Dodaj do ulubionych

Łomianki dzielnicą Warszawy - oddolna incjatywa?

24.09.10, 14:20
Wczoraj rozmawiałem ze swoja pasierbicą, która twierdziła, że "moi znajomi z Łomianek mówia, że bardzo dużo ludzi w Łomiankach chce przyłączenia do Warszawy".
Zdziwiło mnie to i zaciekawiło, aczkolwiek moje głowne odczucie to niedowierzanie.
Są jakieś ciągotki akcesyjne, czy też mojej nastolatce coś się pokręciło (ew. jej żródłom)?
Obserwuj wątek
    • anka0292 Re: Łomianki dzielnicą Warszawy - oddolna incjaty 24.09.10, 14:33
      Boze bron!
      • esscort Re: Łomianki dzielnicą Warszawy - oddolna incjaty 24.09.10, 14:37
        pojawiają się takie głosy.
        Co by to miało dać?
        Nie wiem, jak jest procedura. Jeśli referendum, to raczej bez szans.
        Może przenieśmy sie do Warszawy - niech nam zrobia kanalizację, bo sami to jednak nie jesteśmy w stanie zrobić, a potem zrobimy secesję :)
        • kmsanczia Re: Łomianki dzielnicą Warszawy - oddolna incjaty 24.09.10, 14:40
          Ja bym nie była taka pewna, skoro młodzież chce to za chwilę możemy się obudzić w W-wie. ;)
          • nii-dea nie chciały... 24.09.10, 14:48
            Przecież kiedyś już była taka propozycja, a Łomianki to taka Wanda co nie chciała Niemca....:-P
          • esscort Re: Łomianki dzielnicą Warszawy - oddolna incjaty 24.09.10, 14:50
            młodzież ma taką specyfikę, że czasem wieczorem czegoś chce, ma na coś fazę, jest zapalona (czasem napalona;)) , ale rano zapomina o co chodziło :))
            Gdyby zatem wieczorem można było to załatwić smsem, to pewnie bysmy się obudzili. Jesli to wymaga zapału na dłużej i podjęcia jakichś skoordynowanych dziaałń, to raczej się nie obudzimy :)
            • kmsanczia Re: Łomianki dzielnicą Warszawy - oddolna incjaty 24.09.10, 15:00
              Zrobią referendum przez internet i jesteśmy upupieni. :)
              • esscort Re: Łomianki dzielnicą Warszawy - oddolna incjaty 24.09.10, 15:09
                a to wtedy na pewno.
                Nie ma najmniejszej wątpliwości
    • marmit1 Re: Łomianki dzielnicą Warszawy - oddolna incjaty 24.09.10, 15:22
      Przecież Wesoła się niedawno przyłączyła. Oznacza to, że jest to możliwe. Wg mnie to się nie opłaca. Zyskujemy wspólną komunikację, ale tracimy na budżecie i inwestycjach. Potrzeby Łomianek giną w świetle potrzeb wielkiej Warszawy.

• corner111 Re: Łomianki dzielnicą Warszawy - oddolna incjaty 25.09.10, 20:13
        Inicjatywa jak inicjatywa, nie wydaje się nośna, dlatego tez wcześniejsi dyskutanci weszli na medale. A o nich można mówić długo, bardzo długo. Zawłaszcza, iż ogół nie wie o co dokładnie chodzi, ani kto co i za co dostał. Można tak pleść bez końca, a jeżeli ktoś jest zły na odznaczonego, to mu pokaże i pokazuje swoje ego. Pleciugi i oszczercy, bo trudno znaleźć inne epitety, dla tych którzy generalizują sprawę i negują zasługi wszystkich zawsze i wszędzie, a zwłaszcza swych przeciwników politycznych.
        • esscort Re: Łomianki dzielnicą Warszawy - oddolna incjaty 25.09.10, 20:20
          no to może ktoś by powiedział oficjalnie - kto i za co dostał te medale, sokor to takie emocje wzbudza.
          To chyba nie jest tajemnica
    • pwz90 Re: Łomianki dzielnicą Warszawy - oddolna incjaty 24.09.10, 15:55
      Z Peło w Łomiankach to wszystko możliwe. Otworzyłyby się nowe możliwości np.przyznali by sobie nowe medale w stylu zasłuzony dla miasta Warszawy czy bohater miasta stołecznego...
      Byłoby więcej radnych a więc jeszcze nowsze stołki i większe możliwości kariery:)
      • neptun666 Re: Łomianki dzielnicą Warszawy - oddolna incjaty 24.09.10, 20:43
        pwz90 napisał:
        Otworzyłby się nowe możliwości np.prz
        > yznali by sobie nowe medale w stylu zasłuzony dla miasta Warszawy czy bohater m
        > iasta stołecznego...

Jesteś nie doinformowany niektórzy w Łomiankach już takie odznaczenia mają.
        • metaplos Re: Łomianki dzielnicą Warszawy - oddolna incjaty 24.09.10, 21:15
          Czy burmistrz już odtajnił ? Kto wystąpił do Prezydenta o złote krzyże zasługi dla członków jego Komitetu Wyborczego z 2006 roku ? Oraz oczywiście z jakim uzasadnieniem, za co dostali ? To wstydliwa sprawa dla PeŁo . Nawet na stronie Gminy nie ma żadnej informacji.
          • krzysiom1 Re: Łomianki dzielnicą Warszawy - oddolna incjaty 25.09.10, 05:00
            metaplos napisał:

> Czy burmistrz już odtajnił ? Kto wystąpił do Prezydenta o złote krzyże zasłu
            > gi dla członków jego Komitetu Wyborczego z 2006 roku ?

Dla części członków.....
            Tych najwierniejszych i bezkrytycznych.
            • corner111 Re: Łomianki dzielnicą Warszawy - oddolna incjaty 25.09.10, 21:08
              ~I okazuje że mam rację. Gadają o medalach i gadają. Pleć pleciugo byle długo, byle by była obmowa burmistrza i zero treści. Ot ktoś tam coś, ale konkretów jak zwykle brak, i konkretnych zastrzeżeń też brak. Zwykła obmowa.
              • esscort Re: Łomianki dzielnicą Warszawy - oddolna incjaty 25.09.10, 22:13
                ale czemu obmowa?
                Jaki jest problem w podaniu nazwisk osób odznaczonych? Przecież po to się odznacza, żeby wyróżnić i żeby ludzie wiedzieli, kto i czym sie zasłużył
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka