Dodaj do ulubionych

Gdzie można dokupić pałąk do Jane Energy.

22.03.07, 15:12
Niedawno zakupiłam spacerówkę Jane Energy, która jest idealnym wózkiem na
lato. Ale moja córeczka, która ma roczek jest taką wiercipiętą, że przydałby
się pałąk do tego wózka. Jedna z pań pisała, że można taki pałąk dorobić,
tylko gdzie. Będę wdzięczna za wszelkie informacje.
Obserwuj wątek
    • hakaranda Re: Gdzie można dokupić pałąk do Jane Energy. 22.03.07, 15:54
      Też chciałam kupić Jane Energy, bo to super wózeczek i w dodatku taki leciutki,
      ale bark pałąka odwiódł mnie od tej decyzji. Nadal się zastanawiam nad
      spacerówką dla mojego szkraba, dlatego też chciałabym się dowiedzieć gdzie taki
      pałąk można dokupic lub dorobić!
      • brzoska80 do dziudziu21 22.03.07, 22:02
        prosze o opinie o tym wózku bo zastanawiam sie nad zakupem

A co do pałąka to widziałam kiedys kobiete z tym wózkiem i z takim pałąkiem jak
        teraz sprzedają do maclarenów.Zerknij na allegro i spytaj o wymiary.Może będzie
        ok
        www.allegro.pl/item175386336__barierka_maclaren_.html
        www.allegro.pl/item175521127__barierka_maclaren_.html
        • dziudziu21 Re: do dziudziu21 23.03.07, 08:50
          Dziękuję za informację, na pewno skorzystam, muszę wymierzyć wózek i sprawdzę
          czy pasuje.
          Jeśli chodzi o wózek to dla mnie i mojej córki jest idealny. Rewelacyjny wózek
          miejski i raczej na cieplejsze dni, niestety nie ma ochraniacza na chłodniejsze
          dni. Ja na brzydką pogodę mam stare chicco które jest mocno zabudowane i nieźle
          sobie radzi w takie dni.
          My potrzebowałyśmy typowej spacerówki, lekka, bardzo dobrze skrętna i składa
          się jak parasolka. w zestawie zwykle jest folia przeciwdeszczowa, więc nie ma
          co się martwić jak zaskoczy nas deszcz.
          Wózeczek mam krótko ale też długo się nad nim zastanawiałam. Brałam pod uwagę
          delti frog, ale wózek jest cięższy 8 kg, i jeśli ktoś szuka uniwersalnego wózka
          to polecam, ponieważ jest idealny na chłodniejsze dni (bardziej zabudowany i
          ma ochraniach na nóżki). Dla mnie ważniejsza była waga, sterowność i dlatego
          między innymi wybrałam jane energy.
          Dziękuję za informacje, czekam na kolejne opinie.Pozdrawiam.
    • brzoska80 Re: Gdzie można dokupić pałąk do Jane Energy. 22.03.07, 22:10
      zawsze mozna zamowic ten pałąk a jakby nie pasował to masz prawo oddac w ciagu
      10 dni od zakupu
    • berta333 Re: Gdzie można dokupić pałąk do Jane Energy. 23.03.07, 10:35
      Enery ma grubsze rurki od maclarena, więc lepiej uważać. Taka plastikowa
      uniwersalna barierka jak w linku 1 powinna pasować - mam bardzo podobną. Ta z
      drugiego linku (albo bardzo podobna, bo dopasowana do maclarena) nie pasowała
      do Energy, jak mierzyłam w sklepie - rozstaw rurek był za duży a przekroje za
      małe.
      Mam nadzieję, że pomogłam choć trochę...
      • brzoska80 Re: Gdzie można dokupić pałąk do Jane Energy. 23.03.07, 10:56
        ja właśnie widziałam na jane energy taka plastikowa barierke ale w opisie
        barierek jest ze ta plastikowa pasuje na rurki od 16 do 18 mm a ta foliowa na
        18 mm.wiec tak jakby byla na szersze.

dziudziu21 a napisz mi jeszcze jak bys mogla jakie ma wymiary siedziska jane bo
        nie moge znalezc w necie informacji.I czy ten daszek w jane jest rozkladany
        jakos?tak zeby chronil przed sloncem?
        I jaka jest amortyzacja, czy bardzo trzesie?
        • berta333 Re: Gdzie można dokupić pałąk do Jane Energy. 23.03.07, 11:08
          Rurki w Energy mają w przekroju 20 mm. Ta plastikowa ciężko wchodzi, ale z
          czasem się wyrabia. Ta druga w ogóle nie dała się zamontować.
          • brzoska80 berta333 23.03.07, 11:56
            A Ty szukałaś w sklepach pałąka i tylko te plastikowe pasowały???Bo mi sie one
            średnio podobają a musze miec koniecznie wózek z pałąkiem no i teraz nie
            wiem...chyba będę musiała zrezygnować z tego wózka:(wogóle to zauważyłam że
            wózki Jane bardzo ciężko dostać, wybór kolorów marny!!! a akcesoria do tych
            wózków to już wogóle chyba nie są w sprzedaży!

berta napisz mi jakie są twoje wrażenia z użytkowania wózka.czy amortyzacja
            jest dobra i jak sie jeżdzi tymi małymi kółkami?
            • berta333 Re: berta333 23.03.07, 12:29
              Energy kupiliśmy w lipcu zeszłego roku. Rozważałam jeszcze Inlesinę Trip i
              Maclarena XT. Inglesina przy Energy wypadła jakoś blado, a Maclaren wizualnie
              nie bardzo mi odpowiadał (cena rówież mało zachęcająca). No i wybór padł na
              Energy. Ogólnie jestem zadowolona, bo wózek spełnia wszystkie moje oczekiwania,
              jakie można mieć w stosunku do parasolki. Nie jest może tak komfortowy do
              prowadzenia po wertepach jak Speedi, no i amrotyzajca nieco gorsza, ale to są
              zupełnie innne typy wózków, więc ich porównywanie nie bardzo ma sens. Do jazdy
              po mieście i galeriach handlowych jest idealny. Lekki, zwrotny, dobrze
              wyważony, łatwo się podbija, składa i rozkłada jedną ręką (po treningu,
              oczywiscie:) Juz kiedyś pisałam w jakimś wątku, jakie mam zastrzeżenia, ale
              mogę powtórzyć - dostęp do kosza przy położonym oparciu jest mocno utrudniony
              (ale chyba tak jest w każdej parasolce); po drugie - budka jest niezbyt
              obszerna i nie chroni dobrze ani przez słońcem, ani przez deszczem. Ale folia
              do wózka rekompensuje tę druga funkcję z naddatkiem - jest specjalnie
              profilowana/usztywniana, dobrze się sprawdza i wygląda przy tym kosmicznie:) Do
              ochrony przed słońcem polecam zwykłą uniwersalną parasolkę, do kupienia za ok.
              30-40pln.
              Polecam również patent do prznoszenia wózka na ramieniu - pasek montowany do
              stelaża. Mnie bardzo to pomaga, gdy muszę wnieść wózek i dziecko na 4-te piętro.
              Co do tego pałąka, to nasz jakoś specjalnie się nie przydaje i zwykle
              zapominany go zabrać ze sobą. Poza tym pałąk trzeba każdorazowo odpinać przy
              składaniu wózka i trochę to jest niewygodne, gdy na rękach trzyma się jeszcze
              malucha. A Małemu pałąk nie robi różnicy. I tak zawsze przypinam go szelkami,
              bo tylko szelki gwarantują, że dziecko nie wypadnie z wózka.
              Pytasz o kółka - jak dla mnie to one są duże jak na parasolkę. W maclarenie są
              większe?
              Faktycznie z dostępnością wózków Jane jest problem i najnowsza kolekcja zawsze
              trafia do nas z opóźnieniem. Ja kupowałam wózek w sklepie Dino w Łodzi. Mają
              tam chyba wszystkie modele Jane i oczywiście sprowadzają akcesoria na życzenie.
              Warto wynegocjować sobie trochę rabatu - na dzień dobry dają zwykle 5%:) Pałąki
              plastikowe też tam są (po 15pln chyba), a te do maclarena widziałam w sklepie
              Słoń na Brukowej (Łódź). Niesety, te drugie nie pasowały do Energy...
              Jeśli masz jeszcze jakieś pytania - pisz.
              Pozdr!

• yodogimi pałąk 23.03.07, 19:00
                ja kupiłam niedawno Jane Energy i pytałam w sklepie o ten pałąk. Pan przyniósł
                mi plastikowy pałąk firmy Taco i pokazał, że pasuje (cena ok. 20 zł). Ja nie
                kupiłam ostatecznie tego pałąka, ale tylko dlatego, że kolor mi nie pasował ;-)
                • brzoska80 no i co z tym pałąkiem.PILNE!!! 26.03.07, 21:41
                  Kupilam dzisiaj jane energy i chce dokupic pałąk.Koniecznie bo moje dziecko boi
                  sie jezdzic bez trzymania sie czegos.

Dziudziu21
                  kupilas ktorys pałąk od maclarena?pasuje?

berta333
                  dzieki za info.Ja tez jestem z Lodzi to sprawdze w tych sklepach co maja

yodogimi
                  w jakim sklepie ogladalas ten palak Taco?to jest pałak od jakiegos konkretnego
                  modelu Taco?bo nie wiem czego szukac a w sklepach nie zawsze sie znaja
                  niestety;/I jaki ma kolor ze Ci nie pasował?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka