Dodaj do ulubionych

pytanie do jokka!!! (baby jogger)

13.02.09, 21:32
kupowałaś baby jogger city elite od sprzedawcy ze stanów- czy wózek miał
jakies dodatki (pałąk, folia p. deszczowa itp. cokolwiek)? czy zupełnie goły?
udało mi sie z nim skontaktować i nie wiem, czy ewentualnie mogę mieć coś z
dodatków do wózeczka w cenie. i jak ogólnie wózek- wykonanie, stan po tak
długiej podróży? jak bys mogła w kilku słowach, bardzo Cie proszę!
Obserwuj wątek
    • jokka Re: pytanie do jokka!!! (baby jogger) 13.02.09, 21:52
      kupowałam baby jogger od sprzedawcy z allegro, który wysyła produkty ze stanów
      z wózka nadal jestem zadowolona:) spisuje się świetnie równiez trudniejszym
      terenie:)
      wózek był " goły" tzn bez dodatków, mam folie po poprzednim wózku i jest oki,
      ciągle zastanawiam się czy nie kupić jakiegoś pałąka, ale jeśli już to na lato.
      wózek dotarł do mnie w kartonie, trzeba go było sobie złozyć samemu ( nie jest
      to trudne) w stanie bardzo dobrym, jedyna wada o której już pisałam, to
      "pachniał" gumą, ale wyprałam siedzonko i jest oki, ten zapach chyba nie jest
      zależny z długością podróży.
      Myśle ze możesz ponegocjować ze sprzedawcą za ile wyśle Ci wózek wraz z
      interesującymi Cie akcesoriami
      • evika28 Re: pytanie do jokka!!! (baby jogger) 13.02.09, 22:15
        super dziękuję za szybką odpowiedź! tak mi sie podoba ten wózek, że...
        chciałabym miec go juz:) cieszę się, że sie sprawdza i mam nadzieje ze mój 20
        miesieczny synek spokojnie sie zmieści! a jak z przewożeniem go w samochodzie,
        jak wymiary wózka po złożeniu, możesz mi co nieco powiedzieć? i już nie będe Cię
        meczyć, bardzo mi pomogłaś! dziękuję, dziękuję!!!!:)
        • jokka Re: pytanie do jokka!!! (baby jogger) 13.02.09, 22:25
          nie ma sprawy:) chetnie odpowiem jak bedę wiedziała:))
          hmm, jesli chodzi o jazde samochodem to właśnie nie wiem, bo wózeka jeszcze nie
          woziłam, ale nie sądze żeby był z tym jakiś problem, wózek składa się w dosyc
          zwartą kostkę
          tu masz fotki porównawcze z maclarenem spitfire
          fotoforum.gazeta.pl/3,0,1634119,2,5.html
          fotoforum.gazeta.pl/3,0,1634120,2,6.html
          kółka zdejmują sie łatwo, tylne na guzik ( po jego naciśnięciu odczepia się
          kółko) przednie jest na śrubę ( taki jakby wkręt, nie wiem jak to wytłumaczyć)
          nie wiem jak duży jest Twój synek, ale mój roczniak - waga ok 12 kg, rozmiar
          ubranek ok 86 - mieści się super:)) i jeszcze ma zapas, nawet moja 4,5 latka
          spokojnie się mieści w tym wózku:))
          nie wiem jaką cene podał Ci sprzedawca, ale zobacz jeszcze w tym polecanym przez
          dziewczyny tutaj sklepie, napewno przesyłka będzie szybsza:)
          www.pramworld.co.uk/product/4814/Baby_Jogger_City_Elite_Stroller_Black
          • evika28 Re: pytanie do jokka!!! (baby jogger) 13.02.09, 22:41
            dzieki za zdjecia, znalazlam wymiary na stronie baby jogger, juz przeliczyłam,
            jutro pomierze sobie:)
            niestety w tym sklepie wychodzi drożej, a sprzedawca dal cene ok 1200 plus
            koszty wysyłki...
          • emka1981 Re: pytanie do jokka!!! (baby jogger) 25.03.09, 22:49
            > nie wiem jaką cene podał Ci sprzedawca, ale zobacz jeszcze w tym polecanym prze
            > z
            > dziewczyny tutaj sklepie, napewno przesyłka będzie szybsza:)
            > www.pramworld.co.uk/product/4814/Baby_Jogger_City_Elite_Stroller_Black

Zamawiałyście może z tego sklepu do Polski? Jakie są koszty przesyłki (na stronie wspominają tylko o wysyłce do Western Europe :/ )?
            • vegutka Re: pytanie do jokka!!! (baby jogger) 26.03.09, 12:54
              Ja pisałam do nich kiedyś, bo też chciałam kupic wózek, ale mi odpisali, ze do
              Polski nie wysyłają. W końcu zamówiłam w two left feet i czekam na wysyłkę...
              • emka1981 Re: pytanie do jokka!!! (baby jogger) 26.03.09, 15:38
                Dzięki vegutka!
                Strona two left feet od rana nie działa (?), szukam dalej - chcę kupić tego baby
                joggera, ale taniej niż w Niemczech i szybciej niż w USA :/
                • ensata Re: pytanie do jokka!!! (baby jogger) 26.03.09, 18:23
                  Ja bede miała chyba swoj do sprzedania. Mam nadzieje ze bedzie w przyszłym
                  tygodniu. Pisałam juz ze zatrzymali mi do oclenia;-((Nie wiem, czy cena bedzie
                  cie interesowała, po kosztach to było by 1650zl. W Trójmiescie do odebrania na
                  miejscu.
                  • emka1981 Re: pytanie do jokka!!! (baby jogger) 26.03.09, 21:56
                    ensata, może byłabym zainteresowana (choć z tym odbiorem to byłby problem).
                    Czemu sprzedajesz? Nie spełnił oczekiwań czy przez ten dodatkowy koszt?
                    Wózek zamawiałaś pewnie bez pałąka i folii?
                    • ensata Re: pytanie do jokka!!! (baby jogger) 27.03.09, 09:15
                      emka1981 napisała:

> ensata, może byłabym zainteresowana (choć z tym odbiorem to byłby problem).
                      > Czemu sprzedajesz? Nie spełnił oczekiwań czy przez ten dodatkowy koszt?
                      > Wózek zamawiałaś pewnie bez pałąka i folii?

ja bede jezdziła tylko po leśnych drogach i tak mysle, ze bardziej sprawdzi sie
                      4 kołowy.Nie ukrywam ze dodatkowy koszt tez mnie wkurzył;-)i szarpanina z uc.
                      Pisze moze, bo uc jeszcze mi go nie oddał:-( licze ze w przyszłym tygodniu
                      sprawa sie zamknie. Zamawiałam pałak i folie, ale juz obiecałam komus
                      • emka1981 Re: pytanie do jokka!!! (baby jogger) 27.03.09, 16:23
                        ensata, ja jestem na 99% zdecydowana - jeśli będziesz chciała sprzedać, to pisz.
                        Pałąk i folię sobie z UK ściągnę. Aktualne ceny z USA są nawet wyższe niż
                        pisałaś. Kolor o ile kojarzę, czerwony?

• ensata Re: pytanie do jokka!!! (baby jogger) 27.03.09, 18:11
                          emka1981 napisała:

> ensata, ja jestem na 99% zdecydowana - jeśli będziesz chciała sprzedać, to pisz
                          > .
                          > Pałąk i folię sobie z UK ściągnę. Aktualne ceny z USA są nawet wyższe niż
                          > pisałaś. Kolor o ile kojarzę, czerwony

tak ceny sa wyzsze, bo teraz dolar skoczył;-)ale kolor mam czarny, bo do
                          czerwonego rózowe rzeczy nie pasuja;-))Ja do konca nie byłam zdecydowana, ale
                          czarny wygral.Czarny był o 100 zł tez droższy. Dam Ci znac, jak tylko ten
                          pieprz.....Urzad Celny łaskawie mi odda ten wózek, już 3 tyg go przetrzymuja, a
                          ja tylko papiery dosyłam;-(Z wysyłka nie powinno byc problemu, kurier pewnie z
                          20 zl kosztuje???
                          • emka1981 Re: pytanie do jokka!!! (baby jogger) 27.03.09, 21:28
                            Czarny - super, bo taki też chciałam :)
                            Rezerwuję w takim razie i czekam na info.
                            Te przejścia w urzędzie to rzeczywiście koszmar, współczuję.
                            • ensata Re: pytanie do jokka!!! (baby jogger) 27.03.09, 22:26
                              emka1981 napisała:

> Czarny - super, bo taki też chciałam :)
                              > Rezerwuję w takim razie i czekam na info.
                              > Te przejścia w urzędzie to rzeczywiście koszmar, współczuję.

Oki,w takim razie dam Ci znać na poczatku tygodnia, kiedy wózek będzie u mnie.
                              Zadzwonie do agnecji w poniedziałek.
                              Koszmar, koszmar, mam nauczke, nigdy wiecej nie kupowac rzeczy ze Stanów;-(
                              • jokka Re: pytanie do jokka!!! (baby jogger) 29.03.09, 23:30
                                ojej, dopiero przeczytałam
                                no to miałaś pecha, współczuje :(
                                ale moze daj szanse joggerowi jednak :)
                                • ensata Re: pytanie do jokka!!! (baby jogger) 30.03.09, 11:58
                                  jokka napisała:

> ojej, dopiero przeczytałam
                                  > no to miałaś pecha, współczuje :(
                                  > ale moze daj szanse joggerowi jednak :)

no, pecha jak cholera i nauczke na przyszlośc. SPrawa z UC ciągnęła sie 4
                                  tyg;-(((A jak po lesie Ci sie nim jezdzi?póbowąłas?a błoto?
                                  • jokka Re: pytanie do jokka!!! (baby jogger) 30.03.09, 13:51
                                    ja sobie bardzo chwalę jazdę tym wózkiem, próbowałam juz i w lesie, błoto
                                    rózniez nie straszne
                                    spokojnie zjezdzam ze schodów lub po górce obok schodów ;)
                                    wozisłam wózek rózwnież samochodem w vw polo zajmuje trochę więcej niż pół
                                    bagażnika, mieści się bez problemu, nie trzeba zdejmować kółek, jedyna wada to
                                    to ze pojawiły sie ryski na foli w budce (te okienka), boję się że może zacząć
                                    to pękać
                                    Wóżek prowadzi się maga lekko, oparcie mogło by być bardziej pionowe w wersji
                                    siedzącej, + bardzo zaczyna mi brakować pałaka, chyba dokupie,
                                    gdzie tanio nie z usa można zakupić???
                        • ensata Re:Emka 30.03.09, 11:59
                          Rozmawiałam własnie z babka z UC wózek zostanie wysłany w czwartek, czyli u mnie
                          jest w piatek. Wiadomosc juz pewna;-)
                          • emka1981 Re:Emka 01.04.09, 12:14
                            Ensata, pisz na pocztę gazetową jak dojdzie - dogadamy się co do szczegółów.
                            • ensata Re:Emka 01.04.09, 14:15
                              Oki, jak juz pisałam. Z UC wysyłaja w czwartki, do soboty na byc. Dam znac na maila
                              • jokka Re: 02.04.09, 17:06
                                znalazłam taką stronę
                                może kogoś zainteresuje
                                www.babyjogger.co.uk/
                                zamierzam tam zamówić tackę do mojego wózka, z przesyłką do Polski ma być 25 funtów
                                chyba ok cena, jak kojarzycie jakiś sklep gdzie jest taniej będę wdzięczna za info
                                • emka1981 Re: do Jokka 05.04.09, 20:49
                                  Jokka, ja potrzebuję folię i pałąk (albo tackę - nie wiem co lepiej?) i też
                                  szukam sklepu. Z tego co piszesz wynika, że za przesyłkę tylko 5 funtów? To
                                  chyba bardzo dobra opcja.
                                  A jak z płatnością - akceptują karty kredytowe zarejestrowane w Polsce?

• ensata Re: do Jokka 05.04.09, 22:06
                                    emka1981 napisała:

> Jokka, ja potrzebuję folię i pałąk (albo tackę - nie wiem co lepiej?) i też
                                    > szukam sklepu. Z tego co piszesz wynika, że za przesyłkę tylko 5 funtów? To
                                    > chyba bardzo dobra opcja.
                                    > A jak z płatnością - akceptują karty kredytowe zarejestrowane w Polsce?

Tacka jest tansza, a przynajmniej była i bardziej przydatna. Pałak pełni tylko
                                    role ogranicznika a tacka ma miejsce na butle i drobiazgi;-)to moje przemyslenia
                                    za czasów jak zgłebiałam temat;-)
                                  • jokka Re: do Jokka 05.04.09, 22:50
                                    płaci się paypalem
                                    wybierasz kraj do jakiego ma być przesyłka - przy wyborze Polski - i tacki -
                                    wyświetla się kwota 5 funtów za przesyłkę

mi jest tylko ta tacka do szczęscia potrzebna ;) folie mam po starym wózku i
                                    szkoda mi kasy na taką idealnie pasującą do joggera, bo i tak bardzo rzadko jej
                                    używamy
                                    i jeszcze jedno
                                    ten wózek uwielbiam, szczerze im dłużej nim jeżdże ( a dokładnie mój synek) tym
                                    bardziej go lubie, nawet udało mi się dojść jak zrobić by oparcie ustawiało się
                                    bardziej pionowo :) i wózek sam płynie:) budka rewelacja:) i te minimalistyczne
                                    (jak na taki duży wózek) wymiary po złożeniu!
                                    • emka1981 Re: do Jokka 07.04.09, 23:29
                                      Dotarł do mnie wózek od ensaty - na razie jestem zachwycona, mąż także, a on
                                      bardzo w kwestiach wózkowych wybredny (w sumie to trochę jak kupno samochodu ;-) ).
                                      Do testów w terenie i z pasażerem pewnie jeszcze trochę poczeka.

Zamówiłam też folię i tackę w brytyjskim sklepie baby joggera - łączne koszty
                                      przesyłki 8 funtów, czekam.

Budka rzeczywiście niesamowicie praktyczna - ogromna, składa się i rozkłada
                                      leciutko i te magnesiki w "klapkach" strasznie mi się spodobały. Dużo fajniejsza
                                      niż MB Urban Jungle.

Gdyby nie to forum, nawet bym nie wiedziała, że takie fajne wózki jeżdżą po
                                      świecie... dzięki!

• ensata Re: do Jokka 08.04.09, 12:09
                                        emka1981 napisała:

> Dotarł do mnie wózek od ensaty - na razie jestem zachwycona, mąż także, a on
                                        > bardzo w kwestiach wózkowych wybredny (w sumie to trochę jak kupno samochodu ;-
                                        > ) ).
                                        > Do testów w terenie i z pasażerem pewnie jeszcze trochę poczeka.
                                        >
                                        > Zamówiłam też folię i tackę w brytyjskim sklepie baby joggera - łączne koszty
                                        > przesyłki 8 funtów, czekam.

Super, ze jestes zadowolona;-)a kiedy wyprobujesz go w terenie?
                                        • jokka Re: do Jokka 09.04.09, 18:13
                                          dla zainteresowanych
                                          juz dostępny w Polsce
                                          www.happybaby.pl/?p=productsMore&iProduct=525&sName=Baby-Jogger-City-Elite
                                          • ensata Re: do Jokka 09.04.09, 18:47
                                            jokka napisała:

> dla zainteresowanych
                                            > juz dostępny w Polsce
                                            > www.happybaby.pl/?p=productsMore&iProduct=525&sName=Baby-Jogger-City-Elite

qrde, cena niezła:-(a dodatki tez maja
                                            • jokka Re: do Jokka 09.04.09, 18:57
                                              nie wiem, napisałam do nich czy mają akcesoria, ale nikt do tej pory mi nie
                                              odpowiedział :/
                                              • ensata Re: do Jokka 10.04.09, 19:09
                                                jokka napisała:

> nie wiem, napisałam do nich czy mają akcesoria, ale nikt do tej pory mi nie
                                                > odpowiedział :/
                                                w ogóle dziwny ten sklep. Zamieszczaja opisy po angielsku, na tłumacza ich nie
                                                stac;->?skopiowali i dali na swoja strone, dla mnie to wyglaa bardzo
                                                nieprofesjonalnie
                              • ensata Re:Emka, już jest wózek;) 04.04.09, 09:15
                                Juz wózek jest, próbuje wysłac maila na poczte gazety
                      • mrs.t Re: pytanie do jokka!!! (baby jogger) 01.04.09, 08:43
                        > ja bede jezdziła tylko po leśnych drogach i tak mysle, ze bardziej sprawdzi sie
                        > 4 kołowy.

1) ^ dlaczego?

2). Czy ktos uzywal baby joggera od urodzenia?
                        Czy podobnego trojkolowca, (bez gondoli!) tylko z rozlozonym maxymalnie siedzeniem ( i spiworkiem powiedzmy)
                        Na pierwsze trzy miesiace chcialam miec kosz (mam ogrod,plus spiworek jak bede chciala gdzies dalej pojechac, plus fotelik samochodowy na krotko), potem 4-8m-cy przypadnie na zime -i znow, tu zimy nie sa zimne, wystarczy najzywzej grubszy spiworek.
                        Ale czy dziecku robi roznice w jakim wozku bedzie spal?

Jogger (2) czy Urban jungle..
                        • jokka Re: pytanie do jokka!!! (baby jogger) 01.04.09, 09:33
                          nie wiem czy jogger czy uj
                          mysle że wózki są porównymalne ;) mam joggera i mam ochotę uj, pewno
                          jakbym miała uj to miałabym ochotę na jogger ;) , nie wiem jak z
                          poziomem siedzenia w uj jest w joggerze mogło by by bardziej pionowe
                          w pozycji siedzącej.
                          I jeszcze jedną myślą się podzielę;)
                          jogger jest rewelacyjną trójkołówką, dóżo lepszy niż nie jedna
                          czterokołówka
                          i wydaje mi się, że żeby się nie zniechęcic do wózków trzykołowych
                          warto zainwestowac w porzadny tego typu wózek, jogger jest
                          rewelacyjnie wyważony, w zasadzie sam jedzie :), a miałam kiedyś
                          przy córce implasta drivera 3 (+ jakies literki jeszcze przy tym) i
                          to była mega porażka, szczerze nienawidziłam tego wózka, i
                          zapowiedzieliśmy całemu świau z małżonkiem- nigdy więcej
                          trókołówki , a jednak da się i można byc zadowolonym i z takiego
                          wózka
                          • mrs.t Re: pytanie do jokka!!! (baby jogger) 01.04.09, 12:12
                            Przepraszam, w sumie dopisalam sie do takiego watku, konkretnie do
                            Ciebie skierowanego, ale w sumie moje pytania byly bardziej ogolne.

jak dla mnie czterokolowki nei istnieja, chce wylacznie trojkolowke,
                            wydaje mi sie e to najlepszy wynalazek od..od czasow zarowki, czy
                            nie wiem czygo jeszcze;)
                            Co i tak oznacza ze mam znacznie ulatwiony wybor wozka, bo
                            trojkolowek AZ TYLE nie ma.
                            bo jak zwykle, im wiekszy wybor, tym gorzej
                            a ja nie chce 5ciu wozkow! Zreszta stac mnie nie bedzie, bede za to
                            miala piekna, nowa, droga okolice z zalewem, i wysoka hipoteka;)

no jeszcze bede czytac, porownywac wymiary to co sie da

a jak ktos wpadnie do watku i ma doswiadczenie w wozeniu malenstw
                            (takich od noworodka) bez gondoli (z siedzonkiem samochodowym na
                            krotkie podroze,i spiworkiem i rozlozonym na max oparciem, a poza
                            tym koszem do spania w ogrodzie, niech da znac!
                        • ensata Re: pytanie do jokka!!! (baby jogger) 01.04.09, 12:10
                          mrs.t napisał:

> > ja bede jezdziła tylko po leśnych drogach i tak mysle, ze bardziej sprawd
                          > zi sie
                          > > 4 kołowy.
                          >
                          > 1) ^ dlaczego?
                          >
                          > 2). Czy ktos uzywal baby joggera od urodzenia?
                          > Czy podobnego trojkolowca, (bez gondoli!) tylko z rozlozonym maxymalnie siedzen
                          > iem ( i spiworkiem powiedzmy)
                          > Na pierwsze trzy miesiace chcialam miec kosz (mam ogrod,plus spiworek jak bede

Ja planowałam prawe od urodzenia. Niestety moje drogi sa koszmarne. Mieszkam na
                          obrzezach miast i stan dróg jest fatalny. Obecnie ledwo jezdze czterokołowym
                          bebe comfortem air. Duzy, masywny wózek, a ledwo go pcham.Wszedzie błoto;-( No i
                          dodatkowy argument, w duzej czesci bedzie jezdziła nim moja mama, a mama jak to
                          mama;-))nie wyobraza sobie trójkołowca. Argument 3, straciłam do niego serce po
                          przejsciach z UC. Nie zmienia to faktu, ze jak szukałam wózka, to BJ wydawał się
                          najlepsza opcja. Lepsza niz UJ z powodu mniejszych wymiarów
                    • ensata Re: pytanie do jokka!!! (baby jogger) 27.03.09, 10:06
                      Aaa, ja za pałak i folie płaciłam dodatkowo;-)i chyba ze stanow sie nie opłaca,
                      bo pałak kosztował mnie
                      pałąk 170 zł wysyłka gratis
                      folia 160 zł wysyłka gratis
    • pinik Re: pytanie do jokka!!! (baby jogger) 13.02.09, 22:55
      Moj 2,5 latek (drobny, bo nosi z H&M 92 i wazy 12,5 kg) sie tez
      super miesci. I to w kurtce i wielkim grubym spiworku.

Nie wiem, czy ci to cos pomoze, ale w bagazniku nowej A-Klasy ten
      wozek zajmuje mniej wiecej jego polowe.
      • evika28 Re: pytanie do jokka!!! (baby jogger) 14.02.09, 13:18
        pomogło, jakoś przybliżyło rozmiary! dzięki dziewczynki!
    • anusia_kra do Jokka 30.03.09, 22:55
      napisałam na gazetowego
      • jokka Re: do Jokka 30.03.09, 23:01
        niestety nic na pocztę do mnie nie dotarło :(
        może spróbuj jeszcze raz jokka@gazeta.pl
        • sugar78 Re: do Jokka 02.04.09, 22:15
          Ja również jestem wielką fanką trójkołowców. Bardzo podoba mi się
          budka w Joggerze. Mam Mountain Buggy Swifta i też jest super
          wyważony i świetnie sie go prowadzi, i też uważam że dobre
          trójkołowce są super.

Joggery bardzo fajne wózki:)

Co do używania od urodzenia to chyba można?.... Nie mam
          doświadczenia ale jak patrzę na pozycję leżącą mojego to jakby tak
          śpiworek jakiś "zwarty" (w miarę wąski?) lub wkładkę/materacyk +
          plus np. osłonka na główkę (taka jak w Maclarenie XLR) to
          możnaby???.

Z tego co widze po koleżankach to dużo dziewczyn kupuje XLR dla
          starszych dzieci, i niepotrzebują, nie wykorzystuja wszystkich
          akcesoriów, może warto zapytać na forum, czy ktoś by nie
          odsprzedał? Moim zdaniem to by załatwiło sprawę.

Czy w Joggerze budka/tył jest połączony z oparciem? Czy są
          prześwity? W Swifcie jest połączona (jak się rozkłada oparcie) nie
          wiem czy rozumiecie o co mi chodzi.

Wybrałabym czarny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka