Dodaj do ulubionych

pasta przeciw kamieniowi

03.11.05, 20:22
Czy zna ktoś z Was naprawde dobrą paste przeciwko kamieniowi, mam z tym niemały problem gdyż musze usuwać kamien prawie co 2 miesiace, a jeszcze nie trafiłem na paste która naprawde zapobiega powstawaniu kamienia nazębnego(a jak wiecie nie pomaga on przy leczeniu orto.). Z góry wielkie dzieki, pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • hexe25 Re: pasta przeciw kamieniowi 03.11.05, 20:42
      może spróbuj pasty VILCACORA. Likwiduje osad i kamień nazębny. Zalecana także do szczotkowania uzupełnień protetycznych i aparatów ortodontycznych. nie wiem jak sobie radzi z kamieniem, ale z osadem całkiem nieźle. przypadkiem znalazłam opis w Internecie i postanowiłam ją wypróbować. i jestem zadowolona. niedługo kupię kolejną tubkę. można ją kupić w aptece, cena ok. 15zł lub w Internecie, np. tu
      www.herbapis.nazwa.pl/catalog/product_info.php/products_id/70
      może warto ją wypróbować, jeśli jeszcze jej nie próbowałeś :)
    • aleksandra1977 Re: pasta przeciw kamieniowi 03.11.05, 20:45
      poruszalam ten temat juz na forum, bo tez mam problem z kamieniem.
      Jednak znalazlam paste, ktora, moim zdaniem, jest jak do tej pory najlepsza.
      Jest to pasta VILCACORA. Stosuje ja od 3 tygodni, po mojej ostatniej wizycie u
      dentysty, gdy zdejmowalam kamien i zauwazylam juz, ze kamien sie nie odklada.
      Moje wczesniejsze proby walki z kamieniem (m.in. pasta elmex i ortho-kin)
      niestety konczyly sie fiaskiem i... kolejnym scalingiem u dentysty. Odkad myje
      zeby pasta VILCACORA (2 x dziennie)+ np. colgate, nie zauwazylam kamienia na
      zebach.
    • niesmialyfacet Re: pasta przeciw kamieniowi 04.11.05, 14:01
      a przed aparatem (zalozeniem) miales tez takie problemy z kamieniem? Kurcze
      jeszcze nie mam aparatu ale mi sie ten kamien jakby tak nie odkladal, nigdy nie
      mialem sciaganego.
      • pincia666 Re: pasta przeciw kamieniowi 04.11.05, 18:52
        Baikadent lub Lacalut
        • hexe25 Re: pasta przeciw kamieniowi 04.11.05, 19:04
          baikadent to żel do stosowania w jamie ustnej, ale nic nie piszą, że usuwa kamień i osad. piszą, że działa przeciwzapalnie i regenerująco, przeciwbakteryjnie, ogranicza rozwój drożdżaków oraz usuwa nieprzyjemny zapach w ustach.
          a w skład pasty lakalut wchodzi paskudny składnik (chlorheksydyna), którego unikam jak ognia ;)
      • davidek87 Re: pasta przeciw kamieniowi 05.11.05, 21:52
        Owszem, ale nie przeszkadzała mi ta odrobinka kamienia na wewnętrznej stronie zębów. Mój stomatolog stwierdził że mam poprostu "taką skłonność do kamienia nazebnego" i tyle. Od momentu założenia aparatu regularnie go usuwam w gabinecie, bo jak dotąd żadna pasta nie spełniła moich oczekiwań:)
        p.s dzięki hexe, wypróbuje Vilcacora, dam znać;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka