16.11.04, 11:31
Cos mnie denerwuja te za szybkie choinki w sklepach. Jeszcze troche a
bedziemy miec swiateczne wystawy w pazdzierniku, niedlugo zaczna grac koledy
w sklepach i jak dojdzie do swiat bede miala tego serdecznie dosc. Czy to nie
jest przegiecie w Naszym Kraju? To jest oczywiscie moje zdanie!
Obserwuj wątek
    • chetor Re: Swieta! 16.11.04, 12:01
      Mnie też wkurzają, z każdym rokiem prędzej zaczyna się nagonka na klienta :(
      • naata Re: Swieta! 16.11.04, 14:17
        Zagraniczne markety i ichnia moda handlowa, u Niemców, juz pod koniec
        października pojawia się stała ekspozycja gwiazdkowych towarów, zaraz po
        świętach i Sylwestrze sprzedaja kolorowe jajka ;-)) Czas przed świętami
        wykorzystują, a właściwie wykorzystywali na robienie wielkich zakupów, teraz
        chyba i u nich posucha, ale i tak są od nas bogatsi więc stać ich na kolorowo -
        towarzyski adwent. W wigilię zamiera wesołość i właściwie maja po świętach, u
        nas jest może biedniej, ale świąteczniej i w tym jesteśmy lepsi ;))
        • anaiss Re: Swieta! 17.11.04, 18:31
          Faktycznie lipa ;-)
          Jak już w końcu nadchodzą te Święta, to już mam ich dosyć :-)
          Od jakiego czasu brakuje im tej wyjątkowości, magii, oczekiwania. Jakby
          spowszedniały, straciły cały swój urok.
          • parkowy Re: Swieta! 17.11.04, 20:51
            Starzejesz się Ann.:-)) Co to za święta? Szynki w sklepach pod dostatkiem,brak wyrobów czekoladopodobnych i najważniejsze brak kolejek!! Do kitu,żadnej satysfakcji ze zdobycia kilograma pomarańczy,nuda.Nawet we Wiadomościach brak doniesień o położeniu statku z bananami.Też mi święta.:)
            • anaiss Re: Swieta! 17.11.04, 21:00
              > Starzejesz się Ann.:-))

Też tak pomyślałam :-)
              • naata Re: Swieta! 17.11.04, 21:12
                he he he .. Nie przejmuj się An, kiedys człowiek musi się zacząć starzeć, ale
                pociesz się każdy wiek ma swoje uroki ;-)))
                Święta są wszędzie fajne, jak jest kasa, wiadomo, od lat obiecuję sobie
                spędzenie świąt i Sylwestra w górach, jak na razie jeszcze jestem za młoda i
                muszę poczekać ;)) Ale i tak będzie, jak zawsze, świątecznie i przyjemnie ;-)
                • anaiss Re: Swieta! 17.11.04, 21:14
                  A ja chciałabym spędzić święta jakoś mniej świątecznie. Co prawda ciepłe kraje
                  to byłaby jak dla mnie zbyt wielka ekstrawagancja, ale chętnie odpoczęłabym od
                  tych męczących przedświątecznych przygotowań.
                  • toja50 Re: Swieta! 17.11.04, 23:18
                    Przecie to nic latwiejszego, swieta swietami a my sie zachowujemy jak zwykle.
                    Mala kolacja, pasterka, nazajutrz obiadek , spacerek i tak dzien jak ciodzien.
                    Tylko tych prezentow zal?
                    • anaiss Re: Swieta! 17.11.04, 23:30
                      Muszę się przyznać, że objadanie moja rodzinka też ma już za sobą :-)) i
                      wielogodzinne biesiadowanie przy stole też (na szczęście). Najczęściej staramy
                      się odpoczywać (na kanapie, pod kocem, z kubkiem czegoś ciepłego i książką,
                      gazetą albo krzyżówką), ja zawsze uskuteczniam dłuższe niż zwykle spacery, bo w
                      mojej okolicy nikt w tym czasie nie chodzi :-))
                      • naata Re: Swieta! 17.11.04, 23:52
                        Dla mnie te święta mają szczególny urok, i jest w nich coś nieuchwytnego,
                        atmosfera radości? na pewno w dużym stopniu ma wpływ wystrój, dekoracje, świece
                        ozdoby, choinka...ale też zachowanie ludzi jest jakby bardziej świąteczne,
                        uprzejmość, gościnność, refleksja, wyciszenie? Sama nie wiem, ale jest
                        fajnie! ;-)
                        • anaiss Re: Swieta! 19.11.04, 20:48
                          Wielkanoc jest jeszcze lepsza :-)) Można wybrać się na piknik, jest zielona
                          trawka, żonkile, tulipany, kaczuszki, baranki, kurczaki, zające i świeci
                          słońce :-)) I temperatura milsza, przede wszystkim.
                          • naata Re: Swieta! 19.11.04, 21:17
                            Zgadzam się An, ale Wielkanoc, to już inne odczucia, inne smaki i zapachy.
                            Osobiście, lubię bardzo wiosenne święto ;-)
                            • syntherius Re: Swieta! 20.11.04, 08:24
                              A Św. Mikołaj , istnieje czy nie? ;p)
                              • naata Re: Swieta! 02.12.04, 18:36
                                Św.Mikołaj isnieje, na własne oczy Go widziałam ;-)))
                                • sw.mikolaj007 Re: Swieta! 02.12.04, 20:47
                                  Czytając Wasze posty jestem,troszeczkę zaniepokojony,by nie powiedzieć,zdegustowany.Kochani,jak można dopuszczać do siebie myśl o tym,czy istnieję?Czy powyższe słowa nie są tego najlepszym dowodem??
                                  Zamiast dyskutować nad wyższością Świąt Wielkiej Nocy (a,fe)i Bożego Narodzenia,pomyślcie lepiej co najbardziej ucieszy Was pod choinką.Kolorowe witryny przypominają ten radosny dla każdego moment,więc spieszcie się.Zostało niewiele czasu,a pracy będę maił sporo.Ho,ho,ho,pozdrawiam!
                                  • sw.mikolaj007 Re: Swieta! 02.12.04, 20:53
                                    Jeszcze jedno.Naata ma już gwarantowny prezent za wiarę we mnie.Reszcie chyba nie muszę przypominać : bądżcie grzeczni!No,przynajmniej postarajcie się.:-]
                                    • parkowy Re: Swieta! 02.12.04, 21:23
                                      Naatko powiedz proszę jak się zawiera TAAAKIE znajomości?!:)
                                      Już to gdzieś sobie życzyłem,dla mnie wystarczy święty spokój.Wolę nie narażać świętego na wydatki.:)
                                      • naata Re: Swieta! 02.12.04, 23:23
                                        O Święty Mikołaju! jestem skromną osóbką i nie zwyczajnam przyjmowania
                                        prezentów, ale jak możesz.. to może jakieś pewne cyferki w Totka??? ;DDD

Parkosiu,gdzie znajdować TAAKIE znajomości? no jak to gdzie? W internecie na
                                        Gazecie! ;-))))

• broneknotgeld Re: Swieta! 05.12.04, 22:19
                                      W pamiyńci ciyngym mom Mikołaja
                                      Przi kerym była we doma haja
                                      Djoboł łańcuchym ździeloł bez piynty
                                      Tytka łoszkrabin doł mi tyn świynty

Dyć dzisioj bajtle lepi sie majom
                                      Mikołajowi tyż wiyncy pszajom
                                      Zdowo sie jakby szczyńśliwsze świynto
                                      Ło wszyskich dzieciach niychej pamiynto.
                                      • parkowy Re: Swieta! 06.12.04, 21:10
                                        Już troszeczkę jaśniej patrzę na otaczający mnie świat.:)Gdyby jeszcze ten cholerny kocur nie pilnował moich butów,byłoby całkiem fajnie.:)
                                        • toja50 Re: Swieta! 06.12.04, 22:03
                                          Parkos! gdzie Ty sie tu wkrecasz w stare daty? A mozna wiedziec co Ci pozarl?
                                          Pozdrawiam
                          • toja50 Re: Swieta! 20.11.04, 15:33
                            Usmialam sie czytajac An, tez wole Wielkanoc ze wzgledu na pore roku, jednak
                            Gwiazdka jest jedyna w swoim rodzaju. Jednak te przedwiateczne nachalne reklamy
                            obrzydza kazde swieto :((
                            • naata Re: Swieta! 02.12.04, 18:32
                              Za 22 dni święta! No cieszcie się bo po swiętach bliżej do wiosny ;-))
                              Mnie przeraża tylko jedno, że czas tak szybko leci.. znowu rok starsza ;(:D
                              • toja50 Re: Swieta! 02.12.04, 23:15
                                Gdzies wyczytalam, ze szczegolnie w 21 wieku czas nabral tempa i gna jak
                                szalony, doswiadczam tego na swojej skromnej osobie, a moze gdzies sie zaszyc w
                                jakie lasy?
                                • naata Re: Swieta! 02.12.04, 23:33
                                  Toju, i lasy juz nie te co kiedyś, choć jeszcze tam najwięcej tlenu ;-))
                                  • parkowy Re: Swieta! 03.12.04, 21:21
                                    Ja chciałbym pod choinkę taki mały ciutek świętego spokoju.Naprawdę.:)
                                    • naata Re: Swieta! 03.12.04, 21:30
                                      Hmm..życze Ci zatem, więcej, jak ciutek spokoju, nawet świętego ;-)
                                      Ja tam sobię zyczę nie spokoju, bo ten bedę miec 1,5 m pod ziemią na wiekii...
                                      życze sobie zatem "odrobinę radości w szarym zyciu" To nie jest wiele, ale może
                                      byc baardzo dużo. A reszta co sobie życzy? Chętnie się Wam do tych zyczeń
                                      przyłączę, Życząc... ;D Na razie pozdrawiam "mikołajowo" ;)
                                      • toja50 Re: Swieta! 04.12.04, 13:58
                                        Parkosiu, poki nie masz spkoju to zyjesz, bo potem to juz tylko piasecki. Ale
                                        chyba troche przesadzasz i nie jest tak zle, a styczniu bedzie jeszcze lepiej.
                                        Jak co, to przeprowadz sie do Grudziadza i idz na bezrobotne, swiety spokoj
                                        zapewniony!! Ale niech Ci bedzie co chcesz!
                                        • naata Re: Swieta! 04.12.04, 14:48
                                          Myślę, ze Parkoś musi się dobrze wyspać, odpocząc, a jak juz to zrobi to
                                          spokojnie nie posiedzi... tyle jeszcze do zwiedzenia ;-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka