13.12.04, 13:29
Dzisiaj smutna rocznica i ciekawy wywiad w Duzym Formacie z Jaruzelskim. Ten
facet nic sie nie zmienil:-(((
Obserwuj wątek
    • chetor Re: Rocznica! 13.12.04, 14:11
      Już niedługo się zmieni, na pewno się zmieni, nawet nie do poznania !!!
      • parkowy Re: Rocznica! 14.12.04, 07:28
        Jeszcze nie miałem okazji przeczytać,może dzisiaj?
        • naata Re: Rocznica! 14.12.04, 09:24
          Już się pogubiłam, toooo cooooo? Jaruzelski sam sobie wymyślił zagrożenie
          ruskich??? No bo że byliśmy ichnia republika -wiadomo, więc konsekwencje
          nieposłuszeństwa, były do przewidzenia, znane już wcześniej z Węgier i Czech,
          więc co??? Nie wiem czy pamiętacie, obiegową opinię o zbrojnym powstaniu? ponoć
          zasoby wojska wystarczyłyby tylko na dwa tygodnie? Nie wiem, może to była
          propaganda, biorąc jednak pod uwagę stacjonujące w Polsce i na granicy, wojska
          CA??? Idzie zgłupieć, obecna walka partyjniaków, przesłania
          obiektywizm,,,kurcze, komu można jeszcze wierzyć?? ;(
          • toja50 Re: Rocznica! 14.12.04, 09:33
            We wczorajszych wspomieniach telewizyjnych dosc czesto przewijaly sie zdania
            roznych owczesnych przywodcow ruskich, ze nie mieli oni zamiaru wchodzic do
            Polski. To bylo dosc znamienne, nigdy przedtem te wypowiedzi nie rzucaly sie
            tak w oczy/uszy/. Rzeczywiscie, chyba nie dowiemy sie nigdy jak bylo NA PRAWDE.
            Tych prawd jest bardzo sporo. Przerazala mnie jednak nieznajomosc sprawy wsrod
            mlodych ludzi,i interpretacja starszych. Politycy powinni te wypowiedzi
            studiowac codziennie na rozne sposoby. Smutne dla mnie to bylo "wczoraj".
            • chetor Re: Rocznica! 16.12.04, 12:14
              Dziś kolejna smutna rocznica - pacyfikacja kopalni Wujek.
              Pamięć pomordowanym !
              • toja50 Re: Rocznica! 16.12.04, 12:33
                Czesc Ich pamieci!
                • naata Re: Rocznica! 16.12.04, 13:54
                  Hańba tym, którzy są odpowiedzialni za przelanie braterskiej krwi!!!
                  • chetor Re: Rocznic inne 16.12.04, 18:10
                    Jak to jest, że im więcej czsu upływa od jakichś ywdarzeń tym łatwiej,
                    niestyety, są one zapominane lub umniejszane. Chodzi mi o wydarzenia Grudnia
                    1970 roku w Gdańsku i Gdyni. Coraz ciszej o tamtych ofiarach rażimu.
                    Cześć Ich pamięci !!!
                    • toja50 Re: Rocznic inne 16.12.04, 20:00
                      Tak to jest z ta pamiecia ludzka, niektorym zas to wygodne, no i te 34 lata
                      robia swoje. Ja to przezywalam na miejscu, wiec pamietam jak dzisiaj, szkoda
                      tylko,ze mlodziez ma co innego w glowie i specjalnie jej to nie interesuje,
                      wiem to na pewno!:-(((
                      • parkowy Re: Rocznic inne 16.12.04, 22:34
                        W 70 roku byłem u dziadków w Szczecinie,jedyne co pamiętam z tamtych dni,to jeżdżące ulicami miasta gaziki z karabinami maszynowymi.Nigdy później czegoś takiego nie widziałem.
                        • toja50 Re: Rocznic inne 16.12.04, 23:10
                          Parkos! to Ty taki mlody jestes? Ale Ci zazdroszcze!:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka