Dodaj do ulubionych

Pomóżcie z którego roku może być to speedi?

18.01.11, 20:09
allegro.pl/show_item.php?item=1417854595
Obserwuj wątek
    • afroddytta Re: Pomóżcie z którego roku może być to speedi? 18.01.11, 20:17
      forum.gazeta.pl/forum/w,22462,114479770,114553944,Re_Quinny_speedi_kolory_roczniki.html
      w tym wątku chyba jest wszystko :)
      • pandziksa Re: Pomóżcie z którego roku może być to speedi? 18.01.11, 20:28
        dzięki :)
        Dziewczyna pisze, ze luty 2010. Taka kolekcja była w 2009 i 2008 roku i nie widzę, żeby się czymś różniły. Nie wiem po czym poznać a dokumentów żadnych nie ma.
        • santa-1982 Re: Pomóżcie z którego roku może być to speedi? 18.01.11, 20:53
          Raczej 2008. Od 2009 pałąk był w standardzie. Ten na aukcji jest bez.
        • afroddytta Re: Pomóżcie z którego roku może być to speedi? 18.01.11, 20:58
          Kolekcja to raczej nie kłamie. Może inne dziewczyny napiszą jak to jest z dostępnością, bo chyba roczniki 2009 kupuje się w 2010, czy coś...
          Moim zdaniem cena nie jest powalająca (w moim speedi 2005 napis nie jest tak pościerany), a ten śpiworek to jest od buzza i chyba jest krótszy niż taki speedi (mój ma 104 cm dł)-nie wiem dla jak dużego dziecka potrzebujesz.
          O speedim to chyba emma6666 wie dużo :)
          • simimi Re: Pomóżcie z którego roku może być to speedi? 18.01.11, 21:42
            Stawiam na rok 2009, poleżał gdzieś w magazynie, a ona mogła go lupić w 2010.
            Jeśli mogę to odradzam, za drogi jak na fakt, że napis starty i nie ma barierki.
            • emma6666 Re: Pomóżcie z którego roku może być to speedi? 18.01.11, 22:02
              spokojnie może być 2008, wciskać ciemnotę zawsze można.
              otwiera mi się tylko jedno zdjęcie, te ostatnie.
              • sylki Re: Pomóżcie z którego roku może być to speedi? 18.01.11, 22:14
                ja stawiam na model 2008, a ze kupiła w 2010 phi, też sobie mogę kupić ;) używany od kogoś, a później ciemnotę wciskać :)
                gdy kupuje nowy zawsze mam dowód zakupu
                • mama1dawidka Re: Pomóżcie z którego roku może być to speedi? 18.01.11, 22:38
                  bodajze kolor nazywa sie saili albo saly jakos tak :) ale wg mnie to niejest wygórowana cena niektorzy na alle za stare szczepy chca z 600 złotych :(
    • mama1dawidka Re: Pomóżcie z którego roku może być to speedi? 18.01.11, 22:41
      a i z tego co widze ma orginalna folie przeciwdeszczoa fajna sprawa i sama folia ok 50 złotych warta :) tylko dziwi mnei ze bez pałaka mój chili był chyba z 2009 roku i miał juz pałak na ebayu tez jest wiekszosc z pałąkiem :)
    • kpg81 Re: Pomóżcie z którego roku może być to speedi? 18.01.11, 22:48
      Na100 % 2008 bo nie ma palaka od 2009 speedy mial oryginalny palak w komplecie
      • kpg81 Re: Pomóżcie z którego roku może być to speedi? 18.01.11, 22:50
        Wiem bo identyczny kolor wozka bez palaka kupilam w kwietniu 2008, a w 2009 dokupilam palak do niego.
        • kpg81 Re: Pomóżcie z którego roku może być to speedi? 18.01.11, 22:55
          Zreszta ten wozek wyglada na 3 letni patrz zjechane opony i zdarty napis, chociaz moj wozeczek jak go sprzedawalam po 2 latach wygladal jak nowy napis byl nietkniety, opony tez byly w dobrym stanie.
    • pandziksa Re: Pomóżcie z którego roku może być to speedi? 19.01.11, 14:53
      jesteście kochane!!! W końcu kupiłam ten.

allegro.pl/quinny-speedi-gratisy-i1420118542.html
      Z sierpnia 2008. Ma oryginalną torbę i folie oraz wkładkę od xlandera więc cena chyba przyzwoita? Do tego dokupię jeszcze volo :D Moja carrera c się rozleciała - sprzedam na części co się uda :)
      • afroddytta Re: Pomóżcie z którego roku może być to speedi? 19.01.11, 15:24
        To fajnie!
        Napisz proszę jak oceniasz dopasowanie tej wkładki x-landera do speedi. Jak tak się zastanawiam nad wkładką, ale ta oryginalna droga i podobno słaba, a ta x-lendera wygląda ok. W ogóle zastanawiam się nad kupnem, bo małe przesiądzie się do spacerówki zimą, więc będzie śpiwór, kombinezon...
        • pandziksa Re: Pomóżcie z którego roku może być to speedi? 19.01.11, 15:52
          jak tylko wózek dostanę to dam znać.
        • kpg81 Do afroddytta 19.01.11, 16:44
          Moim zdaniem jesli dziecko bedzie najpierw jezdzic w spiworku to z zakupem wkladki mozna poczekac.
          Jesli chodzi o oryginalna wkladke to dla nas byla idealna, nie mialam do niej zadnych zastrzezen no moze tylko w kwestii ceny;)
          • simimi Re: Do afroddytta 19.01.11, 20:53
            Wkładkę do speedi w dobrej cenie trzeba upolować na allegro. Właśnie tydzień temu upolowałam oryginalną czarną wkładkę za 65 zł + 12 przesyłka. Jest super, nie zmechacona, jak nowa.
            • afroddytta Re: Do afroddytta 19.01.11, 21:02
              Chyba wiem którą :)
              Ja na razie nie jestem przekonana i chyba poczekam lub złapię jakąś superokazję. Na razie wczoraj kupiłam gondolę x-landera do mojego speedi za 60 zł z gratisami, które jeszcze próbuję sprzedać...
    • pandziksa kupiłam w końcu inny 25.01.11, 17:08
      jak pisałam kupiłam ten

allegro.pl/quinny-speedi-gratisy-i1420118542.html
      Niestety jest mały problem. Wózek nie jest jakoś bardo zjechany według mnie mimo, ze napis był starty a ja go całkowicie usunęłam bo mnie denerwował. Tyle tylko, ze kurcze hamulec nożny na prawe koło nie działa jak należy :( Wciskam i lewe koło (tzn po mojej lewej stronie nogi) się blokuje a to po prawej nie. Dopiero jak na tym hamulcu poruszam wózkiem to sie blokuje i to nie zawsze. Dziś był pierwszy spacer. Pod sklepem jest górka i kurcze szarpałam się z tym wózkiem, żeby ten hamulec zaskoczył :( Nie wiem o co chodzi. Może macie jakieś sposoby? Wózek musiałam tez wczoraj uprać cały :( Pozostawię to bez komentarza bo jednych to razi a drugich nie. Znalazłam tez jedo małe peknięcie na foli budki z boku oraz sama nie wiem jak jade po wertepach to budka mi sie trochę składa ale nie wiem moze tak te wózki mają?

afrodytta wkładki narazie nie montowałam. Tylko ją wyprałam i powiem szczerze, że zastanawiam się czy jej nie sprzedać bo mój syn ma dwa lata więc mu nie potrzebna.

Poza tym wózek mnie zachwycił. Jeżdżę tak wygodnie jak moim jane carrera tzn jeśli chodzi o zwrotność ale nieporównywalnie mniej klekocze bo kółka pompowane. Wózek szeroki a syn siedział jak król :)
      • afroddytta Re: kupiłam w końcu inny 25.01.11, 20:12
        Co do hamulca to mój w speedi działa bez zarzutu, ale w innym wózku tak miałam, że jakby nie zaskakiwał i trzeba było ruszyć kółkiem, może jakieś przeczyszczenie, smarowanie pomoże.
        Co do budy to moja raczej odskakuje jak ją mam złożoną na maksa, przy rozłożonej wszystko ok, ale już chyba kilka dziewczyn miało z tym problem, chyba po prostu się wyrobiło.

Ja jak kupowałam mojego speedi to zdecydowałam się na oglądanie przed kupnem, bo już raz mi sprzedano uszkodzony wózek :(

Powodzenia
      • simimi Re: kupiłam w końcu inny 25.01.11, 20:23
        Kupiłam speedi we wrześniu jako używany. Z tego co opisujesz to mój, choć starszy bo z 2006 roku, to w dużo lepszym stanie (napisy, tapicerka), ale hamulec miał zepsuty. Dzwoniłam do serwisu w Katowicach pytałam o naprawę hamulca, o koszt i okazało się, że z wysyłką w obie strony i naprawą byłby to koszt koło 120 zł. Tylko dlatego że nie miałam wtedy kasy nie wysłałam wózka i tak jeździłam z tym niedziałającym na jedno koło hamulcem. Aż do ubiegłego tygodnia.
        Po wyprawie do lasu wzięłam sie na gruntowne wymycie stelaża. Jak już przeróciam go do góry nogami to zajrzałam, o co chodzi w tym hamulcu i tak się zawzięłam, że go naprawiłam :)
        Jak zdecydujesz się sama to naprawić do daj znać, napiszę jak to zrobić.
        • pandziksa Re: kupiłam w końcu inny 25.01.11, 22:55
          simimi dawaj znać jak to zrobić!!!!
      • pandziksa Re: kupiłam w końcu inny 26.01.11, 12:23
        Dzwoniłam właśnie do serwisu i nowa buda to około 100 zł ale miły pan powiedział, ze czasem bardzo delikatnie trzeba sklepać nity i wtedy trzyma mocniej - tylko delikatnie, żeby plastik nie pękł. Hamulec pan kazał bardzo dokładnie wyczyścić i popsikać suchym teflonem w sprayu. Zobaczymy. M ma jutro wolne to niech porobi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka