toja50 13.12.04, 13:29 Dzisiaj smutna rocznica i ciekawy wywiad w Duzym Formacie z Jaruzelskim. Ten facet nic sie nie zmienil:-((( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chetor Re: Rocznica! 13.12.04, 14:11 Już niedługo się zmieni, na pewno się zmieni, nawet nie do poznania !!! Odpowiedz Link Zgłoś
parkowy Re: Rocznica! 14.12.04, 07:28 Jeszcze nie miałem okazji przeczytać,może dzisiaj? Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: Rocznica! 14.12.04, 09:24 Już się pogubiłam, toooo cooooo? Jaruzelski sam sobie wymyślił zagrożenie ruskich??? No bo że byliśmy ichnia republika -wiadomo, więc konsekwencje nieposłuszeństwa, były do przewidzenia, znane już wcześniej z Węgier i Czech, więc co??? Nie wiem czy pamiętacie, obiegową opinię o zbrojnym powstaniu? ponoć zasoby wojska wystarczyłyby tylko na dwa tygodnie? Nie wiem, może to była propaganda, biorąc jednak pod uwagę stacjonujące w Polsce i na granicy, wojska CA??? Idzie zgłupieć, obecna walka partyjniaków, przesłania obiektywizm,,,kurcze, komu można jeszcze wierzyć?? ;( Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Rocznica! 14.12.04, 09:33 We wczorajszych wspomieniach telewizyjnych dosc czesto przewijaly sie zdania roznych owczesnych przywodcow ruskich, ze nie mieli oni zamiaru wchodzic do Polski. To bylo dosc znamienne, nigdy przedtem te wypowiedzi nie rzucaly sie tak w oczy/uszy/. Rzeczywiscie, chyba nie dowiemy sie nigdy jak bylo NA PRAWDE. Tych prawd jest bardzo sporo. Przerazala mnie jednak nieznajomosc sprawy wsrod mlodych ludzi,i interpretacja starszych. Politycy powinni te wypowiedzi studiowac codziennie na rozne sposoby. Smutne dla mnie to bylo "wczoraj". Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: Rocznica! 16.12.04, 12:14 Dziś kolejna smutna rocznica - pacyfikacja kopalni Wujek. Pamięć pomordowanym ! Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: Rocznica! 16.12.04, 13:54 Hańba tym, którzy są odpowiedzialni za przelanie braterskiej krwi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: Rocznic inne 16.12.04, 18:10 Jak to jest, że im więcej czsu upływa od jakichś ywdarzeń tym łatwiej, niestyety, są one zapominane lub umniejszane. Chodzi mi o wydarzenia Grudnia 1970 roku w Gdańsku i Gdyni. Coraz ciszej o tamtych ofiarach rażimu. Cześć Ich pamięci !!! Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Rocznic inne 16.12.04, 20:00 Tak to jest z ta pamiecia ludzka, niektorym zas to wygodne, no i te 34 lata robia swoje. Ja to przezywalam na miejscu, wiec pamietam jak dzisiaj, szkoda tylko,ze mlodziez ma co innego w glowie i specjalnie jej to nie interesuje, wiem to na pewno!:-((( Odpowiedz Link Zgłoś
parkowy Re: Rocznic inne 16.12.04, 22:34 W 70 roku byłem u dziadków w Szczecinie,jedyne co pamiętam z tamtych dni,to jeżdżące ulicami miasta gaziki z karabinami maszynowymi.Nigdy później czegoś takiego nie widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Rocznic inne 16.12.04, 23:10 Parkos! to Ty taki mlody jestes? Ale Ci zazdroszcze!:-) Odpowiedz Link Zgłoś