Dodaj do ulubionych

kiedy kupic wozek?

05.06.06, 21:07
Witam!Chciala bym sie poradzic w pewnej sprawie,aktualnie jestem w 19tygodniu
a mam mozliwosc kupna wozka Graco Quattro Deluxe z fotelikiem i nosidlem dla
noworodka w okazyjnej cenie zastanawiam sie tylko czy nie jest jeszcze za
wczesnie a przede wszystkim czy ten wozek nadaje sie na zime.Chetnie
poslucham rad od mam ktore go uzywaly.Pozdrawiam!!
Obserwuj wątek
    • anulaaa Re: kiedy kupic wozek? 05.06.06, 22:34
      my kupiliśmy koło 20tc bo wtdy dostaliśmy kasę z nakazem kupna;)
      zresztą-nowe wózki śmierdzą i wolałam zeby postał i sie powetrzył:)
      a o wózku słyszałam tyle samo dobrego co złego-ja bym go nigdy nie kupiła bo
      tego typu wózków poprostu nie lubię;)
    • bo_ania Re: kiedy kupic wozek? 06.06.06, 11:46
      Jeżeli chodzi to kiedy kupić wózek, to masz jeszcze sporo czasu. Rozejrzyj się,
      porównaj i zdecyduj. Na zimę i na nasze dziurawe chodniki i drogi najlepsze są
      wózki na dużych pompowanych kołach z obszerną gondolą. Ja nigdy nie kupiłabym
      Graco - małe kółka, skrzypiące plastiki- amerykańskie badziewie. Nasz syn
      jeździł polskim wózkiem El-Jot Carmen, który sprawdził się znakomicie, a był
      naprawdę niedrogi- ok.600 zł. ze spacerówką, polecam.Ania
      ten jest bardzo podobny:
      www.tanimarket.pl/go/_info/?id=527
    • paula08 Re: kiedy kupic wozek? 06.06.06, 16:08
      Jesli chodzi o sam termin zakupu to nie widze w tym nic zlego, zeby wozeczek
      kupic wczesniej, musi sie przewietrzyc, itd. Ale trzeba tez miec na uwadze, ze
      czas gwarancji automatycznie sie skraca, wiec musi byc naprawde duza okazja
      zeby oplacalo sie kupic wczesniej kosztem skrocenia gwarancji o polowe. Co do
      samego wozka-nie uzywalam, nie kupilabym ze wzgledu na zbyt male kola- nie
      nadaje sie na jezdzenie po sniegu, nierownych chodnikach no i jest malutki-
      nosidlo wyglada jak dla chinczyka:))) Nie wiem czy zdolasz wozic w nim
      dzidziusia przez cala zime, wiosne dopoki nie zrobi sie cieplej-mysle, ze
      zwyczajnie sie nie zmiesci.
      • kajak75 Re: kiedy kupic wozek? 08.06.06, 15:13
        niektore dziewczyny kupowaly wozek, ktory "czekal" potem w sklepie i gwarancja
        byla podbijana w dniu odbioru. Ja swoj wozek kupilam, gdy bylam w 7 miesiacu
        ciazy, ale to dlatego, ze moj wymarzony wlasnie pojawil sie w komisie:-))
        Obserwuje aukcje na allegro i ceny w sklepach internetowych. Nie znam modelu
        wozka, ktory wybralas, ale generalnie widac, ze ceny nowych modeli stopniowo
        spadaja. Tansze sa tez oczywiscie "kolekcje" tzw zeszloroczne. Sprawdz wiec,
        czy chcesz kupic supernowy model czy cos co od pewnego czasu jest na rynku.
    • rafka44 Re: kiedy kupic wozek? 11.06.06, 11:27
      Za wózezkiem najlepiej zawsze rozejrzec się troszkę wcześniej. Z własnego
      doświadczenia wiem, że w naszym sklepie wiele mam zamawia wózki duzo wcześniej
      np z kolekcji która ma się pojawić za miesiąc czy dwa. Ponieważ istnieje u nas
      możłiwośc zamówienia wózka, odebrania go później z możliwością zmiany zam
      owienia w kazdej chwili, niektórzy rodzice zamawiają jeden wózek, póżniej
      przychodza po kilka razy i zmieniają kolor lub nawet model wózka ;) To dość
      czesty przypadek - nie wiem jak u was. Kobiety w ciąży często zmieniają swoje
      wybory :) Nie mówie tego oczywiście w sensie krytyki, myślę że to dobra opcja.
      Na pewno warto zainteresowac się modelami wózków dużo wcześniej niz kilak dni
      przed porodem. Poradzic się rodziny, znajomych, poczytać trochę forum.
      Jeśli chdozi o model wózka który Pani wybrała, w naszym sklepie nie mamy z nimi
      problemu. Klienci, którzy się na niego zdecydowali są zadowoleni.
      Podzielam opinię Pani która napisała, ze wózek musi swoje odstać.
      pozdrawiam
      • niespodziewanka Re: kiedy kupic wozek? 11.06.06, 11:43
        Taaaa, bardzo dobry pomysł z tym żeby wózek odstał, bo w ten sposób skraca się
        okres używania wózka na gwarancji i zmniejsza się ilość reklamacji, a po
        gwarancji za naprawy trzeba płacić :(
        • rafka44 ha i tu zaskoczę niespodziewajkę ;) 13.06.06, 08:18
          witam,
          otóz nie zawsze ;) Jeśli klienci zdecydują się na jakiś model wózka, wpłacą
          dowolną kwotę zaliczki a na odbior zdecydują się w późniejszym terminie to
          gwarancja jest podbijana dopiero w dniu odbioru wózeczka. Tak jest w naszej
          hurtowni. Zawsze jednak po wplaceniu zaliczki mozna sie rozmyslic i wybrac inny
          model wozka, odebrac kiedy bedzie pasowalo i gwarancjca rowniez bedzie podbijana
          w dniu odbioru. W takim wypadku wozeczki moga stac na salonie lub zapakowane w
          magazynie objęte pełna rezerwacją. :) Zawsze można się dogadać na stronę klienta ;)
          Pozdrawiam
          Sylwia
          • majatusia gondolka dla lalki 19.06.06, 01:52
            ten wozek ma tak malenka gondolke ze chyba nierelne jest umieszczenie w nim
            normalnego zdrowego 3-4 miesięcznego niemowlęcia w zimowym ubranku!
            • agakoziorowska Re: gondolka dla lalki 20.06.06, 14:12
              święta prawda
            • bo_ania Re: gondolka dla lalki 20.06.06, 14:39
              A o który wózek chodzi? Bo w naszym ElJocie gondola miała długość 80 cm., więc
              była całkiem spora. Synek jeździł w niej 7 miesięcy, a jest dużym dzieckiem.
              Pozdrawiam!
              Ania
              • rafka44 gondolka jest dla dziecka do 4,5 miesiąca góra 20.06.06, 16:02
                witam,
                quatro de luxe jest wózkeim typowo spacerowym jedynie z możliwością worzenia
                noworodka w specjalnym nosidełku, ponieważ nasze polskie mamy wymusiły na
                producencie wyprodukowanie takiego nosidełka. a ze spacerówka ma swoje
                odpowiednie wymiary, nie pozwala to na worzenie większego nosidełka. Nawiasem
                mówiąc to nosidełko jest przesnaczone dla dzieci góra do 4, 5 miesięcy. quatro
                de luxe jest wózekiem przeznaczonym dla ludzi, którzy duzo i często
                przemieszczają się samochodem, ponieważ można na nim z łatwością zamontowac
                fotelik samochodowy.
                pozdrawiam
              • keramaga Re: gondolka dla lalki 23.06.06, 09:51
                Ja na Twoim miejscu jeszcze bym sie wstrzymala. Lepiej dobrze sie porozgladaj w
                internecie i sklepach a potem poszukaj na ulicy,czy w parku rodzicow jadacych z
                danym modelem, popytaj ich jak sie je uzytkuje. W sklepie wszyskie wozki
                wygladaja cudnie a po kilku miesiacach uzytkowania polowa z nich trzeszczy i
                telepie sie na boki. Wiedza bezposrednio od uzytkownikow wozkow jest chyba
                nabardziej obiektywna. Z tego co widze podczas spacerow z moim maluchem, to
                wiekszosc mijajacych nas graco jezdzi jakby sie mialo zachwile rozleciec.
                Pozdrawiam i zycze przyjemnych obserwacji.
                • olinek11 Re: gondolka dla lalki 25.06.06, 21:41
                  Dziekuje Wam bardzo za pomoc!! Osobiscie na graco nie narzekam, mam po corce
                  vojagera i sprawowal sie swietnie, wlasnie dzisiaj kupilismy z mezem wozek
                  Driver 4XL i wydaje mi sie ze to byl dobry zakup. Pytalam sie paru osob i
                  wiekszosc nie miala do niego zastrzezen. Serdecznie Pozdrawiam!!
                  • keramaga Re: gondolka dla lalki 25.06.06, 22:49
                    Moj kolega z pracy ma ten wozek i jest baa...rdzo zadowolony.Pozatym wiele tych
                    wozkow jezdzi od jakiegos czasu po ulicach wiec pewnie o czyms to swiadczy.
                    Pozdrawiam i zycze dobrego uzytkowania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka