edyta_32 01.07.09, 18:34 Maluszek spojrzy na świat ok 3 wrzesnia. Planuję kupić po wielu namysłach Mutsy Slider. Proszę o opinię, czy to dobry wybór, gdyż do najtańszych nie należy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ambree Re: MUTSY SLIDER-proszę o opinię 01.07.09, 23:21 Ja mam ten wózek i jeśli chodzi o wersję głęboką to nie mam żadnych zastrzeżeń, gondolka duża, wózek świetnie się prowadzi,torba ładna i pojemna, ciężko jedynie przekładać rączkę na drugą stronę bo budka trochę w tym przeszkadza, ale raczej się z tego nie korzysta w przypadku wersji głębokiej. Natomiast jeśli chodzi o spacerówkę, no to dużo Ci nie powiem bo dziecko jeszcze w niej nie jeździ - dopiero za miesiąc się przesiądziemy, jednak robiłam już przymiarkę dziecka no i wydaje mi się że jest ok, ale nie mam do końca przekonania czy w tym kubełku będzie dziecku wygodnie, zwłaszcza na początku kiedy to dziecko jeszcze często zasypia na spacerach.Nie ma też regulowanego podnóżka,ale nie wiem czy to konieczne. Wydaje mi się że plusem tego siedzenia może być to że dziecko siedząc ma plecki podparte i nie zjeżdża tak jak w zwykłych spacerówkach ale mogę się mylić. Ponadto bardzo podoba mi się że można zamontować siedzisko przodem i tyłem do mamy:)Jedynym mankamentem tego wózka jak i większości innych jest waga, jednak można sobie poradzić odczepiając gondolę z rączką od stelaża i wnosząc osobno bądź zostawiając na dole klatki. Odpowiedz Link Zgłoś
edyta_32 Re: MUTSY SLIDER-proszę o opinię 02.07.09, 11:15 dziękuję za Twoją opinię :-) a który kolor wybrałaś? bo z tego co widzę to wybór kolorów jest dużo mniejszy niż w Mutsy Rider. Odpowiedz Link Zgłoś
ambree Re: MUTSY SLIDER-proszę o opinię 02.07.09, 13:05 Mam slider white i jest bardzo ładny, nie jest to biały jest on taki oliwkowy, więc się nie brudzi, a tego się obawiałam, mi się osobiście najbardziej podoba ze wszystkich dostępnych kolorów. jakby co to pytaj, bo jest bardzo mało opinii o tym wózku:( :) Odpowiedz Link Zgłoś
edyta_32 Re: MUTSY SLIDER-proszę o opinię 03.07.09, 11:07 ok :-) dziękuję za informację Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyczna7 Re: MUTSY SLIDER-proszę o opinię 03.07.09, 18:57 A czy do tego wózka pasuje fotelik Maxi Cosi? Wg mnie mogliby zrobić w nim skórzaną rączkę (do wyboru) tak, jak przy Mutsy Riderach. Podobnie z oponami - też mogłyby być do wyboru pompowane, a nie ma :( Odpowiedz Link Zgłoś
edyta_32 Re: MUTSY SLIDER-proszę o opinię 05.07.09, 22:02 Jak to nie ma pompowanych kół? W Radomiu w sklepie stoi do sprzedaży na pompowanycg kołach. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyczna7 Re: MUTSY SLIDER-proszę o opinię 06.07.09, 17:28 Hmmm to mnie zdziwiłaś, ponieważ w necie czytałam, że Slider ma koła jednoszprychowe, z lekkimi oponami, co od razu skojarzyłam z tymi lekkimi oponami niepompowanymi, jak w 4riderze. Ale gdyby się okazało, że rzeczywiście można kupić z pompowanymi, to byłoby super ;) A nie wiece czy do niego pasuje fotelik Maxi Cosi? Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyczna7 Re: MUTSY SLIDER-proszę o opinię 06.07.09, 18:13 > A nie wiece czy do niego pasuje fotelik Maxi Cosi? Wygląda na to, że fotelik Maxi Cosi CabrioFix pasuje ;) Tutaj jest do sprzedaży komplet - "Mutsy Slider 2009 (spac+gond+Cabrio+adaptery)" dino.sklep.pl/nowy/mutsy-slider-2009-spacgondcabrioadaptery-kurier-gratis-p-3535.html Jeszcze tylko ta niepewność z kołami pompowanymi i z tą rączką skórzaną... Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyczna7 Re: MUTSY SLIDER-proszę o opinię 15.07.09, 00:05 Podnosiłam gondolkę z rączką - cholernie ciężka! Nie mam niestety porównania do innych wózków, ale ta prawie nie była dla mnie do udźwignięcia. No i minus za to, że rączkę ustawia się do pionu i ściąga gondolę razem z tą właśnie rączką... Odpowiedz Link Zgłoś
edyta_32 Re: MUTSY SLIDER-proszę o opinię 15.07.09, 08:36 Tak analizuję slidera i chyba powoli zmierzam do zmiany zdania i zakupu jednak Urbana lub 4 Ridera.Przeraża mnie również kubełkowe siedzisko w spacerówce i baardzo mało opinii na temat slidera.A tak ogólnie to niedługo dostanę kręćka od tych wózków :-( już łatwiej chyba byłoby mi kupić samochód :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ag-ulka Re: MUTSY SLIDER-proszę o opinię 15.07.09, 00:25 cześć czy to jest dobra cena cena za ten wózek? bo pochodzę z małego miasta i u nas w sklepach nie bywa ten model. jak kształtują się ceny w sklepach? czy może korzystniej on-line? Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
edyta_32 Re: MUTSY SLIDER-proszę o opinię 15.07.09, 08:41 Będę jutro po raz setny :-) w sklepie z wózkami u mnie w Radomiu, to napiszę ile na dzień obecny kosztuje Slider w sklepie dokładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ambree Re: MUTSY SLIDER-proszę o opinię 16.07.09, 23:23 fotelik pasuje tylko trzeba adaptery dokupić, koła z tego co się orientuję to są tylko piankowe, a gondolę można zdjąć bez rączki ale to mniej wygodny sposób Odpowiedz Link Zgłoś