IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 23.09.03, 22:48
Prosze mi powiedziedziec, czy mozna rowerem jezdzic po chodniku. Jedni mowia
tak, inni mowia nie. I co robic?
Obserwuj wątek
    • Gość: o n a Re: Rower? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 22:59
      A jeszcze inni nie jeżdżą wcale, ale pochodnikach mozna, nie?
      • luzak83 Re: Rower? 23.09.03, 23:05
        rower blazeja
        • Gość: krysiaroz Re: Rower? IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 23.09.03, 23:15
          Szkoda, nie ma tu zadnej powaznej odpowiedzi wiec dalej nie wiem, poczekam na
          Parkowego,On bedzie wiedzial.
          • Gość: naata Re: Rower? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.03, 23:23
            No nie wiedziałam, że to ważne, zaraz poszukam w internecie...
            Za moich czasów było mozna ale to było ...nie pamietam?
            Teraz widziałam u nas chodniki dla rowerzystów, i tylko tam wolno jeździć.
            Dziwiłam sie czego facet na mnie krzyczy bo szłam środkiem? Teraz już wiem.
          • Gość: naata Re: Rower? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.03, 09:18
            No właśnie Parkowy wie wszystko! Będzie musiał nam wyjasnić...
          • chetor Re: Rower? 24.09.03, 09:25
            Trudno, zwątpiłyście we mnie :(
            Czekajcie sobie na Parkowego, a do tego czasu rowery w kąt.
            pzdr
          • chetor Re: Rower? 24.09.03, 09:58
            Ciągle brak wiedzy - siedzcie w domu. Zakaz używania rowerków :)))
            • krysiaroz Re: Rower? 24.09.03, 10:09
              Myslalm, ze wywioze tym rowerem Parkowego na forum, ale sie nie udalo, olewa
              nas woli inne fora. trudno. No przeciez wiem, ze nie wolno, tylko sciezki
              rowerowe, ewentualnie ulice. :-)))
              • Gość: parkowy Re: Rower? IP: 80.48.150.* 24.09.03, 10:13
                krysiaroz napisała:

> Myslalm, ze wywioze tym rowerem Parkowego na forum, ale sie nie udalo, olewa
                > nas woli inne fora. trudno. No przeciez wiem, ze nie wolno, tylko sciezki
                > rowerowe, ewentualnie ulice. :-)))
                ---------------------------------------------------------------------------
                No i udało Ci się.:)) Jestem po nocce,a już 20 km zaliczyłem.A Wy?
            • Gość: parkowy Re: Rower? IP: 80.51.242.* 24.09.03, 10:11
              Kodeks drogowy wyklucza jazdę rowerem po chodniku.Należy korzystać ze ścieżek rowerowych bądź w przypadku ich braku poruszać się na jezdni.Przestrzegam
              podczas jazdy rowerem korzystania z przejść dla pieszych!Po zebrach przechodzimy
              prowadząc rower.
              Tak na marginesie.Kończy się budowa ścieżki rowerowej ze Szczecina przez Police
              do Dobieszczyna.Zamknie się dzięki temu trasa rowerowa wokół Zalewu Szczecińskiego i jeziora Dąbie.Ładnych parę kilometrów.:)) Po stronie niemieckiej już jechałem,po naszej też nie jest źle.Polecam.
              pzdr
              • chetor Re: Rower? 24.09.03, 10:20
                Gość portalu: parkowy napisał(a):

> Kodeks drogowy wyklucza jazdę rowerem po chodniku.Należy korzystać ze ścieżek
                r
                > owerowych bądź w przypadku ich braku poruszać się na jezdni.

> Tak na marginesie.Kończy się budowa ścieżki rowerowej ze Szczecina przez
                Police
                > do Dobieszczyna.

No, brachu, nie do końca zgadzam sięz Twoją wiedzą.
                Można jeździć po chodniku, gdy nie ma ścieżek a dopuszczalna prędkość dla
                samochodów jest większa od 60km/h.

Z Torunia do Bydgoszczy też jest ścieżka rowerowa ale z jakichś tam względów(!)
                nie lubię tam jeździć ;-)
                pzdr

• Gość: parkowy Re: Rower? IP: 80.48.150.* 24.09.03, 10:33
                  Więc dlaczego nasza policyja wlepia mandaty jeżdżącym po chodniku.I to nie
                  tylko za "nie manie świateł"?
                  • krysiaroz Re: Rower? 24.09.03, 10:38
                    Wlasnie wczoraj moj syn zaplacil mandat za jazde po chodniku na przedmiesciu,
                    gdzie nie ma sciezek rowerowych, a ruch samochodowy szalony / przelotowka/,
                    wprawdzie 20 zl ale wlasnie interpretacja i to jest problem. Pa jak to w
                    Polsce na dwoje babka wrozyla.
                    • chetor Re: Rower? 24.09.03, 10:41
                      Ruch szalony jest, wiadomo, ale zgodznie z przepisami w terenie zabudowanym
                      jest 60-ka !!! I dlatego należy jedzić po ulicach.
                      • Gość: krysiaroz Re: Rower? IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 24.09.03, 22:25
                        A Ty widziales kogos jezdzacego zgodnie z przepisami? Staram sie, ale nie
                        widze,no moze ja hehe.
                      • Gość: krysiaroz Re: Rower? IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 24.09.03, 22:28
                        Przypomnialo mi sie, ze nawet Parkowy pod prad wjechal hehe, moze sie odezwie?
                        Cos przcichl ostatnio, wspominanie Mu sie wypomina, wiec pewnie wspomina po
                        cichu.
                        • Gość: parkowy Re: Rower? IP: 80.48.150.* 25.09.03, 08:00
                          Przyznaję bez bicia,jechałem pod prąd.O oznakowaniu uliczek wokół rynku już
                          pisałem.Na szczęście dla mnie policyji w pobliżu nie było.:))
                          • Gość: naata Re: Rower? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.03, 09:05
                            Jakoś słabo z tym oznakowanie rynku.
                            • chetor Re: Rower? 25.09.03, 09:10
                              Oznakowanie jest calkiem znosne ale kierowcy z malych miasteczek nie potrafia
                              od razu dostosowac się do wymogów dużego miasteczka ;-)
                              pzdr
                              • naata Re: Rower? 25.09.03, 09:33
                                :-))
                                • Gość: krysiaroz Re: Rower? IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 25.09.03, 11:24
                                  Natomiast kierowcy z wiekszych miasteczek jezdza jak szaleni i nie pozwalaja
                                  rowerzystom spokojnie poruszac sie po jezdni.Parkowy nie martw sie wazne, ze
                                  trafiles, a o to chodzilo, i to prawie pd wikline.
                                  • chetor Re: Rower? 25.09.03, 11:28
                                    Tys prowda. Jakby mógł to by Parkowy zaparkował przy samych wiklinach ;D
                                    • Gość: naata Re: Rower? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.03, 12:18
                                      No tak i ja, tego nie widziałam, szkoda :)
                                      • Gość: krysiaroz Re: Rower? IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 25.09.03, 19:54
                                        Troche szkoda, ale postaraj sie to Parkowy zrobi dubel.:-)
                                        • Gość: naata Re: Rower? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.03, 22:42
                                          Dubel kojarzy mi sie dziwnie.:)
                                          • Gość: parkowy Re: Rower? IP: 80.48.150.* 26.09.03, 08:44
                                            O.K. Dla wszystkich zainteresowanych mogę popełnić jeszcze jedno podejście.A co,
                                            niech mają.:)
                                            • Gość: naata Re: Rower? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.03, 09:11
                                              Ale na wikliny uważaj, stare są, jak słyszałam:)
                                              • Gość: parkowy Re: Rower? IP: 80.48.150.* 26.09.03, 09:17
                                                Są dosyć sfatygowane,fakt.Pewnie nie dotrzymają do następnego spotkania.:(
                                                • chetor Re: Rower? 26.09.03, 09:39
                                                  Może zimą je naprawią albo wymienią na nowe.
                                                  Pożyjemy .... i może usiądziemy razem, kiedyś :)))
                                                  pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka