać, bo wybrała przesyłkę lotniczą, więc jakby co będziesz mieć info z pierwszej ręki;-)

Pozdrawiam!

Doti
                    • calineczka793 Re: ile waży bj elite? 03.10.10, 19:53
                      aaa teraz na o-baby jest w korzystnej cenie czarny Elite www.o-baby.de/katalog/baby-jogger/baby-jogger-city-elite_BJ69086A.html
                    • abigail83 Re: ile waży bj elite? 03.10.10, 22:25
                      Do mnie BJ wystartował w przedwczoraj, bo sprzedawca nie miał usztywnienia i zamawiał je od producenta. Od przedwczoraj leci to 7-14 dni. Trochę jestem zła, bo mogłam kupić dyktę w castoramie i wyciąc na kształt i by bylo usztywnienie, i bym nie czekala na niego tak długo, ale trudno. Juz za to zamowilam spiworek od Magdy w boskim fiolecie ;)
                      • calineczka793 Re: ile waży bj elite? 03.10.10, 22:43
                        Ja narazie zamówiłam sobie wkładkę u Pani Helenki;-) Okazało się, że Junior mimo, że duży chłopak, to jednak gubi mi się w Elite;-)...ale to chyba dobrze, bo wózek starczy na dłuugo...oczywiście dopóki nie zapałam nową miłością;-)

A co do śpiworka to też będę zamawiać, ale cały czas zastanawiam się nad kolorem;-)

Pozdro!

D.

• calineczka793 Re: ile waży bj elite? 03.10.10, 19:46
            Hejka;-)

Mamaly ma rację Elite waży na mojej wadze 11,90 z pałąkiem, to tak +/- ;-) Nie wiem skąd to moje dziwne przeświadczenie o podobnej wadze - jak je teraz oba do ręki wzięłam to faktycznie czuć różnicę;-) Waga nie jest podobno niestety - różnica ok 4,5 kg;-)

pozdrawiam!

Doti
            • calineczka793 Re: ile waży bj elite? 03.10.10, 19:47
              * Waga nie jest podobna niestety - różnica ok 4,5 kg;-)
              • saras-wati Re: ile waży bj elite? 03.10.10, 19:50
                dzięki za zważenie:)
                • didis a zważycie jeszcze mini? 04.10.10, 09:19
                  Bo nie wiem, czy mam odjąć te 4,5 kg od 11.9 czy to 4,5 to było na ok.
                  • calineczka793 Re: a zważycie jeszcze mini? 04.10.10, 09:37
                    Hejka;-)

Tak od tych 11,9 odejmiesz 4,5 - wczoraj ważyłam oba z pałąkami;-)

Pozdrawiam!

Doti
                    • didis nowy wątek o MB 23.01.11, 10:49
                      forum.gazeta.pl/forum/w,22462,121085960,121085960,Znow_dylemat_MB_BJ_Bylo_ale_pomozcie_raz_jeszcze.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka