Dodaj do ulubionych

pliko mini czy sonic evo?

09.03.11, 08:36
Podobają mi się oba ale nie wiem, który wybrać.
Potrzebuję jako przewozowy, lekki wózek dla szczupłego i długiego 10 miesięczniaka /8,8 kg/.
Mam już bartatinę, mutsy transportera ale oba ciężkie.
Obserwuj wątek
    • variuss Re: pliko mini czy sonic evo? 09.03.11, 09:46
      sonic ma wysoko rączki a PP mini nisko- to myślę jest bardzo istotne - koniecznie się "przymierz"
      • koala0405 Re: pliko mini czy sonic evo? 09.03.11, 10:23
        rzeczywiście Sonic ma wysoko rączki a pliko mini widziałam tylko w necie. Myślę, że uda mi się przymierzyć w sobotę. Ja nie jestem wysoka /164 cm/ i mąż również /176 cm/. Zastanawiam się czy sonic nie jest dla nas za wysoki .
        10 lat temu dla córki miałam parasolkę inglesiny i była prawie super. Brakowało mi w niej jedynie opuszczanego oparcia i jak córka zasnęła to wisiała jej głowa. Teraz chcę tego błedu uniknąc a zależy mi bardzo na lekkiej parasolce, którą łatwo się składa jedną ręką.
        • gaga-sie Re: pliko mini czy sonic evo? 09.03.11, 10:25
          albo PP si
          • variuss inglesina trip ? 09.03.11, 10:30
            podobna do sonic evo, ale rączki tez wysoko
        • mamaly Re: pliko mini czy sonic evo? 09.03.11, 20:05
          Mam Jane Sonic Evo, miałam Peg Perego Pliko x-lite (bez możliwości regulacji wysokości rączek) i mam 165 cm wzrostu. X-lite miał dla mnie rączki za nisko , evo ma na dobrej wysokości na najniższym ustawieniu. Miałam też Peg Perego Si i Pliko P3 i te mają możliwość ustawienia wysokości rączek i dla mnie najwygodniejsza była najwyższa wysokość.

A.
          • groniek1977 Re: pliko mini czy sonic evo? 09.03.11, 23:33
            mamaly i jakie wrażenia z jazdy evo? jak w porównaniu do si?
            przymierzałam się ostatnio do mini i wszystko byłoby super gdyby właśnie nie te niskie rączki, ja też mam 164,ale ten jedyny mankament zdyskwalifikował ten wózek.
            • mamaly Re: pliko mini czy sonic evo? 10.03.11, 10:16
              O wrażeniach z jazdy nie mogę wiele napisać, bo testowałam głównie w CH, więc tam to wszystko super pojedzie :D ale podbija się lekko, nie wywala się z torbą jak siedzisko jest ustawione z pozycji siedzącej ( w pozycji leżącej poleciał, bez dziecka oczywiście). Ma długi podnóżek, wystarczające głębokie siedzisko i oparcie. Tapicerka mogłaby być grubsza, na chwilę obecną to największy mankament tego wózka. Kosz na zakupy też nie powala, ale to parasolka, więc trzeba się przyzwyczaić, do kosza w Si mu daleko. Właściwości jezdne to porównam jak chwilę pojeżdżę, teraz nie potrafię. Siedzisko jest węższe, choć moja córka w kurtce zmieściła się bez problemu. Budka mniejsza, no to prostszy wózek jest :)

Anaq , dostałam od Ciebie maile i fotki i dzięki za wszystkie informacje, niestety nie mogę teraz odpisać, bo mam zablokowaną pocztę (w podróży jestem).

A.
        • anaq Re: pliko mini czy sonic evo? 10.03.11, 00:00
          Ja mam 164 cm i rączki w sonicu są dla mnie w sam raz (a jak mam obcas, to muszę je dać w wyższej pozycji).
          Ma długie oparcie więc dobry dla dłuższego dziecka.
          • anaq Re: pliko mini czy sonic evo? 10.03.11, 14:48
            Dodam jeszcze, że jeśli chodzi o jazdę to mi sunie ładnie i gładko, aczkolwiek twardy jest.
            Lżej mi się go pcha niż Questa, zapewne dzięki większym kółkom, ale też zaznaczam, ze mam ciężki 3 -letni wkład (14 kg) ;)
            A, jeździłam nim na wakacjach po wertepach, piachach, kamieniach i żyje ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka