04.01.07, 11:57
Kiedys tu juz byl ten temat, mowilam wtedy, wyrzucic i podpalic, nie byloby
tych gierek, a prawdy jak nima tak nima i nie bedzieee.
Mam juz serdecznie dosyc tej farsy teczkowej. Ale co tam ja:-(
Obserwuj wątek
    • parkowy Re: Lustracja 04.01.07, 14:42
      Tak długo jak teczki będą dostępne jedynie "wybrańcom",nie skończą się zakulisowe,czy jawne gierki i szantaże.Obecna ekipa rządząca ma przecież najwięcej doświadczenia w tym temacie na przestrzeni kilkunastu lat.Osobiście /sorry/ olewam wybuchające co jakiś czas afery teczkowe.Cała lustracja jest tematem zastępczym,odwracającym uwagę od rzeczywistych problemów.Zlikwidować IPN,otworzyć archiwa dla wszystkich i po problemie.
    • gologolo Re: Lustracja 04.01.07, 19:32
      Gdybyście wiedzieli ile ja mam luster... Drugiego takiego lustratora próżno szukać.
    • toja50 Re: Lustracja 05.01.07, 12:07
      Spaliccccccccccccccccc
      • chetor Re: Lustracja 05.01.07, 15:32
        Łudzicie się. Prawdziwa, "bolszewicka" lustracja miała odbyć się w latach
        1989-1990, wszystkie służby za mordę i do "kołchozu". Teraz najważniejszych
        teczek już nie ma lub są w posiadaniu byłych służb, które ujawniają je kiedy im
        pasuje do okoliczności. Ten festiwal będzie jeszcze dość długo trwał :((
        • toja50 Re: Lustracja 05.01.07, 16:01
          Dlatego teraz spaliccccccccccccc i zakonczyccccccccccc ja sie nie ludze,
          jeszcze po wczorajszym wystapieniu podprezia:-(:-( :-(
    • chetor Re: Lustracja 07.01.07, 15:52
      Wielgus dał przykład prawidłowego korzystania z lekcji otrzymanych przez ubecję.
      Do końca zaprzeczał, szedł w zaparte. Tfuuu.
      Glemp jednak podpadł mi w swoich dzisiejszych "opowieściach". Czy Koścół
      siępooda lustracji? Nie - wg mnie, tam może być "najbrudniej"
      • vampirrr reakcja szachisty ??? :-)) 07.01.07, 16:56
        chetorku mily, Glab podpada Tobie TERAZ? Mnie Glab podpadl (raz na zawsze) ponad
        pol wieku temu... do dzis zastanawiam sie, co tez moglo sklonic JPII do
        zrobienia go prymasem...

v.
        • naata Re: reakcja szachisty ??? :-)) 07.01.07, 17:36
          "kościół nie boi się prawdy".. jak widać na dzisiejszym, załączonym obrazku.
          winni są, jak zawsze, dzinnikarze!

Co do Glemba, to coś musi być na rzeczy.
          No cóz brudna polityka i koryto, ale co Bóg ma z nimi wspólnego?
          • sto100 Re: reakcja szachisty ??? :-)) 07.01.07, 18:07
            zawsze był strach przed prawdą, widać to wczoraj i dzisiaj.
            Mawiono: " prawda was wyzwoli". A figa. Też chromolę lustrację, całkowicie,
            ale rządzący nie, a kościół ciągle uważa, że jest świat świeckich i nasz,
            pospolity. Nieprawda. Jest jeden, wszyscy jesteśmy równi wobec prawa, wszyscy
            jesteśmy równi moralnie. Zdecyduj się kościele. Nie trakuj mnie jako idiotki.
        • chetor Re: reakcja szachisty ??? :-)) 07.01.07, 19:25
          vampirku pośpieszny - wyciągasz za szybko wnioski. Można wyciągnąć, z tego co
          napisałem, taki wniosek jakoby "TERAZ" mi podpadł. Nie jest to jednak wniosek
          pełny ani do końca słuszny :)
          • parkowy Re: reakcja szachisty ??? :-)) 07.01.07, 19:34
            Należało spodziewać się takiego końca desygnowanego na prymasa.Może w końcu Watykan spojrzy szerzej na Kościół w Polsce,dzielący się na rydzykowski,jedyny prawdziwy /w.g. mocherów/,a resztę.Branie przykładu ze strusi nie jest dobrą metodą.pzdr
            • chetor Re: reakcja szachisty ??? :-)) 08.01.07, 09:40
              Akcja kościelna postępuje. Teraz kolej na biskupa Dąbrowskiego, który był przy
              Okrągłym Stole. Kto następny okaże się przebraną lub przybraną świnią?
              Ks.Zaleski już uprzedza, że jego książka także wstrząśnie klerem i Polską.
              Ciekawe co teraz powie rydzyk, który w obronie Wielgusa wysłał swe hordy na
              ratunek?! Glempowi już nic chyba nie pogorszy opinii, najwyżej jakaś teczka?
              • toja50 Re: reakcja szachisty ??? :-)) 08.01.07, 14:41
                Wszystko zbrukane, zadnych autorytetow, sami mali klamcy i kretacz?
                • gologolo Re: reakcja szachisty ??? :-)) 08.01.07, 15:11
                  ciekawe co na to miłośnicy nauk kościelnych, tacy niemoherowi? Czy przeżywają,
                  nie wierzą, są zbulwersowani, czy może przyjmą też opinie tych , którzy tak
                  ślepo nie wierzą w księdza, tylko w BOGA?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka