Dodaj do ulubionych

Ile za używane Bugaboo Cameleon

24.08.07, 14:49
Witajcie, proszę o opinie użytkowniczki wózka Bugaboo Cameleon. Chcę kupić
spacerówkę Bugaboo Bee,a Cameleona chcę sprzedać. Za jaką cenę powinnam go
sprzedać? Prosze o poradę bo używanych w ogóle nie ma np, na allegro i
zastanawiam się za ile? . Wielkie dzięki.
Obserwuj wątek
    • marcin.kaminski Re: Ile za używane Bugaboo Cameleon 24.08.07, 15:48
      IMHO wózek jest dość "niszowy" i grupa docelowa nabywców to raczej zamożniejsi
      rodzice. Ktoś kto myśli o takim wózku i stać go na niego - kupi raczej nowy.
      Obawiam się że może być cięzko sprzedać używany za w miarę sensowną cenę. Wg
      mnie maksymalna cena używanego to powinno być ok połowa ceny nowego. Wtedy ten
      wózek będzie cenowo w okolicach cen "normalnych" wózków nowych.
    • sylver80 Re: Ile za używane Bugaboo Cameleon 24.08.07, 17:06
      A ja uważam, że ten wózek jest tak rewelacyjny, że warto się skusić na niego
      osobie nawet mniej zamożnej, tylko właśnie używany. My kupiliśmy przed
      urodzeniem córeczki komplet Jane Carrera Pro prawie za 2500 zł, później chciałam
      bardzo Casualplay'a S4 - kupili go dziadkowie na Dzień Dziecka, a jak zaczęłam
      częściej bywać na tym forum i czytać opinie o wózkach, po prostu zachorowałam na
      bugaboo!!! Ale nawet nie wiedziałam, jak to powiedzieć mężowi, dwa całkiem
      niezłe (i nowe!) wózki w domu, Martynka nie miała jeszcze 5-ciu miesięcy, a ja
      kaprys na trzeci wózek, tym razem naprawdę z górnej półki. Miesiąc wierciłam
      mężowi dziurę w brzuchu, w końcu zgodził się (chyba dla świętego spokoju -
      wiedział, że go zamęczę :-) ) na kupno, ale używanego. Trochę marudziłam, że
      może zniszczony i takie tam, ale w końcu lepszy taki układ niż nic. Okazało się,
      że wózio jest w rewelacyjnym stanie, a od kiedy nim jeździmy, przestaliśmy
      używać poprzednich dwóch. I tak Jane został sprzedany, a Casuala oddaliśmy
      bratu. A co najlepsze, mąż się w wózku zakochał. Teraz mam cichą nadzieję, że
      przejeździmy nim zimę, bo mam super śpiworek do wózka (i w ogóle wszystkie
      możliwe akcesoria), a na wiosnę chciałabym go sprzedać i kupić.... Cameleona (bo
      teraz mamy Froga). Ukochany jeszcze nic o tym nie wie, ale co tam..........:-))))

Wiem, że nie odpowiedziałam na Twoje pytanie, ale chciałam zachęcić innych, by
      zastanowili się, czy chcą dobry nowy wózek, czy rewelacyjny, ale używany (chyba,
      że stać na nowy), tym bardziej, że bugaboo jest ciężko zniszczyć.

Gdyby jednak nie udało Ci się go sprzedać, daj znać na wiosnę, jestem chętna :-)

Pozdrawiam,
      Sylwia
      • patatajowa do sylver80 z innej beczki :) 25.08.07, 00:26
        zauważyłam że masz na wozku taka podręczną torebkę -organizer.Brakuje mi tego w
        mojej obecnej parasolce-przyzwyczaiłam sie do niej gdy jeżdziłam pp AT4.
        Widzialam takie na ebayu- czy jest to oryginalny produkt bugaboo czy
        uniwersalny?czy mogłabym prosić o wymiary tej torebki, jakie ma mocowania?jeżeli
        nie byłby to problem byłabym baaardzo wdzięczna za dodatkowe zdjęcia na maila,
        pozdrawiam
        • sylver80 Re: do sylver80 z innej beczki :) 25.08.07, 13:00
          cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=160130978989&ssPageName=STRK:MEWN:IT&ih=006
          To jest link z mojego zamówienia. Naprawdę świetna sprawa, odzwyczaiłam się już
          od noszenia torebek, od kiedy kupiłam ten cupholder. Nie jest to oryginalny
          produkt bugaboo, zapięcia są na rzepy (regulowane), więc będzie pasował chyba do
          każdego wózka. Sama torebka (tzn. 2 miejsca na butelkę i zasuwana kieszeń na
          portfel czy inne drobiazgi plus po zewnętrznej stronie już bez suwaka jedna
          kieszonka szersza i dwie mniejsze, np. na telefon, klucze) ma 35 cm, do tego
          dochodzą jeszcze dosc długie rzepy. Rozstaw rączki w moim wózku ma 41 cm, ale
          spokojnie ten organizer można zamontowac na dużo szerszym stelażu.
          Jeśli chodzi o sprzedawcę, to jak najbardziej ok, zaraz po wpłacie dostałam
          maila, że towar został wysłany tego samego dnia. Czekałam na przesyłkę niecałe 2
          tygodnie, co chyba nie jest szczególnie długim okresem zważając na odległosc (USA).

Fotki zaraz prześlę na maila.

Pozdrawiam,
          Sylwia
    • pinik Re: Ile za używane Bugaboo Cameleon 24.08.07, 23:40
      No ja tez bym tego bee chciala. Ale gdzie go kupic? narazie tylko
      chyba na aukcjach w Ameryce. Czy juz gdzies w Polsce moze jest?

Kolezanka go kupila i jest zachwycona. Jak pytalam czym,
      powiedziala: nie wygladem! Uczuciem, jak sie go prowadzi... No i
      teraz jestem ciekawa, jak sie go prowadzi :)
      • kasia2705 Re: Ile za używane Bugaboo Cameleon 25.08.07, 10:39
        Pinik, szkoda, ze ten jest czarny, ale wysla Ci do Polski :)
        cgi.ebay.com/Bugaboo-Bee-Pushchairs-Stroller-Black-New-in-package_W0QQitemZ300145013663QQihZ020QQcategoryZ66700QQrdZ1QQssPageNa
        meZWD2VQQcmdZViewItem
        • mygry23 Re: Ile za używane Bugaboo Cameleon- DZIęKI ZA ODP 25.08.07, 19:07
          BARZO dziękuję wszystkim za podpowiedzi-odpowiedzi:) Tak myślałam że pół ceny to
          będzie OK. Mam do tego jeszcze fotelik maxi cosi,adaptory ect. Jasne jeżeli nie
          sprzedam go koleżance zgłoszę sie do Was:) Wózek będzie użytkowany przez 10 mcy,
          bo we wrześniu- październiku mam mieć Bugaboo Bee. Zamawiam go w sklepie w Ww-ie
          (dosyłają na swój koszt:) Miło:) www.wozki-foteliki.pl . Apropos ceny nie
          wiem czy to drogo czy tanio, każdy kupuje to na co go stać:) Cieszę się że
          mogłam być tym "zamożniejszym" klientem!! :)
          • coronella Re: Ile za używane Bugaboo Cameleon- DZIęKI ZA OD 30.08.07, 11:17
            wcale nie prawda, że cena uzywanego powinna był połowa nowego!
            Ja miałam cameleona, i sprzedałam go na angielskim ebayu za bardzo dobrą cenę, duzo wyższa niz połowa nowego. Są wózki, które mało tracą na wartości, i używane nawet rok są duzo więcej warte, niz połowa ceny.
            Ja cameleona raz wystawiłam na allegro, na krótko, bo szybko sie sprzedał, ale nawet do dzisiaj dostaje listy z pytaniem, czy jeszcze mam go do sprzedania. Jest coraz więcej osób, które znają te wózki, i wiedza, ile sa warte. Tak więc próbuj, mysle, że sprzedasz go bez problemu.
            • lynnl Re: Ile za używane Bugaboo Cameleon- DZIęKI ZA OD 30.08.07, 20:39
              A mi się wizualnie nie podoba. Uważąm, ze jest przereklamowany i jego
              popularność jest wkestią mody. Bywam w USA mniej więcej raz w miesiącu i widzę
              go mnóstwo na ulicach. Nie odmawiam mu jakości wykonania czy fukncjonalności,
              ale mimo wszystko wydaje mi się, że to kwestia lansu. To samo mówi wielu ludzi z
              USA, z którymi rozmawiałam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka