Dodaj do ulubionych

Inglesina espresso - resory

08.07.08, 20:49
Zauważyłam ze przecenili tegoroczne inglesiny espresso na 350 zł +/- i tak
zaczełam się łamać. Z jednej str wiem podnóżka to nie ma, siedzisko
mikroskopijne. Z drugiej str uznana marka, nawet fajne kolorki, lekka waga,
mały po złożeniu i ta cena :).
Mam pytanie do posiadaczek jak z amortyzacją w tym modelu? a i jeszcze cos mam
178 cm raczka nie bedzie za nisko?
Obserwuj wątek
    • ka_ag Re: Inglesina espresso - resory 09.07.08, 10:11
      oglądałam espresso w sklepie - wózeczek jest śliczny, niestety maleńki. Nie mogę
      zdać Ci relacji z użytkowania, bo zamiast planowanego espresso kupiłam tripa,
      właśnie ze względu na wielkość i brak podnóżka. Jednak resorowanie zwraca uwagę
      już przy pierwszym kontakcie z tym wózeczkiem. To się rzeczywiście czuje.
      Najlepiej, jakbyś gdzieś "pomacała" ten wózeczek.
      • mgnienieoka Re: Inglesina espresso - resory 09.07.08, 15:26
        Mam espreso jako drugi wózek który trzymam w bagażniku..Jest rzeczywiście mały i
        wąski ale mnie to nie przeszkadza bo lato, synek ma 9 mieś a chodziło mi o lekką
        i funkcjonalną małą spaceróweczkę. Jestem zaskoczona amortyzacją a raczej
        określiłabym to miękkością wózka- dokładnie tylnej osi. Czuje się to nawet lekko
        spręzynując za rączkę. Co prawda nie jest tak jak przy duzych pompowanych czy
        paskach. Kółka są bowiem małe i piankowe ale jak na tego typu wózek naprawdę
        świetnie. Brakuje mi tylko podnoszonego podnóżka.
        • kropeczka9999 Re: Inglesina espresso - resory 09.07.08, 17:39
          Witam!
          mgnienieoka piszesz ze masz ten wózek to ja mam pare pytan do Ciebie:
          czy oparcie w Twoim wózku można ustawić do pionu?? czy rozkłada sie na płasko??
          Dzisiaj przyszedł do mnie ten wózeczek i jestem rozczarowana :( oparcia nie
          mozna dac do pionu przez co maly zsuwa sie no i podpórka na nóżki jest strasznie
          nisko :( a tak poza tym to same plusy : leciutko sie prowadzi, fajna miękkośc
          wózka, super się składa, fajnie odpinan barierka, budka tez moze być ...
          • mgnienieoka Re: Inglesina espresso - resory 11.07.08, 14:37
            sorki kropeczka,ze dopiero teraz....oparcie nie jest do pionu w tym wózku ani na
            płasko..ale prawie
      • mgnienieoka Re: Inglesina espresso - resory 09.07.08, 15:30
        a i zapomniałam napisać,że fajna jest w espresso budka- można z niej robić
        daszek albo zaciagnąc do przodu od słońca..no i między sklepowymi pólkami w
        wąskich alejkach sprawdza się super
    • kropeczka9999 Re: Inglesina espresso - resory 09.07.08, 17:43
      ja mam 174 cm a mąż 195 cm i jest spoko rączka jest regulowana :)
      A siedzonko jest oki mój mały ma 1,5 roczku wazy 12 kg ma ok 90 cm i siedzonko
      jest naprawde spoko i doda że ma świetne pasy i okrysie na nóżki.
      • anusia_kra Re: Inglesina espresso - resory 09.07.08, 21:53
        Dzięki za odpowiedzi.

Po tym wszystkim nadal się waham, bo potrzebuje ten wózek dla 7-miesięczniaka
        nieco gabarytowego - 11 kg wagi :). W sumie to chyba poszukam w sklepach i
        wsadze go do niego, bo raz czy nie za wąski a dwa młody lubi jeździć na prostych
        móżkach jeszcze. Z tego co piszecie to chyba bardziej o wykorzystaniu dolnego
        podnózka tego gumowego a to w moim przypadku tak najwyżej za rok.
        • pstrabiedronka Re: Inglesina espresso - resory 09.07.08, 22:01

ja mam do tego wózka sentyment bo BARDZO mi sie spodobała jego lekkość,
          zwrotność i zgrabność.
          Ale potrzebowałam wtedy wózka dla 8-miesięcznej córki i nie zdecydowaliśmy się
          na niego tylko z powodu braku podnóżka właśnie...
          Teresce - mimo, ze zawsze była jak na swój wiek wysoka - wisiały wtedy nóżki...

Ale wciąż o nim mażę :)
          • anusia_kra Re: Inglesina espresso - resory 09.07.08, 22:03
            Dokładnie tak myśle, że w moim przypadku będzie narazie niewypałem. A potem 2
            latek mi się pewno nie zmieści :(. Uff a wystarczyłoby nieco podnóżek przedłużyć
            nawet metodą jak w Macach, zawsze awaryjnie byłoby cos.
            • pstrabiedronka Re: Inglesina espresso - resory 09.07.08, 22:06

albo mogliby ten gumowy (czy plastikowy - nie wiem) zrobic jakoś regulowany,
              żeby mniejsze dzieci tez mogłyoprzec sobie tam nóżki. Jakby miał np. kilka
              poziomów mocowania to juz byłoby coś...
              no szkoda
              • kropeczka9999 Re: Inglesina espresso - resory 10.07.08, 11:34
                A myśmy wpadłam na świetny pomysł i tą plastikową podstawkę po nóżki przekręcimy
                nieco wyżej tzn. mąż nawierci dziurki i bedzie po kłopocie w końcu chodzi o
                wygodę dziecka :)
                Wczoraj byliśmy na 1-wszym spacerku iii jestem bardzo ale to bardzo zadowolona.
                Wózeczek świetnie się prowadzi, lekutko podbija, a po asfalcie to płynie, po
                kamykach nawet tak bardzo nim nie telepie, koła jak narazie cichutkie nic się
                nie tłuką, mały też był zadowolony :)
    • kropeczka9999 Re: Inglesina espresso - resory 10.07.08, 11:42
      anusia_kra masz naprawdę dużo dziecko, jestem w szoku :) Mój maluch po rodzicach
      waga piórkowa a wzrost koszykarza :)
      • anusia_kra Re: Inglesina espresso - resory 10.07.08, 20:22
        Dokładnie wyższe poziomy siatki centylowej. I to chyba dlatego że minimum 2 razy
        dziennie musze go z reguły sama taskać na 2 piętro :)).
    • lilianna33 Re: Inglesina espresso - resory 11.07.08, 23:13
      miałam espresso i też mam sentyment do tego wózka jak i do firmy
      teraz mała jeżdzi tripem,espresso jest mięciutka zwrotna i świetnie
      się prowadzi.owszem ma wady brak podnóżka czy rozkładania na płasko
      ale ma swój urok na krótsze wypady.po espresso może być trip chociaż
      da się odczuć brak amortyzacji jest twardsza ale też zwrotna lekka i
      wygodna.oba wózki są świetne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka