Dodaj do ulubionych

buggster a Quest?

19.03.08, 10:05
Co lepsze?
Obserwuj wątek
    • aurinko Re: buggster a Quest? 19.03.08, 10:25
      To zależy czego od wózka oczekujesz, jakie są Twoje potrzeby.
      Dla mnie buggster :-)
      • sonka3 Re: buggster a Quest? 19.03.08, 11:04
        wczoraj dopiero zaczęłam patrzeć na buggstera przychylnym okiem i
        się zastanawiam jakie są różnice oprócz wyglądu?. Jak nim się
        jeździ, ponieważ Qest z tą 0 amortyzacją to troszkę przeraża.
        • aurinko Re: buggster a Quest? 19.03.08, 11:26
          Tu masz porównanie złożonych wózków
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22462&w=76840870
          a tutaj sporo opinii o Buggsterze
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22462&w=75450378&a=75614103
          W zasadzie na forum nie trafiłam na złą opinię o tym wózku, co do Questa to nie
          wiem, zbytnio Maclarenami się nie interesuję bo mi się nie podobają, poza tym
          moja Mała jakoś więcej miejsca miała w Buggsterze niż w Maclarenie, więc
          tymbardziej nie mam co na siłę wciskać jej w Questa.
        • aurinko Re: buggster a Quest? 19.03.08, 11:27
          Aha, co do prowadzenia Buggstera, to zarówno z obciążeniem 10kg jak i 15kg wózek
          po prostu płynął a nie jechał, nawet prowadzony jedną ręką, jest wyjątkowo
          zwrotny i nie trzeba żadnego wysiłku żeby go prowadzić.
          • coronella amortyzacje 19.03.08, 11:54
            nie rozumiem, dlaczego najwiekszy problem w wyborze parasolki to zerowa amortyzacja. A czego sie spodziewacie po takich wózkach?? To sa przewozówki dla starszych dzieci, i żadna z parasolek nie ma amortyzacji. A nawet jak ma, to jest ona i tak niewyczuwalna.
            Małe koła, niska waga, uboga konstrukcja- przeciez to już wskazuje, że nie będzie to wózek amortyzowany, bedzie trząsł na nierównościach. Takim wózkiem trzeba nauczyc sie jezdzic.

I jeszcze jedno- równie wazna, jesli nie wazniejsza od tej zerowej amortyzacji, jest konstrukcja wózka. Maclareny maja idealnie rozłożony środek cięzkości. I pomimo, że nie mają amortyzacji, jedzie sie nimi duzo lepiej, niż niejednym masywniejszym wózkiem z amortyzacją.

A buggster i quest to sa troche inne wózki, każdy ma jakąś wadę i zaletę. Miałam questa, mam buggstera, i na razie buggster bardziej mi sie podoba.Chociaż nie twierdze, że płynie, czy jezdzi mi sie nim jakos duzo lepiej. Gorzej sie podbija niż quest, ma bardziej niewygodne do trzymania raczki. Mi na raczkach zaczęła sie kleic guma i strasznie mnie to wkurza. Nie ma podnóżka, i synowi nogi spadają.
            questa prowadziło mi sie wygodniej, ale buggster ma szersze siedzisko, i bardzo ważna rzecz- nie przewraca się gdy na raczkach powiesze zakupy, a dziecko wstanie z wózka.
            • koma.edziecko Re: amortyzacje 19.03.08, 12:09
              Coronella popieram Cię na całej linii ;-)
              Do tego jeszcze dodam że czesto ludzie dziwią się na małe kółka, że
              przerażaja ich jazda na mniejszych kółkach szukają żeby wózek miał
              chociaż kilka cm większe bo napewno będzie lepszy a to nieprawda,
              wbrew pozorom często wózkiem na małych kołąch jak ma dobrą
              konstrukcję i wyważenie stelaża jeździ się lepiej niż niejednym na
              większych.
              • coronella Re: amortyzacje 19.03.08, 12:16

> wbrew pozorom często wózkiem na małych kołąch jak ma dobrą
                > konstrukcję i wyważenie stelaża jeździ się lepiej niż niejednym na
                > większych.
                >

koma, oj tak!!! ja pamietam kiedyś, jeszcze zanim urodził sie syn, była plucha chlapa, śnieg, miałam P3, volo i cos jeszcze na duzych kołach, już nie pamiętam. Wzięlam volo, i brnęłam przez ten śnieg jak czołgiem!! Wszyscy sie za mna ogladali, a szczególnie mamy ledwo pchające swoje kolosy. Mówi sie, że im wieksze koła tym lepsze, a to wcale nie prawda.
            • agus-ka Re: amortyzacje 19.03.08, 12:12
              Ja nie miałam questa, ale miałam przyjemnosć nim chwilę jechac.
              Wózek fajny, bo lekki, dobrze się podbija, ale buggster ma większe
              siedzisko, a podnóżek teraz jest już w zestawie.
              Dużym atutem jest koszt, który miesci spokojnie torbę taką jak
              zwykle można kupić do wozka + zostaje miejsce na drobniejsze rzeczy.
              No i z tym wywazeniem to faktycznie racja. Ostatnio robiłam zakupy i
              naprawdę sporo rzeczy zawiesiłam na raczkach. Wózek nie przewracał
              sie.
              Guma do rak mi się nie klei. Moim zdaniem to bardzo fajny wózek i
              dziękuję pinik i xixx, ze mnie do niego przekonały:)))
              • coronella Re: amortyzacje 19.03.08, 12:29
                moj buggster nie jest już nowy, guma popsuła się tak, jak psuje sie w bebe confort. Moze te nowe modele mają ja lepszej jakości, oby.
                • aurinko Re: amortyzacje 19.03.08, 12:49
                  coronella napisała:

> moj buggster nie jest już nowy, guma popsuła się tak, jak psuje sie w bebe conf
                  > ort. Moze te nowe modele mają ja lepszej jakości, oby.
                  >
                  >

Coronello, tak z ciekawości - co się działo z gumą w Bebe Confort? Ja właśnie
                  sprzedałam Bebe Confort, którym jeździłam 8 miesięcy, a ogólnie wózek był po
                  innym dziecku, w sumie trzyletni, chociaż nie było tego po nim widać i z gumą
                  nic się nie działo, fakt, że kilka razy musiałam umyć rączkę ale jest w idealnym
                  stanie.
                  • coronella Re: amortyzacje 19.03.08, 12:57
                    to samo sie działo, co w moim buggsterze, kleiła się guma.
                    Na allegro jest duzo stelazy z powycinanymi gumami, np tu:

www.allegro.pl/item327324279_bebe_confort_twin_club_granatowy_super_sprawa_.html
                    jesli z twoim sie nic nie dzialo, to powinnas sie tylko cieszyc,
                    • aurinko Re: amortyzacje 19.03.08, 13:01
                      coronella napisała:

> to samo sie działo, co w moim buggsterze, kleiła się guma.
                      > Na allegro jest duzo stelazy z powycinanymi gumami, np tu:
                      >
                      > www.allegro.pl/item327324279_bebe_confort_twin_club_granatowy_super_sprawa_.html
                      > jesli z twoim sie nic nie dzialo, to powinnas sie tylko cieszyc,
                      >

Dzięki za info, jestem zaskoczona tymi gumami, bo znam nie tylko mój wózek w
                      którym z gumowymi elementami na rączce nic się nie działo. Może jakaś felerna
                      seria stelaży wyszła...Albo zależy od tego czy się gumę czyści i czym... sama
                      nie wiem, ale mam nadzieję, że skoro w Bebe Confort było ok to i w Buggsterze
                      będzie dobrze ;-)
                      • pinik Re: amortyzacje 19.03.08, 21:20
                        Popieram poprzedniczki (mam od lat i buggstera i questa). POdbijanie
                        w quewscie lepsze, ale to przewracanie sie jest okropne!

Resorow zwykly buggster tez nie ma, tylko wersja S. Ale sa one
                        znikome.

KOszyk za to duzo lepszy w buggsterze. Nozki w buggsterze sa na
                        dole, ale mojemu synkowi i tak wygodnie w nim spac (dzis pobil chyba
                        rekord spania w dzien: ponad dwie godziny i to wlansie w buggsterze).

Buggster ma tez super wkladke antypotowa.
      • sonka3 Re: buggster a Quest? 20.03.08, 07:56
        Dzięki, dziewczyny trochę rozjaśniłyście mi sprawę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka