Dodaj do ulubionych

LEKKI wózek@@@

11.02.08, 21:00
Szukam lekkiego (to najważniejsze), wózka wielofunkcyjnego!!! Podpowiedzcie
cos!!!!!
Obserwuj wątek
    • territta Re: LEKKI wózek@@@ 11.02.08, 21:15
      Jane Nomad.
      Ale zależy ile pieniędzy chcesz przeznaczyć.
      • a.z.1 Re: LEKKI wózek@@@ 11.02.08, 21:18
        Narazie kasa nieważna - zbieram pomysły
    • branja Re: LEKKI wózek@@@ 11.02.08, 21:30
      Witam,
      Miałam ten sam problem: lekki wózek = piankowe koła. Do wyboru masz Jane Nomad
      albo Carrera, Peg Perego Pliko, z polskich wózków chyba Deltim wprowadzil teraz
      wózek wielofunkcyjny składany jak spacerówka ale nie pamietam nazwy. Chicco tez
      nie są ciężkie, ale cięższe od PPP i Jane. Możesz też spróbować wersji ze
      spacerówka i fotelikiem (bez gondoli) tzw.Travel System b. popularny np. w USA,
      coś takiego albo sama skompletujesz, alo mozesz kupic taka wersję np.: Graco. Są
      też spacerówki z wkładami zamiast gondoli ale tu się nie orientuję - musisz sama
      poszukać.
      Życzę udanych zakupów :)
      pozdrawiam.
      • rubi88 Re: LEKKI wózek@@@ 11.02.08, 22:59
        MOże casualplay Downtown
        tu jest sama spacerówka:
        esklep.babyfant.pl/index.php?main_page=product_info&products_id=1363
        a można dokupić gondolkę, fotelik i wszystkow chodzi w systemie klik
        klak:)
        Wbrew pozorom dużo jest lekkich wielofunkcyjnych wózków:jane
        Nomad,pliko p3,concord,chicco enjoy,quinny buzz,emmaljunga cangaroo
        (solidna firma),bugaboo,stokke xplory,pliko switch.
        Wszytko zależy jakich priorytetów oczekujesz od wózka:)
        • a.z.1 Re: LEKKI wózek@@@ 12.02.08, 09:05
          Generalnie chodzi mi o to, że wózek muszę znosić (2 piętro), więc musi być lekki
          i niezbyt szeroki..
          • kajak75 Re: LEKKI wózek@@@ 12.02.08, 14:26
            1. Wozka nie trzeba wnosic i znosic. Pojazdem na duzych pompowanych kolach mozna
            zjezdzac i wciagac pod gore. Im wieksze kola tym latwiej. Moim zdaniem to
            wygodniejsze niz proby wnoszenia wozka ( zwlaszcza po cesarce)
            2. Z doswiadczen uzytkowniczek tego forum ( w tym z mojego) wynika, ze wczesniej
            czy pozniej szuka sie lekkiej spacerówki. Wozki wielofunkcyjne nie zawsze
            wystarczaja do konca okresu wozkowego. IMHO dla noworodka lepszy jest wozek na
            duzych kolach niz na malych (amortyzacja)
            3.Lepiej jest kupic solidna np. uzywana gondole, a pieniadze wydac na dobra
            spacerówke
          • rubi88 Re: LEKKI wózek@@@ 12.02.08, 19:37
            a.z.1 to ja na twoim miejscu w 100000% wybrałabym Emmaljunge
            Cangaroo, dlaczego??Bo waży tylko 9 kg, ma przednie koło skrętne i
            na dodatek duże koła:)Więc mozesz i wciągać ją na to 2 piętro albo
            wnosić!!!A waży mniej niż Chicco ct01 a co ważne duże koła zapewnią
            lepszą amortyzacje niż małe kółeczka parasolki.Moim zdaniem to byłby
            u Ciebie chyba najlepszy wózek, a naepwno posłuży Ci długo, a i
            sprzedaż też za dobrą cenę potem bo emmaljungi cieszą się uznaniem:)
            • berciunia1 Re: LEKKI wózek@@@ 12.02.08, 19:44
              cangaro waży 9,8 tyle samo co ct 01 a więcej o 2,3 kg od enjoya
              ma oparcie regulowane na okropny pasek i nie ma regulowanego podnóżka- nie wiem
              czy to fajnywozio- to tego 3 koła:(
              • rubi88 Re: LEKKI wózek@@@ 12.02.08, 20:21
                Ja lubie 3 kołowce o ile to przednie koło jest skrętne.Poza tym ja
                bym wolała emmeljunge wózek lekki na naprawde dużych kołach i jazda
                tym wózkiem bedzie wygodniejsza dla dziecka i dla mamy.Wg. gondole w
                wózkach spacerówkach to mimo wszystko nie wypał.Trzęsie nie
                miłosiernie szczególnie na naszych dziurawyych chodnikach.Ja miałam
                wózek bez podnóżka i przeżyłam, zresztą wiele wózków ma taki
                podnóżek jakby go wogóle nie miały:/Ja mimo wszystko wybrałabym
                emmaljunge, miałam chicco wiec wiem i znam wady tychn wóżków,a ile
                razy widze emmaljunge na ulicy to one płyną i wogóle nie zgrzypią, a
                niestety w chicco to sie zdarza:(
            • a.z.1 Re: LEKKI wózek@@@ 13.02.08, 16:09
              podbijam:))))))))))))))))))))))))))
    • a.z.1 Re: LEKKI wózek@@@ 12.02.08, 14:13
      A co myślicie o chicco??? Czy się nadają, są w miarę lekkie??????????
      • berciunia1 Re: LEKKI wózek@@@ 12.02.08, 17:44
        polecam enjoy lub ct 01- wjedziesz nimi i zjedziesz po schodach - wiem bo am ct
        01 i koła spokojnie wjeżdżają p standardowych schodach na klatce. enjoy ma takie
        same więc bedzie ok.
        lekki, wygodny, wbrew pozorom dość dobrze amortyzowany(2 sopniowa amortyzacja)
        bezpieczny fotelik - generalnie ja wybrała bym jako 3 funkcyjny wózek Enjoy
        evolution model 2008! - wszystko zakłada się bezpośrednio na stelaż(nie na
        spacerówkę jak w poprzednich wersjach) cena przystępna bo na allegro nowy
        1250zł. spokojnie starczy do końca okresu wózkowego bo sama spacerówka jest
        leciutka - tylko 7,5 kg.
        Wózio bardzo zwrotny, dość dobrze radzi sobie w terenie, koła wcale nie sa takie
        małe jak się wydaje- szczególnie jak mieszkasz w mieście sprawdzi Ci się na bank
        w 100%
        ja dla drugiej dzidzi kupię kolor fuego:))))
        • joasia83m berciunia 13.02.08, 12:26
          ja rowniez sklaniam sie coraz bardziej do kupna spacerowki chicco enjoy dla
          mojego 7mio miesieczniaka. tylko jednego nie wiem, czy ma on regolowany
          podnozek?? i czy to jest rzeczywiscie takie istotne w uzytkowaniu? nie mam
          pojecia- to moje pierwsze dziecko, a szybciutko musze kupic spacerowke, bo w
          gondoli juz nie chce lezec...
          • koma.edziecko Re: berciunia 13.02.08, 13:31
            Enjoy ma regulowany podnóżek, to wózek bardzo dobry dla 7mio
            miesięczniaka, regulacja jest ważna bo jak dziecko zaśnie to by mu
            nogi wisiały.
            • joasia83m :-* 13.02.08, 14:15
              dziekuje!! bez forum to ani rusz!! juz nie raz sie o tym przekonalam;)
              • roksanaa22 Re: :-* 13.02.08, 16:13
                Dziewczyny chyba zapomniały o Bugaboo:)
                • rubi88 Re: :-* 13.02.08, 19:18
                  Roksana w wózkach które wymieniłam w pierwszym moim poście było
                  bugaboo:))ale jakoś rozmowa nie zeszła na jego temat:P
            • berciunia1 Re: berciunia 13.02.08, 20:19
              popieram koma.edziecko:) woek bez podnóżka to niewypał- a najbardziej byłam
              zadowolona z podnóżka w ct 04- chyba najdłuższy w tej klasie spacerówek- jak
              dziecko śpi musi miec nogi do góry inaczej to bardzo nienaturalna pozycja-
              spróbuj zasnąć na łóżku i daj nogi na dół to się przekonasz:) masakra!!!!
              • joasia83m Re: berciunia 13.02.08, 22:06
                powiedz mi jeszcze plizz czy budka w ktoryms z chicco jest bardziej zaslaniajaca
                dziecko? (nie wiem czy jasno sie wyrazilam). wydaje mi sie ze one wszystkie maja
                malutkie daszki, a dzieca nie da sie szybko zaslonic od slonca czy wiatru?
                • berciunia1 Re: berciunia 14.02.08, 17:18
                  w moim ct 01 można naciągnąć budkę bardzo do przodu- tak że można zasłonić całe
                  dziecko. w ct 04 tez tak sie dało a do tego dziecko może w nim oglądać świat
                  przez okienko w budzie:) wiele razy podczas wiatrów używalam tej opcji w ct 04
                  i używam w ct 01. Podejrzewam że enjoy tez ma to samo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka