Dodaj do ulubionych

Pracodawca, Sąd, Prokuratura

01.08.11, 19:10
Sądziłam się w Sądzie rej Grudziądzu w wydz.pracy w 2008/2009 z byłym pracodawcą Markiem Makowskim Zakład piekarniczo-cukierniczy ul. Paderewskiego3.Po zakończonych moich sprawach pozew w Sadzie złożył pracodawca przeciwko mnie o pozbawienie klauzuli wykonalności ugody wcześniej zawartej-i już po wypłaceniu pieniędzy z tej ugody.Skorzystałam z porady prawnika, ten po zobaczeniu pism procesowych pracodawcy tj. -odp na pozew SR Grudz. -pismo proces. SR Toruń(spr. z ZUS),-odp. na apelację SO Toruń,-pozew SR Grudz. wypowiedział takie słowa "to było pisane w Sądzie, to było pisane na maszynie Sądowej". A czytając pozew pracodawcy, dodał "oni mają prawnika".Złożyłam skargę w SO w Toruniu opierając się tylko na tej opinii odp."nie stwierdzono, aby w Sądzie Rej ,którykolwiek z pracowników pisał pisma procesowe stronom".Efekt pracodawca wycofał pozew - sprawa została umorzona.Po kilku miesiącach układając zebraną dokumentację okazało się że jestem w posiadaniu pisma z sekretariatu Sądu z wydz. pracy, właśnie tam odbywały się wszystkie sprawy. Pismo jest pisane dokładnie tą samą czcionką co pisma pracodawcy - jest dowód- pismo porównawcze!.Wniosłam pismo do Prokuratury, po 3 mc upomniałam się ,okazało się że prok. nie zrobiła zupełnie nic.Wysłali wówczs pismo do Prez. Sądu ten odp."sprawy są prawomocne a całość badał SO".Ponownie zwróciłam się do Prokuratury - brak odp.Po kolejnych 3 mc upomniałam się odp."brak podstaw do podejmowania działań przez prokuraturę"
Szukam podobnego przypadku - służę pismem porównawczym, poszukuję byłych pracowników w/w pracodawcy z podobnymi problemami tel 785 347 654 helenaewa@onet.pl
Obserwuj wątek
    • helena6654 Re: Pracodawca, Sąd, Prokuratura 03.08.11, 11:18
      Przepraszam zainteresowanych -pomyliłam nr tel. podaję prawidłowy [[u]b]785 347 634[/b][/u]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka