Gość: krysiaroz IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 23.09.03, 22:48 Prosze mi powiedziedziec, czy mozna rowerem jezdzic po chodniku. Jedni mowia tak, inni mowia nie. I co robic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: o n a Re: Rower? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 22:59 A jeszcze inni nie jeżdżą wcale, ale pochodnikach mozna, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysiaroz Re: Rower? IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 23.09.03, 23:15 Szkoda, nie ma tu zadnej powaznej odpowiedzi wiec dalej nie wiem, poczekam na Parkowego,On bedzie wiedzial. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naata Re: Rower? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 23:23 No nie wiedziałam, że to ważne, zaraz poszukam w internecie... Za moich czasów było mozna ale to było ...nie pamietam? Teraz widziałam u nas chodniki dla rowerzystów, i tylko tam wolno jeździć. Dziwiłam sie czego facet na mnie krzyczy bo szłam środkiem? Teraz już wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naata Re: Rower? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.03, 09:18 No właśnie Parkowy wie wszystko! Będzie musiał nam wyjasnić... Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: Rower? 24.09.03, 09:25 Trudno, zwątpiłyście we mnie :( Czekajcie sobie na Parkowego, a do tego czasu rowery w kąt. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: Rower? 24.09.03, 09:58 Ciągle brak wiedzy - siedzcie w domu. Zakaz używania rowerków :))) Odpowiedz Link Zgłoś
krysiaroz Re: Rower? 24.09.03, 10:09 Myslalm, ze wywioze tym rowerem Parkowego na forum, ale sie nie udalo, olewa nas woli inne fora. trudno. No przeciez wiem, ze nie wolno, tylko sciezki rowerowe, ewentualnie ulice. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parkowy Re: Rower? IP: 80.48.150.* 24.09.03, 10:13 krysiaroz napisała: > Myslalm, ze wywioze tym rowerem Parkowego na forum, ale sie nie udalo, olewa > nas woli inne fora. trudno. No przeciez wiem, ze nie wolno, tylko sciezki > rowerowe, ewentualnie ulice. :-))) --------------------------------------------------------------------------- No i udało Ci się.:)) Jestem po nocce,a już 20 km zaliczyłem.A Wy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parkowy Re: Rower? IP: 80.51.242.* 24.09.03, 10:11 Kodeks drogowy wyklucza jazdę rowerem po chodniku.Należy korzystać ze ścieżek rowerowych bądź w przypadku ich braku poruszać się na jezdni.Przestrzegam podczas jazdy rowerem korzystania z przejść dla pieszych!Po zebrach przechodzimy prowadząc rower. Tak na marginesie.Kończy się budowa ścieżki rowerowej ze Szczecina przez Police do Dobieszczyna.Zamknie się dzięki temu trasa rowerowa wokół Zalewu Szczecińskiego i jeziora Dąbie.Ładnych parę kilometrów.:)) Po stronie niemieckiej już jechałem,po naszej też nie jest źle.Polecam. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: Rower? 24.09.03, 10:20 Gość portalu: parkowy napisał(a): > Kodeks drogowy wyklucza jazdę rowerem po chodniku.Należy korzystać ze ścieżek r > owerowych bądź w przypadku ich braku poruszać się na jezdni. > Tak na marginesie.Kończy się budowa ścieżki rowerowej ze Szczecina przez Police > do Dobieszczyna. No, brachu, nie do końca zgadzam sięz Twoją wiedzą. Można jeździć po chodniku, gdy nie ma ścieżek a dopuszczalna prędkość dla samochodów jest większa od 60km/h. Z Torunia do Bydgoszczy też jest ścieżka rowerowa ale z jakichś tam względów(!) nie lubię tam jeździć ;-) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parkowy Re: Rower? IP: 80.48.150.* 24.09.03, 10:33 Więc dlaczego nasza policyja wlepia mandaty jeżdżącym po chodniku.I to nie tylko za "nie manie świateł"? Odpowiedz Link Zgłoś
krysiaroz Re: Rower? 24.09.03, 10:38 Wlasnie wczoraj moj syn zaplacil mandat za jazde po chodniku na przedmiesciu, gdzie nie ma sciezek rowerowych, a ruch samochodowy szalony / przelotowka/, wprawdzie 20 zl ale wlasnie interpretacja i to jest problem. Pa jak to w Polsce na dwoje babka wrozyla. Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: Rower? 24.09.03, 10:41 Ruch szalony jest, wiadomo, ale zgodznie z przepisami w terenie zabudowanym jest 60-ka !!! I dlatego należy jedzić po ulicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysiaroz Re: Rower? IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 24.09.03, 22:25 A Ty widziales kogos jezdzacego zgodnie z przepisami? Staram sie, ale nie widze,no moze ja hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysiaroz Re: Rower? IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 24.09.03, 22:28 Przypomnialo mi sie, ze nawet Parkowy pod prad wjechal hehe, moze sie odezwie? Cos przcichl ostatnio, wspominanie Mu sie wypomina, wiec pewnie wspomina po cichu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parkowy Re: Rower? IP: 80.48.150.* 25.09.03, 08:00 Przyznaję bez bicia,jechałem pod prąd.O oznakowaniu uliczek wokół rynku już pisałem.Na szczęście dla mnie policyji w pobliżu nie było.:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naata Re: Rower? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.03, 09:05 Jakoś słabo z tym oznakowanie rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: Rower? 25.09.03, 09:10 Oznakowanie jest calkiem znosne ale kierowcy z malych miasteczek nie potrafia od razu dostosowac się do wymogów dużego miasteczka ;-) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysiaroz Re: Rower? IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 25.09.03, 11:24 Natomiast kierowcy z wiekszych miasteczek jezdza jak szaleni i nie pozwalaja rowerzystom spokojnie poruszac sie po jezdni.Parkowy nie martw sie wazne, ze trafiles, a o to chodzilo, i to prawie pd wikline. Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: Rower? 25.09.03, 11:28 Tys prowda. Jakby mógł to by Parkowy zaparkował przy samych wiklinach ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naata Re: Rower? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.03, 12:18 No tak i ja, tego nie widziałam, szkoda :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysiaroz Re: Rower? IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 25.09.03, 19:54 Troche szkoda, ale postaraj sie to Parkowy zrobi dubel.:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naata Re: Rower? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.03, 22:42 Dubel kojarzy mi sie dziwnie.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parkowy Re: Rower? IP: 80.48.150.* 26.09.03, 08:44 O.K. Dla wszystkich zainteresowanych mogę popełnić jeszcze jedno podejście.A co, niech mają.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naata Re: Rower? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.03, 09:11 Ale na wikliny uważaj, stare są, jak słyszałam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parkowy Re: Rower? IP: 80.48.150.* 26.09.03, 09:17 Są dosyć sfatygowane,fakt.Pewnie nie dotrzymają do następnego spotkania.:( Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: Rower? 26.09.03, 09:39 Może zimą je naprawią albo wymienią na nowe. Pożyjemy .... i może usiądziemy razem, kiedyś :))) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś