Dodaj do ulubionych

Royal Med -Wiślana

19.09.10, 15:05
Wiecie może, czy udało im się podpisać umowę z jakąś firmą oferującą pakiety medyczne?
Zaglądam na ich stronę ale cisza na ten temat. Swego czasu był tylko komunikat, że trwają na ten temat rozmowy.
Jutro otwarcie i ani słowa w w/w temacie:(
Obserwuj wątek
    • roberto19633 Re: Royal Med -Wiślana 20.09.10, 18:24
      Zmieniła się interpretacja prawa podatkowego. I teraz trzeba będzie taki pakiet wrzucać w rozliczenie roczne , po stronie dochodu. A najgorsze , inerpretacja powoduje też że trzeba będzie opłacić zaległy dochodowy od przychodu ,jakim były i są pakiety zdrowotne fundowane przez firmy dla pracowników.
      Pewnie dla tego tak ostrożnie. Ale dobra przychodnia nawet płatna by się przydała ,w Łomiankach.
      • toyara Re: Royal Med -Wiślana 20.09.10, 19:22
        O interpretacji wiem. Niemniej jednak, jeśli nie podpiszą umowy z jakąś firmą, może być krucho. Jeśli pracownik ma podpisaną umowę abonamentową, od niej odprowadzi podatek, po cóż mialby jeszcze dodatkowo płacić prywatnie? Pewnie, że nie każdy jest objęty abonamentem ale takich osób jest sporo.
        • anx Re: Royal Med -Wiślana 22.10.10, 19:17
          Czy ktoś wie może czy udało im się podpisać umowę z jakąś siecią oferującą pakiety pracownicze np. Lux Med, LIM itd.?
          • kundziuk Re: Royal Med -Wiślana 23.10.10, 23:20
            Nie wiem, czy coś z czymś podpisali, ale wiem, że jest sprawnie i szybko - nie wiem, czy dobrze, bo byłam wyłącznie po skierowanie na prześwietlenie dla dziecka, ale bardzo przyjemnie to wygląda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka