ksfilipek 06.01.10, 19:39 Witam potrzebuję namiar na jakieś uslugi gazownicze w Łomiankach, może ktoś z forumowiczów sie tym zajmuje lub zna kogoś ???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzad Re: Potrzebuje namiar 08.01.10, 01:25 A bardziej konkretnie? Jakieś - to baaardzo ogólne słowo. Projekt instalacji i dołączenie budynku czy kuchenkę podłączyć, piecyk zreperować? Odpowiedz Link Zgłoś
ksfilipek Re: Potrzebuje namiar 08.01.10, 08:55 Dospawać kawałek rury, około 1,5m żeby podłączyć kuchenkę, bo developer zrobił tylko wejcie na kuchenkę indukcyjną a ja chcę gazową. Odpowiedz Link Zgłoś
i_bella Re: Potrzebuje namiar 08.01.10, 09:52 wysyłam namiary na maila gazetowego - dokładnie takie zadanie wykonał u mnie Pan znający się na rzeczy, i na dokładkę jeszcze bardzo miły. Nie wiem tylko, czy będzie miał czas. Z indukcji bym jednak nie rezygnowała - u mnie kuchenka panelowa, łączona gaz/indukcja. Zastanów się, bo ja indukcji na gaz już bym nie zamieniła - gaz na indukcję - rozważam, tylko trochę mi się nie chce znowu "dłubać" w blacie kuchennym... Odpowiedz Link Zgłoś
i_bella Re: Potrzebuje namiar 08.01.10, 09:54 aaaa...sorry...wyślę wieczorem, nie mam dostępu do maila...przypomnij się, gdybym zapomniała, jak wracam do domu o całym świecie zapomninam :) Odpowiedz Link Zgłoś
ksfilipek Re: Potrzebuje namiar 08.01.10, 12:15 oki przypomnę się, a mi jakoś tak się nie chce przyzwyczajać, uczyć gotowac na ten indukcyjnej. Trochę tez ze względu na mamę, ktora mnie będzie odwiedzała dużo goruje i pewnie jej by było trudniej :) Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Potrzebuje namiar 08.01.10, 12:28 Teraz może to już chyba rzadszy problem, ale do niedawna dosyć często były awarie prądu w Łomiankach. Wtedy gaz się przydawał, chociaż z drugiej strony zawsze był pretekst, by ruszyć tyłki i pójść gdzieś na jedzenie a nie pitrasić w domu. Miejmy nadzieję, że te awarie przy każdym silniejszym wietrze są już za nami Odpowiedz Link Zgłoś
i_bella Re: Potrzebuje namiar 08.01.10, 13:13 no właśnie Ess, dlatego mąż po dobrych kilku latach mieszkania w Ł i problemach z prądem znalazł faje, panelowe rozwiązanie kuchni dla żony, co to gotować lubi (chciał byc taki nowoczesny i jednocześnie praktyczny w tych swoich rozwiązaniach :)) Wyszło bardzo dobrze, a że apetyt rośnie w miarę jedzenia to mi się już nowe marzy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Potrzebuje namiar 08.01.10, 13:17 To napisz coś o tym nowym. Może ja przeskoczę jeden etap ;) Odpowiedz Link Zgłoś
i_bella Re: Potrzebuje namiar 08.01.10, 13:55 co Ci będę pisać, sam popatrz www.gaggenau.pl/katalog/uv%20seria%20400.html panelowe - zwróć uwagę na vp 421, vr421, vk411 - echhhh...... piękne, piękne, ja chciałam od początku, ale bałam się, ze z serwisem będzie ciężko (idiotyczne, polskie myślenie, ciagle ze mnie to wyłazi jeszcze, przepraszam), bo Gaggenau dopiero raczkował w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Potrzebuje namiar 08.01.10, 20:12 O, dzięki. Przy najbliższym remoncie kuchni, o czym od jakiegoś czasu się mówi, może się skuszę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
i_bella Re: Potrzebuje namiar 08.01.10, 12:48 też tak myślałam, dlatego podłączyłam gaz. Rozumiem, choć na indukcji gotuje się bardzo dobrze, nie ma to nic wspólnego z tradycyjną, ceramiczną płytą. Nie wiedziałam, dlatego podłączyłam gaz. Teraz przydaje mi się głownie do mięs i warzyw grilowanych, nie smażonych, dzięki specjalnej nakładce, którą na gaz kładę. Myślałam, że będzie ok w razie braku prądu, ale teraz w Ł jest o niebo lepiej niż kiedyś, i jakoś nie wyłączają tak często. ech...następną kuchnię będę miała jeszcze lepszą...z taką fajną płytą do tapaniaki. Gaggenau ma. Chyba zgłodniałam :) Fajny watek się zrobił z prostego pytania. O gotowaniu mogę pisać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Potrzebuje namiar 08.01.10, 20:07 Ja bym teraz wolała indukcję, łatwiej utrzymać w czystości. Niestety tez bałam się nowości. :/ Ale jeżeli ktoś koniecznie musi mieć gaz to jeszcze jest taki patent: www.allegro.pl/item876318244_gazowa_plyta_ceramiczna_3_nowy_model.html#gallery Odpowiedz Link Zgłoś