Dodaj do ulubionych

gdzie kominek

06.02.04, 19:01
Robię w domu kominek. Czy macie może jakąś godną polecenia firmę, która by mi
doradziła i zainstalowała kominek? Na razie był u mnie jeden fachowiec z
Konstancina, ale jakoś nie rzucił mnie na kolana :(, może w Łomiankach są
lepsi?
Liczę na pomoc,
Pozdrawiam Gośka
Obserwuj wątek
    • esscort Re: gdzie kominek 09.03.04, 01:09
      Firma firmą (może wysatrczy jeden łebski majster), ale chciałbym poradzić tym,
      którzy jeszcze sa na etapie budowy domu i którzy planują wkład kominkowy, by od
      razu k o n i e c z n i e rozprowadzili sobie ciepło do jak najwiekszej
      liczby pomieszczeń. Dzieki temu ciepło z kominka nie będzie im uciekało w
      komin (by podgrzewać Łomianki :)), lecz będzie sie przyjemnie rozchodzic po
      całym domu, powodując przy okazji poważne oszczędności przy opłatach za
      gaz/prąd/olej. Przy budowie kominka z wkladem ( i chyba nie tylko z wkładem)
      warto też pamietać o dostarczeniu powietrza pod kominek.
      • macinak Re: gdzie kominek 09.03.04, 08:44
        Tak właśnie mam zamiar zrobić :) Już na etapie projektu pani architekt miała
        rzecz całą rozplanować tak, żeby można było jak największą powierzchnię
        ogrzewać kominkiem. Wielki Pan Majster, Profesjonalny Instalator Kominkowy, gdy
        przyszedł do nas do domu z ofertą umiał tylko rozłożyć katalogi z bardzo
        drogimi kominkami najlepszej na świecie niemieckiej firmy, nie powalił mnie
        jednak fachowością. No ale zima sie konczy :)))) a ja ciągle bez kominka :((( a
        co gorsza nie mam czasu się tym zająć jak należy.
        Pozdrawiama ciepło,
        Goska
        • esscort Re: gdzie kominek 09.03.04, 14:50
          macinak napisała:
          Wielki Pan Majster, Profesjonalny Instalator Kominkowy, gdy przyszedł do nas do
          domu z ofertą umiał tylko rozłożyć katalogi z bardzo
          > drogimi kominkami najlepszej na świecie niemieckiej firmy, nie powalił mnie
          > jednak fachowością.

Tak, trzeba bardzo uważć na tych facetów z katalogami z najwyzszej półki. Tak
          się sklada, że obecnie ludzie imają sie różnych zajęć, ale często akurat nie
          tych, do których są predystynowani. Facet mógłby np. być swietnym taksówkarzem,
          a sobie ubzdurał, ze powinien być instalatorem kominków. To jest bardzo częste.
          Nie wolno kierować się tym, czy koleś ma katalogi, biuro itp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka