toja50 04.01.07, 11:57 Kiedys tu juz byl ten temat, mowilam wtedy, wyrzucic i podpalic, nie byloby tych gierek, a prawdy jak nima tak nima i nie bedzieee. Mam juz serdecznie dosyc tej farsy teczkowej. Ale co tam ja:-( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
parkowy Re: Lustracja 04.01.07, 14:42 Tak długo jak teczki będą dostępne jedynie "wybrańcom",nie skończą się zakulisowe,czy jawne gierki i szantaże.Obecna ekipa rządząca ma przecież najwięcej doświadczenia w tym temacie na przestrzeni kilkunastu lat.Osobiście /sorry/ olewam wybuchające co jakiś czas afery teczkowe.Cała lustracja jest tematem zastępczym,odwracającym uwagę od rzeczywistych problemów.Zlikwidować IPN,otworzyć archiwa dla wszystkich i po problemie. Odpowiedz Link Zgłoś
gologolo Re: Lustracja 04.01.07, 19:32 Gdybyście wiedzieli ile ja mam luster... Drugiego takiego lustratora próżno szukać. Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: Lustracja 05.01.07, 15:32 Łudzicie się. Prawdziwa, "bolszewicka" lustracja miała odbyć się w latach 1989-1990, wszystkie służby za mordę i do "kołchozu". Teraz najważniejszych teczek już nie ma lub są w posiadaniu byłych służb, które ujawniają je kiedy im pasuje do okoliczności. Ten festiwal będzie jeszcze dość długo trwał :(( Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: Lustracja 05.01.07, 16:01 Dlatego teraz spaliccccccccccccc i zakonczyccccccccccc ja sie nie ludze, jeszcze po wczorajszym wystapieniu podprezia:-(:-( :-( Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: Lustracja 07.01.07, 15:52 Wielgus dał przykład prawidłowego korzystania z lekcji otrzymanych przez ubecję. Do końca zaprzeczał, szedł w zaparte. Tfuuu. Glemp jednak podpadł mi w swoich dzisiejszych "opowieściach". Czy Koścół siępooda lustracji? Nie - wg mnie, tam może być "najbrudniej" Odpowiedz Link Zgłoś
vampirrr reakcja szachisty ??? :-)) 07.01.07, 16:56 chetorku mily, Glab podpada Tobie TERAZ? Mnie Glab podpadl (raz na zawsze) ponad pol wieku temu... do dzis zastanawiam sie, co tez moglo sklonic JPII do zrobienia go prymasem... v. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: reakcja szachisty ??? :-)) 07.01.07, 17:36 "kościół nie boi się prawdy".. jak widać na dzisiejszym, załączonym obrazku. winni są, jak zawsze, dzinnikarze! Co do Glemba, to coś musi być na rzeczy. No cóz brudna polityka i koryto, ale co Bóg ma z nimi wspólnego? Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Re: reakcja szachisty ??? :-)) 07.01.07, 18:07 zawsze był strach przed prawdą, widać to wczoraj i dzisiaj. Mawiono: " prawda was wyzwoli". A figa. Też chromolę lustrację, całkowicie, ale rządzący nie, a kościół ciągle uważa, że jest świat świeckich i nasz, pospolity. Nieprawda. Jest jeden, wszyscy jesteśmy równi wobec prawa, wszyscy jesteśmy równi moralnie. Zdecyduj się kościele. Nie trakuj mnie jako idiotki. Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: reakcja szachisty ??? :-)) 07.01.07, 19:25 vampirku pośpieszny - wyciągasz za szybko wnioski. Można wyciągnąć, z tego co napisałem, taki wniosek jakoby "TERAZ" mi podpadł. Nie jest to jednak wniosek pełny ani do końca słuszny :) Odpowiedz Link Zgłoś
parkowy Re: reakcja szachisty ??? :-)) 07.01.07, 19:34 Należało spodziewać się takiego końca desygnowanego na prymasa.Może w końcu Watykan spojrzy szerzej na Kościół w Polsce,dzielący się na rydzykowski,jedyny prawdziwy /w.g. mocherów/,a resztę.Branie przykładu ze strusi nie jest dobrą metodą.pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: reakcja szachisty ??? :-)) 08.01.07, 09:40 Akcja kościelna postępuje. Teraz kolej na biskupa Dąbrowskiego, który był przy Okrągłym Stole. Kto następny okaże się przebraną lub przybraną świnią? Ks.Zaleski już uprzedza, że jego książka także wstrząśnie klerem i Polską. Ciekawe co teraz powie rydzyk, który w obronie Wielgusa wysłał swe hordy na ratunek?! Glempowi już nic chyba nie pogorszy opinii, najwyżej jakaś teczka? Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: reakcja szachisty ??? :-)) 08.01.07, 14:41 Wszystko zbrukane, zadnych autorytetow, sami mali klamcy i kretacz? Odpowiedz Link Zgłoś
gologolo Re: reakcja szachisty ??? :-)) 08.01.07, 15:11 ciekawe co na to miłośnicy nauk kościelnych, tacy niemoherowi? Czy przeżywają, nie wierzą, są zbulwersowani, czy może przyjmą też opinie tych , którzy tak ślepo nie wierzą w księdza, tylko w BOGA? Odpowiedz Link Zgłoś