Dodaj do ulubionych

najlepszy widok...

28.08.05, 10:14
Po raz kolejny utwierdzam się w przekonaniu,że najlepszy widok Grudziądza oglądać można podczas wjazdu do miasta mostem przez Wisłę.Sam most robi wrażenie,jeśli dodać do tego panoramę Spichrzy... szczęka opada.
Okolice pomnika Rybaka u ujścia Trynki są super.Wbrew opiniom pesymistów,naprawdę widać zmiany.Po powrocie do domku postaram się zmieścić parę fotek w sieci i zapodam adres.:)
Obserwuj wątek
    • sto100 Re: najlepszy widok... 28.08.05, 10:33
      to lubię, już kiedyś chwaliłam,
      a jak jadę nad morze,to jako pasażer, skręt szyjny długo czuję
    • uanka Re: najlepszy widok... 28.08.05, 11:51
      a pamiętacie, jak kilka lat temu był remont mostu i wjeżdżało się tym
      tymczasowym, który się kończył (lub zaczynał) przy Bramie Wodnej? Wtedy panorama
      była z innej nieco perspektywy, bliżej. Jeszcze piękniej. Pozdrawiam i lecę
      korzystać ze słońca!
      • toja50 Re: najlepszy widok... 29.08.05, 14:34
        Prawda, ten zastepczy most byl calkiem fajny, szkoda, ze nie ma go na stale,
        bylaby atrakcja turystyczna, np. moznaby podziwiac wlasnie panorame G. Pamietam
        tez czasy, kiedy Wisle pokonywalo sie pieszkiem, po lodzie, no dzisiaj nie ma
        takich zim:-)
    • toja50 Re: najlepszy widok... 28.08.05, 13:04
      To prawda Parkosiu, widok z za Wisly, czy z mostu zapiera dech. Grudziadz jest
      piekny, szczegolnie Starowka noca, jest ciekawie podswietlony i to dodaje mu
      uroku, nie mowiac o tym, ze mniej widac:-)
      • joakle Re: najlepszy widok... 30.08.05, 16:25
        Okolice pomnika rybaka sa naprawdę super! Zupełnie przypadkiem trafiłam tam
        ostatnio, nareszcie te okolice nie straszą śmieciami i menelami, którzy tam
        popijali, tak, że strach było przejść. A widok z mostu jest o wiele lepszy niż
        np. na Toruń, bo w Toruniu jest bardziej płasko.
        • naata Re: najlepszy widok... 30.08.05, 23:41
          Ostatnio, mnie, najbardziej podobała się leśniczówka i park ;-))
          • czarnycharakter a czemu Ty, nata, tyla przecinkow stawiosz ? :-) 30.08.05, 23:52
            czch
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka