Dodaj do ulubionych

Kamery w mieście

IP: 80.48.150.* 10.08.03, 22:07
Krysiaroz poruszyła temat wandalizmu obiektów miejskiego krajobrazu.Nie wiem,
czy w Grudziądzu są zainstalowane kamery w newralgicznych punktach miasta.
Kiedy instalowano je u mnie,podniosły się słowa krytyki.Bełkotano o
prywatności i innych bzdetach.Teraz monitorowane jest prawie całe miasto i
każdy chwali sobie ten rodzaj prewencji.W moim konkretnym
przypadku,przestałem kupować co miesiąc nowe wkłady do lusterek.:)Od czasu,
kiedy obraz z jednej z kamer zamieszczono w lokalnej telewizji,nie ma
problemu żebrzących pijaczków.Jest to skuteczne do tego stopnia,że z braku
"klientów" zlikwidowano izbę wytrzeźwień.:)
Obserwuj wątek
    • Gość: naata Re: Kamery w mieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.03, 22:12
      Z tego co widziałam, w Grudziądzu też są kamery, ale nie wiem co widziałam bo
      nie opisane..
      Jeżeli chodzi o szanowanie czyjejś prywatności, to rozumie sie samo przez się,
      że granic tych przekraczać nie wolno.
      • Gość: krysiaroz Re: Kamery w mieście IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 10.08.03, 22:20
        Taaaaaaaaaak sa kamery, bodajze dwie, tylko niewiele w nich widac . Gratulacje
        dla Polic, a izba wytrzezwien u nas ma sie dobrze.
        • Gość: naata Re: Kamery w mieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.03, 22:36
          To może je umieścić w odpowiedniejszym miejscu? bardziej nadającym się na tego
          rodzaju imprezy? Szukałam w Tychach, są i mozna zobaczyć ładne kawałki miasta!
          Myślałam, że i u nas będą bo coś tam montowali na dachu ale to nie o to
          chodziło... ale młodzi niczego sobie, ładnie wyglądali, szczególnie jeden... no
          szkoda, poznalibyście moje osiedle ...
      • Gość: parkowy Re: Kamery w mieście IP: 80.48.150.* 10.08.03, 22:29
        Co rozumiesz przez szanowanie czyjejś prywatności?Kamery nie zaglądają ludziom
        w okna.Na ulicy uczciwy człowiek nie ma się czego wstydzić.Jeśli zapobiegają
        aktom wandalizmu czy wręcz odstraszają przestępców,to znaczy,że pełnią swą rolę
        • chetor Re: Kamery w mieście 11.08.03, 12:38
          Na pewno monitoring wpływa na bezpieczeństwo. Z tego co się dowiedziałem to w G-
          dzu kamerami jest obję ta ul.Toruńska, która była miejscem niebezpicznym
          (napady, wandalizm). Zdecydowanie poprawiło się bezpieczeństwo ale lumpy poszły
          w inne miejsca gdzie nie ma kamer.
          Co do prywatności to trochę jest to jednak sprawa kontrowersyjna. Nie zawsze
          wszyscy, nawet uczciwi, ludzie chcieliby być widziani.
          pzdr
          • Gość: parkowy Re: Kamery w mieście IP: 80.48.150.* 11.08.03, 20:37
            Drażliwa rzecz,ta prywatność,nie? Nikt na siłę nie robi kolejnego reality show.
            W Policach jest kilkadziesiąt kamer i drugie tyle atrap.Dzięki temu nikt nie wie
            czy jest podglądany przez atrapę,czy policję.Powtarzam,akty wandalizmu zmalały
            do minimum.Mnie to odpowiada.
            pzdr
            • Gość: naata Re: Kamery w mieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.03, 21:20
              A ja na nic i tak nie mam wpływu, szkoda, że nie było kamer jak mi auto
              ukradli, są tam gdzie są a chłopaka w łodzi i tak skopano!
              • Gość: krysiaroz Re: Kamery w mieście IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 11.08.03, 21:42
                Najlepiej zainstalowac kamery na kazdej ulicy, moga byc atrapy, mnie jest wsio
                ryba byle bylo bezpiecznie. Pamietam jak daaaaaaaaaaawno temu garazowalam na
                ulicy, bo kto mial wtedy garaz, spalam przy otwartym oknie mieszkajac na
                parterze , drzwi do mojego mieszkania byly niezamykane na klucz itd itp i do
                glowy mi nie przyszlo sie bac. A dzisiaj tyle policji ale jeszcze wiecej
                przestepcow. I cos mi sie wydaje ,ze bedzie jeszcze gorzej, bo jest takie ciche
                przyzwolenie, mala szkodliwosc, bo bieda , brak pieniedzy , samochodow, paliwa,
                dobrych checi i zwyklej, ludzkiej przyzwoitosci.Echh.........I te bidne kamery
                i tak nic nie pomoga, no moze w Policach, mala spolecznosc, ludzie sie znaja
                juz sama nie wiem.
                • Gość: naata Re: Kamery w mieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.03, 22:35
                  Ja jeszcze nie tak dawno, ale nie u nas w kraju nie zamykałam auta i bac się
                  tez nie musiałam i to jest kurczę przykre!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka